Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647484 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de modificare a traseelor PTMZ

alexandru_minciu91 wrote here:
Vin si eu cu o propunere de optimizare a liniei 182.

182 - Dragonul Rosu - Piata Romana

Mi se pare că propunerea riscă să încurce mai mult decât să ajute. Nu mi se pare că se soluționează vreo problemă concretă de mobilitate.

Motive:
1. 1/10 nu rezolvă problema, deoarece nu deservesc Gara de Nord direct, ci Gara Basarab, ceea ce ar da naștere unui inconvenient mare. Alternativa cu tramvaiul știm care ar fi fost, ocolul acela al fostului 46 de la Piața Victoriei, deloc de dorit. Sigur, de la Ștefan cel Mare ai M1, dar nu cred că un transfer în plus ajută, cel puțin nu până când metroul va fi mai bine integrat cu STB.
2. Cartierul Tei găzduiește Institutul de Construcții (UTCB) și căminele studențești aferente, un obiectiv frecventabil în special pentru studenții din provincie, deci cred că o legătură directă cu gara trebuie să rămână, e o relație solicitată. Sigur, va fi argumentat că există 282, dar ocolul mare prin Dorobanți și Domenii, mai ales prin prisma blocajelor infernale de la Aviatorilor la orele de vârf, îl fac nefrecventabil.
3. Nu există o problemă de dublare în sine între 182 și 282 pe tronsonul menționat de tine, e un tronson scurt spre capătul de linie.
4. E neclar dacă Piața Romană e un punct atractiv pentru pasagerii de pe traseu. Centrul deja e bine legat din Colentina cu 21 și din Tei cu 16/17 (facem abstracție de lucrările din prezent), deci nu știu dacă e o idee bună.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Chev Celios

Ca idee 182 leaga Gara Basarab->Gara de Nord->Piata Victoriei->Spitalul de copii Grigore Alexandrescu->Spitalul Floreasca->Stadionul Stefan Cel Mare->Parcul Circului->Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”->Zona caminelor de studenti din Tei->Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti->Parcul Tei->Zona Doamna Ghica/Parcul Plumbuita->Intreaga zona dormitor Colentina- Fundeni->Spitalul Fundeni->Institutul Oncologic Fundeni->Dragonul Rosu.

Deci avem :
-2 Gari
-5 Spitale, din care 2 pentru copii, 1 spital de Urgenta, 1 spital national in domeniul inimi, si inca unu in domeniul Oncologiei.
-3 Parcuri, sau 4 da il punem si Parcul Motodrom
-1 Stadion
-1 Universitate
-1 zona mare de camine
-Numai spunem de numarul populatiei  rezidente pe traseu.

Concluzia este ca sa modifici linia 182 de la traseul  acesteia din prezent este o mare greseala. Ce ar trebui lui 182 sunt niste articulate. Are potential.
Pentru traseul Colentina-Fundeni-> Piata Romana, cam toata lumea foloseste ruta cu 21 pana la Mihai Eminescu/Bd Dacia, iar de acolo cu troleul pana la Piata Romana. Mult mai rapid si mai predictibil, avand in vedere ca linia 21 are culoar separat, iar trolebuzul are banda bus si ajunge rapid la Romana.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Victor C

Propun schimbarea traseului N113, să nu o mai ia pe Bulevardul Lascăr Catargiu și pe Magheru până la Unirii, întrucât pe acolo merge 100, iar de la Romană mai are traseu comun și cu N117 și N119. Mai bine în Piața Victoriei ar face dreapta pe Calea Victoriei și să meargă până la Unirii pe același traseu cu 205-ul, iar traseul de întoarcere poate rămâne la fel.

Re: Propuneri de modificare a traseelor vl273

Nu prea e rentabila propunerea cu N113, dat fiind faptul ca mai ales in weekend, linia are foarte multi calatori (mai ales tineri) care vin din zona Mihalache/Chitila si coboara la Universitate sau Romana. Plus ocolul pe Calea Victoriei-Natiunile Unite pana la Unirii ar insemna timp in plus si nimanui nu cred ca i-ar conveni sa piarda apoi un alt N pentru o alta directie din oras si sa astepte alte 30 de minute pentru urmatorul.

Si apropo de N-uri, si-au batut joc de liniile N104 si N122 odata cu devierea din cauza lucrarilor la tramvai. N104 a fost dus la Parcul Teilor doar ca sa care aer la fel ca in timpul zilei (in majoritatea cazurilor nu vezi mai mult de 4-5 oameni pana la intersectia cu Bd. 1dec 1918) iar Linia N122 a fost scurtata la Faur , desi isi putea pastra capatul  initial, putand fi deviata prin Bulevardul Nicolae Grigorescu-Strada Constantin Brancusi-Strada Lucretiu Patrascanu-Vergului-Capat Pantelimon (cumva aproximativ cum mergea 102 inainte) iar linia N104 lasata la Faur. Asa nu s-ar fi intersectat cu linia de tramvai decat in intersectia de la C. Georgian si ar fi usurat si cealalta latura a cartierului, fara sa se mai chinuie lumea cu N102/N109care ocolesc mult zona Vergului.  Atasez mai jos si un desen cu propunerea pentru devierea in vederea revenirii la capatul initial, ce este cu rosu reprezinta varianta pentru deviere, iar cu verde este traseul initial pana sa inceapa lucrarile.
1A2FF658-D45A-4138-8B87-592F7FFA60D3.jpeg (447.73 KB; downloaded 2178 times)

Re: Propuneri de modificare a traseelor TrainWrecker

Odata cu suspendarea lui 55 terminalul de la Piata Sf. Vineri ramane gol, ar trebui sa il duca pe 21 acolo.

