Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 794183 views

Go to page:  1  ... 175 176 177 178 179 180 181

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre transportul în comun orex

Sunt o groază de tăietori de frunză la câini p-acolo.
Peștele de la cap se-mpute!
Uită-te la CV -urile membrilor CA-ului STB. În afară de o persoană  care  știe cu  ce se mănâncă problematica STB, restul sunt puși cu mâna. 247.000E, remunerația anuala a dânșilor, sunt enorm de mulți bani pentru  contraperformanța societății.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Misiekwas

Nu știu dacă nu încalcă regula privind politica, dar propunerea care privește direct transportul in comun din partea unui grup in consiliu mi se pare relevanta aici (in caz că greșesc, îmi cer scuze moderatorilor). Mi se pare o idee teribilă: USR propune gratuitatea la transport public fiecare vineri.
8zqardtuqsrg1.jpeg (220 KB; downloaded 2273 times)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun punmeister

Nu foarte diferit de ce propunea Firea pe care au injurat-o timp de 4+ ani.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun BodoMinea

Dacă fac asta în București doar pe transportul pe suprafață (asupra metroului n-au control ca să impună asta), doar vor exacerba inutilitatea transportului public vinerea la ore de vârf. Un flux suplimentar de pasageri combinat cu oprirea obligatorie în fiecare stație într-un interval orar în care deja nu te mai poți baza pe niciun fel de orar (nu că în restul timpului ai putea) n-o să facă decât rău. Dacă vor să facă o treabă cu cap să ia măsurile necesare la nivel guvernamental pentru a face asta și cu metroul ca să fie uniform.

Sunt curios totuși dacă s-ar aplica, ce ar face cu validatoarele - le lasă active ca la Cluj ca să îți ia banii dacă nu știi această particularitate a zilei de vineri? :popa:

Re: Discuții diverse despre transportul în comun BGP2597

Iar cei care decartăm 1400 de lei pe an pe abonamente ce primim de vinerea verde? Ni se restituie 1/7 din valoarea abonamentului?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun ByOnu

O propunere populista care NU REZOLVA NIMIC. Nu pentru ca nu au 3 lei nu merg bucurestenii cu STB. Doar copy-paste de la Cluj, sa fim si noi cool.

Foarte dezamagitor.

Vor idei? Uite una: transport public gratuit in primele 2 luni de somaj astfel incat sa fie sustinuta reintegrarea in campul muncii, sa zicem. Propuneri palpabile cu impact social real.

Cu asta nu sunt total de acord. Părerea mea este că gratuității excesive sunt una dintre probleme transportului public în București. Este mai sănătos cand cat mai mulți călători contribuie cu ceva, chiar daca la prețul foarte redus. Sa fie chiar un leu bilet cu reducere, dar sa fie.
Iar privind ideea de vinerea verde vieții, propunerea greșește in ceea ce privește motivație: lumea nu renunță la transport in comun pentru că e scump, ci pentru că e perceput că fiind de calitate scăzută, cu schimbării incomode, orar dat peste cap, murdărie și parcul vechi și prost întreținut + aglomerație.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun ByOnu

Este evident ca poluarea nu va fi redusa prin asta. Nu va lasa NIMENI masina acasa pentru a salva 6 lei pe STB.

Asa ca am cautat o problema sociala reala.

Am înțeles că face parte din programul pentru transport in comun. Sincer, mi se pare cam dezamăgitor. Cam dezorganizat și mi se pare că lipsesc priorității și detalii.
Screenshot_20260328-201205.png (718.2 KB; downloaded 1910 times)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun punmeister

Mda, populism ieftin cu un fetish pentru green politics. Yawn.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun shoppy

O prostie, cine o sa mearga pe "hai la STB a azi e gratis" si o sa se loveasca de valul de pensionari care merg zilnic la piata ca au gratuitate, de marlaniile soferilor si de incompetenta generala a STB, nu o sa mai calce niciodata pe acolo.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Vlad242

Am și eu o întrebare, este adevărat că în viitor liniile 432 și 433 vor fi preluate de STCM? sun niște zvonuri care susțin că liniile vor fi operate cu autobuze Karsan e-ATA de 10 m, cele curând sosite.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun cosminduru

Un pic de deranj. Știre proaspătă, zeci de șoferi din autobaza Nordului suspectați că furau motorină și piese:
https://hotnews.ro/soferi-stb-furt-motor ... -2239310

Polițiștii au făcut joi 20 de percheziții în București și trei județe de lângă capitală într-un dosar privind furturi de la principalul operator de transport public de suprafață din subordinea Primăriei.

„Activitățile au fost desfășurate în urma cercetărilor efectuate într-o cauză ce vizează sustragerea unor cantități importante de combustibil și bunuri din patrimoniul unei societăți de transport public. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți angajați ai societății respective, cu vârste cuprinse între 35 și 55 de ani, ar fi sustras, în mod repetat, combustibil și piese auto din incinta unei autobaze, prejudiciind astfel societatea comercial”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Ca să recapitulăm, avem șoferi care fură din companie, conduc ca bezmeticii și accidentează vehiculele cumpărate din banii bucureștenilor, cer măriri de salarii (prin majorări cost bilete și abonamente), dar fac grevă când este de tăiat, restructurat sau măcar verificat activitatea prin audit. Să vă amintiți aceste lucruri când mai vine vreun șofer pe aici să ne spună ce greu e și de ce nu ar trebui să-i dăm pe toți afară și să angajăm srilankezi.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun shoppy

Unde sunt solegii cu "trebuie sa va intre in cap ca la STB nu se fura si gata"? Rog sa ia cuvantul in sedinta de comitet si sa isi manance sapca.

Go to page:  1  ... 175 176 177 178 179 180 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”