Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații

14 posts, 2502 views
⚠  Forum Rules
Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații LArSON

Am tot cautat un topic sa-mi spun OFF-ul si nu pare sa fie niciunul potrivit, ar merge in mai multe pus dar s-ar pierde intre alte discutii, cred ca ar fi util acest subiect.

Asadar sa incepem cu marea schimbare generata de linia 5 si multiplele schimbari de trasee din 9 martie 2026 si sa ridic la fileu urmatoarea problema:

Linia 55 are acum traseul Piata Sfanta Vineri - Piata Iancului dar:

Oficial nu are statie la Piata Iancului!!

Unii vatmani nu opresc deloc si cand sunt interpelati spun ca statie e la Matasari, unii vatmani opresc doar la venire dar dupa ce ocolesc intersectia nu mai opresc, unii vatmani opresc si in statia de venire si in statia de plecare (statie care e oficial doar pentru 135, 311 si transportul de noapte). In aplicatie apar cele doua statii dar nu ar fi prima data cand statiile din aplicatie nu corespund cu informarea soferilor/vatmanilor. Am facut sesizare la STB dar nu ma astept sa se rezolve rapid, stiu ca acest forum e citit de unii factori de raspundere si ar trebui rezolvata rapid situatia. Daca oficial nu sunt statii si tramvaiele nu opresc atunci traseul ar trebui numit Piata Sf. Vineri - Matasari...

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații alexandru_gr

Nici 97 nu oprește la Pasaj Mihai Bravu deși stația exista în mod oficial.
Șoferii dau călătorii jos cu o stație înainte de capăt.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații DenisM017

LArSON wrote here:
Linia 55 are acum traseul Piata Sfanta Vineri - Piata Iancului dar:

Oficial nu are statie la Piata Iancului!!
(...)
statie care e oficial doar pentru 135, 311 si transportul de noapte

Azi pe la prânz au trecut în sfârșit linia 55 pe plăcuțele din această stație, pe ambele sensuri, după 2 zile și jumătate de circulație pe noul traseu. Să vedem dacă măcar acum se va rezolva problema...

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații Gabi23

55 are stații la Piața Iancului, sunt oficiale încă de luni. Conducătorii de tramvai trebuie să efectueze stația. Au fost instruiți, este trecută în caietul de sarcini pe care îl au de respectat de la modificarea traseului.
Linia 97 are stația la Pasaj Mihai Bravu! Nu au voie să vă dea jos la penultima stație.
Vă rog raportați cazurile către https://tpbi.ro/contact/  și atrăgeți-le atenția direct, într-un mod civilizat, conducătorilor de vehicule să respecte sarcinile de serviciu.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații Tiberiu Shaolin

Gabi, iti zic din propria experienta, ca unii conducatori de vehicule zici ca ii injuri de ''mama'', cand le zici politicos un lucuru, iar daca le faci reclamatie tot tu esti ala ''nesimtit''.....

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații Gabi23

Evident, sunt conducătorii de vehicule care au „aripi”, fără ei „nu se poate”. Știu foarte bine, e un sistem bolnav, care totuși poate fi salvat.  Sunt unii conducători de vehicule, care vorbesc prin peluze, tribune sau alte locuri, dar activitatea prestată în traseu pentru publicul călător este jenantă.
Nu vă pierdeți speranța, mai sunt oameni care știm transport public.

Pentru cazurile semnalate mai sus, vor urma verificări și cercetări disciplinare, dacă e cazul.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații vl273

Din pacate abia acum am gasit acest topic (sper ca este si potrivit pentru acest mesaj), dar as avea si eu 2 chestii de zis de cand cu inaugurarea maretului tramvai 5.

Prima ar fi cu scurtarea lui 55 (acum 655) la Iancului. Am patit chiar in aceasta seara ( ora 20.45) sa pierd 5-ul la MegaMall ( Bd. Piere de Coubertin) pe sensul spre Iancului, iar cand am verificat InfoTb am realizat cu stupoare ca urmatorul tramvai era abia la Hasedu pe sensul spre Pantelimon, practic lasandu-le abandonate pe 335 si 104 ca singure alternative  :evil:  . Daca 55/655 ar fi fost lasat la Pantelimon pe traseul initial, ar fi fost un ajutor de nadejde atat pentru autobuzele 335 si 104, cat si pentru 5 in cazul in care nu isi respecta programul, dar fi si pastrat o legatura cu zona de centru.

