Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor

481 posts, 87296 views

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34 35

📖 Pagination options
Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Gabi23

Voi nu înțelegeți că semnalizarea stațiilor NU a fost transmisă în sarcina TPBI, ci a operatorilor?  De ce? întrebați-vă, înainte să urlați că TPBI nu face nimic  :headbash:

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor alexandru_gr

Eu nu am acuzat TPBI că nu face nimic în privința asta.
Eu am spus-o doar într-un mod ironic cum fiecare operator sau UAT își pune diferite modele de plăcuțe de informare în stații.
La un asemenea nivel de zonă metropolitană este chiar rușinos să nu avem o semnalizare unitară.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Gabi23

E o aberație că nu există un singur indicator. Riscam să nu avem nici ce vedeți la 435...  :popa:

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor dekolor

Dar de ce nu a fost transmisa semnalizarea statiilor in sarcina TPBI? Cum de asemenea nu inteleg de ce nici sistemele de plata (parca a fost chiar si o licitatie pentru acest proces) si nici aplicatia InfoTB nu a fost transferata la ei.
In cazul de fata inca mai avem parte de situatii penibile de genul:
- cei de la STB nu se oboseau sa actualizeze linia 447 in aplicatie dupa ce a fost transferata la STV, abia din a doua zi "au reusit"
- pe parcursul iernii cand unele linii de autobuz care circulau pe culoarele liniilor de tramvai au fost mutate la bordura, ele au aparut tot timpul in aplicatii ca si cum opreau in statiile de tramvai
- UAT-urile isi amplaseaza singure statii pentru liniile metropolitane care nu apar nicaieri in programul de circulatie dar sunt cumva bine cunoscute de soferi si calatori

Si astea sunt doar cateva exemple recente care mi-au venit in cap. Partea si mai trista este ca atunci cand am trimis petitii catre TPBI si implicit STB ori au raspuns ca vor rezolva problema (desi nu au facut-o si cumva s-a remediat de la sine), ori au ridicat din umeri.

De asemenea, cine se ocupa de amplasarea anunturilor cu devieri in statii, TPBI sau operatorii? Ma refer la acelea ce contin hartile/desenele din anunturile TPBI.

Re: Yutong U12 WT_fan06

Aron wrote here:
bine ca mai avem un tip de font pe afisaje in interminabilul sac fara fund al STB-ului :popa:

Problema nu este fontul ci faptul că s-a ajuns la un asemenea nivel aberant încât avem pe primul rând al afișajului locația plecării și pe al doilea rând locația sosirii. :popa:

Deci primul rând, cel mai important rând, primul rând care este citit - nu doar că nu oferă o informație utilă, ci chiar poate induce în eroare călătorii pentru că destinația reală a vehiculului e scrisă mai jos.

Unde în Europa mai există o asemenea aberație și de câți ani mai este nevoie până o când autoritate pune piciorul în prag și rectifică această aberație?

Apropo de bulversarea călărorilor cu liniile 85 și 86 - ce spuneți, oare nu era mai limpede ca în loc să fie afișat:

Cartier Pajura (de unde a plecat :popa: )
Baicului (unde se duce)

Să fie afișat:

BAICULUI (unde se duce)
via PIAȚA IANCULUI (reper esențial pentru că vorbim de un traseu deviat)

Re: Yutong U12 Cormoranul

Aron wrote here:
bine ca mai avem un tip de font pe afisaje in interminabilul sac fara fund al STB-ului :popa:

Un singur font. O singură destinație. Atât vrem.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Aron

Să fie afișat:

BAICULUI (unde se duce)
via PIAȚA IANCULUI (reper esențial pentru că vorbim de un traseu deviat).  

Culmea, există sau cel puțin exista acest afișaj, trebuie doar să le șteargă pe restul

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Aron

LE. De cand am scris mesajul am observat ca acel afișaj care conținea “via” nu mai apare deloc(cel putin pe solaris/kent/yutong/citelis). Ne-am întors cu 20 de ani în urmă

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor BGP2597

Textul "via" a fost eliminat de pe majoritatea vehiculelor în 2020 cand se afișau textele cu purtarea măștii.

Pare că a mai rămas doar în memoria vehiculelor a căror tabele de actualizează manual, offline, cu stick-ul de date băgat în consolă.

Intr-un fel nu îmi pare rău că a dispărut, fiind un reper static care nu se actualiza în funcție de poziția vehiculului în traseu. În loc să văd la Orizont un 368 pe care scrie "Valea Oltului via Eroilor" prefer sa nu apară deloc, fiindcă mai rău induce în eroare.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Stefan_79

Poate fi readăugat ușor, nu e mare lucru. Și acum cu GPS montate pe autovehicule treaba e automatizată, nu mai stai să schimbi afișajul la cap de linie și să învârți textele între ele. Voință și cap să fie.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor shoppy

Am ajuns ca la Metrorex, rolul informatiilor nu este sa informeze calatorii ci sa arate cat de multe statii si capete sunt in retea, cat de mult muncesc sefii, cat de greu le este sefilor si ca trebuie sa li se creasca salariul.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Eduard Andrei

Autobuzului 6675 i-a fost schimbat un ecran LCD interior și a primit o interfață diferită de informare, asemănător cu cel folosit în Cluj-Napoca. Ora era afișată corect.
Arhivă personală
WhatsApp Image 2026-04-04 at 14.19.58.jpeg (84.68 KB; downloaded 1407 times)

• dvx
  • Posted:
  •  

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor dvx

Yet, still in 5286 ora este afișata cu 2 ore în spate și afișajul din interior cu stațiile și corespondențe era funcțional dar mă inducea în eroare, văzând că arăta doar stația Depoul Alexandria.

Re: Hărți, semnalistică, afișaje și alte metode de informare a călătorilor Mihai2005

În autobuzul Otokar Kent C-12 #6675 de pe linia 226 a apărut un afișaj mai inedit, prin care este estimată sosirea în următoarea stație (durata nu se actualizează în timp real). Este ceva experimental sau doar o eroare?
20260427_155511.jpg (1023.94 KB; downloaded 514 times)

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34 35

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463923 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”