Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

Topic: Yutong U12

178 posts, 47832 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Re: Yutong U12 PaulIP

Vezi să nu fi fost făcută poza în anti-fază cu rata de refresh a LED-urilor (același motiv pentru care afișajele nu apar în unele poze). Pozițiile față-spate / DRL-urile trebuie prin lege să rămână mereu aprinse. Pe laterale constat că e la modă ca lămpile de gabarit să fie folosite și la semnalizare (ZTE, Solaris).

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Yutong U12 V2A

În cazul lui 5606, șoferul dădea flash-uri. Probabil am prins în poză fix momentul când se stingeau farurile.

Re: Yutong U12 idk_vlad

5609 la Madgearu pe 86.

IMG_0284.jpeg (578.96 KB; downloaded 2612 times)

IMG_1339.jpeg (1.68 MB; downloaded 2612 times)

Spre deosebire de Solaris, pare că au o ținută de drum mai bună și prezintă materiale ceva mai calitative la interior. Totuși nu înțeleg rostul acelui sunet înainte de anunțarea stațiilor, pe lângă cel specific sistemului. De menționat că anunțurile vocale nu funcționau deloc, era un ,,Urmează stația" extrem de sacadat, apoi nimic.
Singurul minus mi s-a părut că sunt destul de înghesuite, mai ales în spate (dar totuși cu mult mai spațioase decât ZTE-urile). În rest, chiar sunt super decente pentru un troleibuz nou-nouț, să sperăm că și călătorii vor avea grijă de ele  :)

Re: Yutong U12 Just a User

Cateva cadre si de la mine:

5622
IMG_5231.jpg (1.69 MB; downloaded 2430 times)

5611
IMG_5213.jpg (1.65 MB; downloaded 2429 times)

5606
IMG_5263~2.jpg (1.71 MB; downloaded 2429 times)

Re: Yutong U12 Nenea_titi

Am mers și eu cu ele. Ce am constatat:
- La plecare, au cuplu mai mare (PMSM, deh) dar ușor mai zgomotos ca Solaris.
- Materiale la interior peste Solaris și mult peste ZTE, mi se par foarte bine legate și lucrate,
- Interior mai bine împărțit decât la Solaris dar puțin mai înghesuit în partea spate.
- Scoate unele zgomote la bord (e un buzzer) care nu știu cum nu îl face cu nervii pe șofer.
- Ușile au un buzzer enervant. La fel, sunt ușor lente. Probabil se vor mai lăsa în timp.
- La frâne, te cam pune în cap, probabil șoferii trebuie să se mai învețe cu frânele.

Una peste alta mi-au plăcut. Sunt chiar la nivelul BYD, nu la nivelul ZTE deși chinezării. Designul exterior nu prea e reușit, puteau aduce celălalt model, mult mai aspectuos. Partea din spate e  ok, dar fața are aspect de spate. Important este să se mențină bine, să fie fiabile. În mod sigur vor avea parcurs anual mai mare ca ZTE.

Re: Yutong U12 punmeister

Nu stiu ce sa zic de frane. Eu sunt in Amsterdam acum unde era sa-mi iau in cap de cateva ori la franare (toate busurile fiind VDLuri electrice). Nu stiu daca tine de autobuz sau daca in Amsterdam sunt soferi chiar SUB nivelul celor din STB.

Re: Yutong U12 Cezar210

O scurtă părere și de la mine, iar mai apoi câteva cadre cu ele.

Interiorul pare făcut destul de bine, am fost surprins de materiale. Este spațios, un plus fiind lipsa dulapului din spate, iar un altul, existența a 3 scaune rabatabile la mijloc, față de 1 la Solaris. Totuși, din punctul meu de vedere, un minus sunt ușile, la fel ca pe ZTE, foarte lente. Așa cum a spus și colegul mai sus, au demaraj bun, dar la plecare și frânare se aude un sunet de drujbă undeva în spatele troleibuzului. La exterior, nu sunt cele mai strălucite, se putea și mai bine, cel puțin în partea frontală. Overall, sunt peste ce m-am așteptat când am văzut marca, să sperăm că vor fi fiabile și că își vor face treaba cu brio.

Acum, să trecem la galeria foto, și începem cu imagini din traseu, momentan doar de pe linia 93, în una din zonele în care circulă cu autonomie - Cartierul Brâncuși.