A 2-a idee, total neinspirata si ea, a fost cu scurtarea lui 330 la Dristor, ramanand doar 5 pe Barbu Vacarescu. Practic, in primul rand  s-a pierdut o conexiune utila si importanta  intre zona de Est cu zona de Nord (fortand lumea sa se inghesuie si mai mult in 335) , iar in al 2-lea rand, Ganditi-va doar in cazul in care (Doamne fereste evident) se intampla un accident pe linia tramvaiului sau se strica vreun vagon si se formeaza un blocaj, va fi o intreaga aventura pentru calatori sa caute alternative pentru a ajunge la destinatie, iar pana se gasesc masini care sa formeze un asa zis "605 2.0" s-ar pierde mult timp. Asa in caz de nevoie, mentinerea lui 330 pe B.V. ar fi fost deja o varianta asigurata de back up in cazul unui incident neprevazut si ar fi redus si o parte din aglomeratie la orele de varf.

(Sunt convis ca poate exista si alte opinii, dar eu cel putin asa am vazut lucrurile, mai ales ca foloseam frecvent cele 2 linii inaintea scurtarilor).

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații LArSON

Scurtarea 330 e de departe cea mai nefericita modificare, a transformat o linie foarte utila intr-una limitata care doar dubleaza practic pe 311. Ar putea sa mute 311 la Parcul Teilor si sa aloce restul autobuzelor de pe 330 acolo.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații alchimistul

Blocaje vor exista tot timpul si nu se intampla doar in Bucuresti; cu cat linia este mai importanta, cu atat va fi deranj mai mare pentru calatori. Din pacate, nici orasele "bogate" nu-si permit sa dubleze permanent linii de tramvai separate de trafic cu autobuze care sa preia calatorii "just in case". In cazul lui 330, lucrez in zona Aurel Vlaicu si pot spune ca ritmicitatea era o catastrofa intre anumite intervale orare pe vechiul traseu. Un calator oarecare din Titan care vrea sa iasa rapid la metrou nu vrea ca busul de care are nevoie sa fie blocat pe Barbu Vacarescu. Cat timp nu se rezolva aglomeratia pe unele tronsoane, e greu sa mentii linii "metropolitane" care sa lege locuri indepartate ale orasului si sa fie, totodata, eficiente. Cu disconfortul de rigoare al transbordarii, e mai ok sa ai linii de "sacrificiu" mai scurte in zonele problematice (vezi noul 290), decat sa-i afectezi si pe cei din extremitatea cealalta a traseului.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații vl273

Cred ca o mica solutie de compromis (desi nu stiu cat de rentabila ar fi fost in clipa de fata) ar fi putut fi introducerea lui 330 pe linia de tramvai, macar pe segmentul Pasaj Baneasa-Stefan cel Mare (aici vorbind strict de partea comuna cu 5). Asa cumva reusea sa mai fenteze din aglomeratie si implicit sa isi pastreze traseul de baza, fara sa il mai scurteze te miri unde. Asa pana una alta, cum a zis si LArSON , mai bine il suspendau/desfiintau de tot si prelungeau un 311 la Parc Teilor si aia era, stiam o treaba.  :|

Cat despre 290, imi vine destul de greu a crede ca chiar reuseste sa tina piept cum trebuie si sa fie util in aglomeratia de pe Pompeiu/Petricani.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații BGP2597

290 nu e mai performant sau mai util decât 243 sau 636, dar prin acest compromis de a sparge o linie mamut în două - 243/290 problemele de pe Pompeiu rămân în zonă, nu se propagă până în partea cealaltă a orașului.

243 avea momente în care avea tot parcul blocat pe Pompeiu, iar călătorii de pe restul traseului stăteau cu ochii în soare și câte o oră.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații Media

Si eu am fost nemultumit de modificări. Dar ... sunt bune. 5-ul chiar este eficient. Si pe Ștefan cel Mare pe porțiunea unde merge 1/10, 5 si 335 sa mai adaugi o linie de bus pe linia de tramvai e prea mult.

Iar 290 vs 243 .... singura modificare deficienta pe care o simt este ... sa fi ajuns 290 la Delfinului sa lege Pantelimonul de Pipera fără sa schimbi. Dar s-ar fi dublat destul de mult cu 243.

Re: Probleme întâmpinate după modificări de trasee / stații LArSON

Unii soferi de pe 86 nu stiu ca mai au o oprire la Piata Iancului pe sensul spre Baicului, cel putin un Youtong aseara n-a oprit in a doua statie in fata la Intermacedonia. Nu m-am uitat sa vad daca e pe tablita dar in aplicatie apar doua statii iar alti soferi dimineata au oprit. Poate li se mai da un reminder...

Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”