Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de troleibuz din București

Topic: Cartierul Berceni

313 posts, 140433 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23

📖 Pagination options
Re: Cartierul Berceni ByOnu

Pai tot parcul este la limita. Pe liniile de troleibuz cu autononie se folosesc autobuze diesel pentru completarea turatiilor. Fara a lua din alte parti, nu vad cum.

Re: Cartierul Berceni survola

Atunci să folosească autobuze electrice, parcă  am văzut și pe 381.
Nu cred că e atât de greu.

Re: Cartierul Berceni 1689

Ar fi posibil sa se mute traseul de intoarcere pe Drumul Gilaului ?

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre rețeaua de troleibuz a STB V2A

bgd70 wrote here:
In sensul giratoriu de pe str. Emil Racovita, sens str. Turnu Magurele, a fost montat un stalp iar la fostul capat al lui 74 erau cativa angajati STB pe la 17:30 care se uitau prin jur. Era si un autoturn Iveco dar nu am retinut numarul.

Între timp au repoziționat și rețeaua de troleibuz.

Re: Cartierul Berceni Gabi23

Au fost efectuate probe cu troleibuzul 5478. Rețeaua este în stare bună de funcționare.
5378 - PROBE - 02.04.2026.jpg (358.04 KB; downloaded 1644 times)

Re: Cartierul Berceni Victor C

Deci vor oare să îl transforme pe 312 în 74?

Re: Cartierul Berceni CelVerde97

Nu sunt destule troleibuze cu autonomie pentru asta. Cele actuale sunt suficiente doar pentru liniile existente, de schimbarea lui 312 în 74 putem vorbi de-abia după ce mai cumpără încă vreo 100.
Dar probabil dacă până la urmă chiar îl reactivează pe 74, va funcționa ca 76 sau 72, un feeder pentru zona aglomerată spre Piața Sudului și Pasaj Mihai Bravu.

Re: Cartierul Berceni Victor C

Totuși luni când m-am uitat eu, erau 10 solaris-uri pe 69, iar 312 are 11 ture, deci acele solaris-uri de pe 69 le-ar putea băga în 312(74), așa ar reduce poluarea.

Re: Cartierul Berceni moonteanu

Mi s-ar parea o idee introducerea lui 74 pe traseul vechi, pana la Unirii, pentru a reactiva bucla de la Horoscop, dar si pentru a ajuta 73 si 381 pe la Tineretului.

Re: Cartierul Berceni petro burgener

Victor C wrote here:
Totuși luni când m-am uitat eu, erau 10 solaris-uri pe 69, iar 312 are 11 ture, deci acele solaris-uri de pe 69 le-ar putea băga în 312(74), așa ar reduce poluarea.

Pe 69 sunt in fiecare zi cam 10 Solaris,  vreo 3 de la Vatra, celelalte de la Bujoreni. Dar sunt folosite pe 69 pentru că  sunt multe Irisbusuri defecte iar 69 nu poate rămâne in 20-22 de ture.
Deci rămân doar Ikarus pentru 74 dar și așa e bine pentru reactivarea liniei.

Re: Cartierul Berceni CelVerde97

Victor C wrote here:

Da, doar că sunt Irisbusuri defecte ce nu pot fi băgate la traseu. Pe lângă asta, pe liniile mari se tot încearcă scoaterea Ikarusurilor pentru că sunt vechi și nu au AC. De-asta nu le mai vezi pe 62, 69, 96, dar le ai pe 95 sau 76, fiindcă au trasee mult mai mici și riscul de a încurca e mai mic pe ele.
Apoi, cel mai important, traseul actual al lui 312 e vreo 3/4 în zone fără rețea de troleibuz, nu cred că ar face față autonomia atâta. Deci nu prea văd cum i-ar lua locul 74 lui 312, că trebuie reconfigurate amândouă până te doare capul.

Re: Cartierul Berceni WAYNEN

Dacă ar exista voință, Primăria Capitalei împreună cu Primăria Sectorului 4 ar putea extinde rețeaua de troleibuz din cartierul Berceni spre sud și astfel, n-ar mai fi nevoie de refacerea vechiului terminal a liniei 74. O propunere de extindere a rețelei de troleibuz din acest cartier a fost făcută de mine în luna decembrie a anului 2024 și este prezentă (cu tot cu hartă) la pagina 20 a acestui topic.

Re: Cartierul Berceni Mihai2005

Mai potrivită cred că ar fi extinderea rețelei pe Bd. Metalurgiei până la sensul giratoriu din dreptul Parcului Tudor Arghezi, dar atât timp cât nu se pot aloca bani și bateriile troleibuzelor Solaris funcționează, puțin probabil să extindă acolo.
Mai prioritară consider extinderea rețelei pe Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Gara de Nord, respectiv Str. Apusului, dar aici e altă poveste.

Re: Cartierul Berceni Alex30

Se montează pâlnia pentru captatori pe rețeaua liniei 74.
IMG-20260404-WA0015.jpeg (1.51 MB; downloaded 959 times)

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de troleibuz din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”