Yutong U12 5607 - Linia 93 - Drumul Valea Doftanei - 30 martie 2026
IMG_7718.jpg (1.64 MB; downloaded 2237 times)

Yutong U12 5607 - Linia 93 - Aleea Pasărea în Văzduh (capăt de linie ”Cartier Constantin Brâncuși”) - 30 martie 2026
IMG_7745-2.jpg (1.6 MB; downloaded 2237 times)

Yutong U12 5607 - Linia 93 - Aleea Cumințenia Pământului x Drumul Valea Doftanei - 30 martie 2026
IMG_7750.jpg (1.65 MB; downloaded 2237 times)
IMG_7754.jpg (1.62 MB; downloaded 2237 times)

Yutong U12 5621 - Linia 93 - Str. Valea Ialomiței x Str. Valea Oltului - 30 martie 2026
IMG_7721.jpg (1.63 MB; downloaded 2237 times)

Yutong U12 5621 - Linia 93 - Drumul Valea Doftanei x Aleea Poarta Sărutului - 30 martie 2026
IMG_7800.jpg (1.61 MB; downloaded 2237 times)
IMG_7803.jpg (1.63 MB; downloaded 2237 times)

Re: Yutong U12 Cezar210

Încheiem cu câteva detalii de la exterior și interior.

Mi-aș dori să văd o actualizare a afișajului frontal, pentru ca textul să fie afișat integral cu litere mari, așa cum este pe afișajul lateral. Toate cele 3 afișaje au fontul de pe Solaris.

Exterior:
IMG_7736.jpg (1.65 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7788.jpg (1.94 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7739.jpg (1.59 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7775.jpg (1.59 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7727.jpg (1.56 MB; downloaded 2205 times)

Interior:
IMG_7773.jpg (1.99 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7770.jpg (1.57 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7768.jpg (1.77 MB; downloaded 2194 times)
IMG_7762.jpg (1.7 MB; downloaded 2205 times)
IMG_7772.jpg (1.68 MB; downloaded 2205 times)

Re: Yutong U12 idk_vlad

Nenea_titi wrote here:
Am mers și eu cu ele. Ce am constatat:
- La plecare, au cuplu mai mare (PMSM, deh) dar ușor mai zgomotos ca Solaris.
- Materiale la interior peste Solaris și mult peste ZTE, mi se par foarte bine legate și lucrate,
- Interior mai bine împărțit decât la Solaris dar puțin mai înghesuit în partea spate.
- Scoate unele zgomote la bord (e un buzzer) care nu știu cum nu îl face cu nervii pe șofer.
- Ușile au un buzzer enervant. La fel, sunt ușor lente. Probabil se vor mai lăsa în timp.
- La frâne, te cam pune în cap, probabil șoferii trebuie să se mai învețe cu frânele.

Una peste alta mi-au plăcut. Sunt chiar la nivelul BYD, nu la nivelul ZTE deși chinezării. Designul exterior nu prea e reușit, puteau aduce celălalt model, mult mai aspectuos. Partea din spate e  ok, dar fața are aspect de spate. Important este să se mențină bine, să fie fiabile. În mod sigur vor avea parcurs anual mai mare ca ZTE.

În 5609 începuseră unii călători de lângă cabina șoferului să-i strige să frâneze mai încet că îi ia cu amețeală....

În altă ordine de idei, butoanele STOP au atingere tactilă?  :shock:

Re: Yutong U12 soldy

Sincer la prima impresie sunt mai calitative la interior si mai "inchegate". Au acordat o mai mare atentie detaliilor decat cei de la Solaris.
Sunt mai spatioase la interior, iar acel led albastru arata choar bine.
Sa speram ca vor fi si fiabile.
Ce am mai observat, sus pe acoperiș au camera sa urmărească captatoarele.

Re: Yutong U12 PaulIP

Și Solaris au camera aia.

Bine închegate mi se păreau și Solaris când erau noi, cred că e prematur să zicem cât de bine făcute sunt Yutoangele. Să le dăm un an sau 2 și apoi revenim.

Re: Yutong U12 Nenea_titi

Mie, cel puțin, Solaris din București mi s-au părut șandramale prin comparație cu cele din alte județe. Oricum nici mentenanța de STB nu le-a ajutat mult. Se pare că la STB, orice mașină ar fi, nu rezistă fără a ajunge într-un final coteț.

Re: Yutong U12 Victor C

La ora 22:20 mai sunt numai 7 Yutong-uri în exploatare, 3 în 86, 3 în 93 și 1 în 97, nu ar fi bine dacă le-ar introduce și în N117, ar reduce disconfortul și poluarea pe care o produc autobuzele diesel pe străzile Soveja, Carpați, Mircești etc.

Re: Yutong U12 Gabi23

Din noaptea 1/2 aprilie vor circula și pe linia N117.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2718 forum members have written 466518 posts in 5825 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”