Re: Propuneri de modificare a traseelor sorin.niculescu_

Ar fi trebuit ca odată cu extinderea lui 196 să îl readucă cu staționare la Autogara Filaret… nu înțeleg de ce în primă instanță l-au mutat de acolo. Părea un terminal foarte bun, adecvat.

Re: Propuneri de modificare a traseelor tramlovr

In contextul modificarii traseului liniei 86, propun o imbunatatire in ceea ce priveste corespondenta de la acelasi peron intre liniile 69/85 si 86.
modificare 86.png (188.46 KB; downloaded 1618 times)

Prin aceasta imbunatatire de tip quick-win, se va asigura in continuare corespondenta intre liniile mentionate, ceea ce va creste nivelul de confort al pasagerilor. Singurul dezavantaj pe care il preconizez este semaforul de la intersectia Traian x Protopopescu, insa nu ar trebui sa reprezinte un dezavantaj sau un factor ce ar creste considerabil timpii de asteptare pe traseu.

De asemenea, acum ceva timp am "schitat" o varianta pentru o linie de autobuz care sa deserveasca zona Expozitiei. Aceasta schita nu a ajuns mai departe de un simplu document, insa astazi am decis sa o prezint, in contextul modificarii liniei 196.
Screenshot 2026-03-28 214437.png (540.69 KB; downloaded 1618 times)

Traseul propus initial ar fi fost: Piata Presei, Bd. Marasti, Bd. Poligrafiei, Str. Parcului, Bd. Expozitiei, Str. Aviator Popisteanu, Str. Putul lui Craciun, Bd. Ion Mihalache cu intoarcere prin Calea Grivitei, Str. Clabucet, Calea Grivitei, Str. Carpati, Str. Parcului, Bd. Poligrafiei, Bd. Marasti, Piata Presei, cu 18 statii in total si un traseu de aproximativ 9 km dus-intors. Intre timp, din cauza lucrarilor la metrou, dar si din cauza unei restrictii de tonaj pe strada Carpati, am modificat traseul propus:
Screenshot 2026-03-28 220353.png (496.95 KB; downloaded 1618 times)
. Traseul nou este: Piata Presei, Bd. Marasti, Bd. Poligrafiei, Str. Parcului, Bd. Expozitiei, Str. Aviator Popisteanu, Bd. Ion Mihalache.

Pana la finalizarea lucrarilor la metrou, aceasta linie ar intoarce in jurul Monumentului Aripi.

Avantaje:
- Introducerea de transport in comun intr-un cartier aflat intr-o continua dezvoltare.
- Feeder spre metrou (1 Mai, *Pajura si *Piata Presei), feeder spre 41 si spre liniile care ajung in centru.
- Traseul mai scurt ar fi insemnat necesitatea unei turatii mai mici, respectiv si intrevale mai atractive.
* - dupa finalizarea lucrarilor.

Dezavantaje:
- Posibil trafic pe Bd. Poligrafiei si Bd. Expozitiei la orele de varf.

Re: Propuneri de modificare a traseelor STB738

Sa nu uităm că, la ieșirea din fostul capăt al regionalelor, spre Băneasa este o groapă imensă, ar însemna un ocol pe la Cașin, Arcul de Triumf - Muzeul Satului.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Bogdan Ciorascu

86 chiar ar fi foarte indicat sa faca acel mic ocol prin Ferdinand/Pache pe la Izvorul Rece.
Nu stiu acum daca incadrarea din Pache in Ferdinand poate fi facuta usor si in siguranta.

Re: Propuneri de modificare a traseelor messe

Nu mai văd topiculO despre circulația în stil trenuleț dar profit de ocazie ca să-mi exprim părerea referitor la mai multe linii și anume, începând cu trenulețul: șoferii liniilor 162 și 163 parcă sunt vorbiți, în 90% din cazuri după un 162/163 apare și cealaltă la maxim un minut și jumătate, cred că și Gabi care locuiește în Crângași a sesizat acest lucru. Nu cred că au orarele în așa fel alcătuite astfel încât pe traseul comun  care este destul de mare ele să circule la cel mult 2 minute diferență și apoi să apară o pauză destul de mare până la următorul vehicul. Nu pot fi separate aceste linii și anume: 162 lăsat așa cum e iar 163 dus de la intersecția cu Bd. Constructorilor drept pe Calea Giulești și apoi pe  Calea Plevnei și mutat capătul la Vasile Pârvan, cu întoarcere prin Splaiul Independenței și Știrbei Vodă și apoi traseul sus-menționat. Ce rost are capătul liniei 163 la Eroilor? Câți călători folosesc linia 163 de la Eroilor la Crângași când au două alternative mai rapide (metrou și linia 90)? O să-mi precizați că 163 dus direct pe Calea Giulești dublează liniile de tramvai 11 și 44 dar cât dublează 163 pe 162 în traseele actuale? Un 163 direct pe Giulești ar dubla tramvaiele la dus două stații de la Constructorilor la Podul Grant și la întors trei stații de la maternitate la Constructorilor. Nu mai adaug că durata unei curse s-ar reduce. Despre linia 90, la fel, câți o folosesc mai ales de la Eroilor la Crângași când au metroul la dispoziție? Nu cred că cineva care vrea să ajungă în Drumul Taberei de la Eroilor prefera un ocol pe la Crângași ca să ajungă la 41 în loc să ia metroul de la Eroilor 2 sau liniile STB. Nu ar fi mai bine ca linia 90 să întoarcă la capătul Pasajului Ciurel  acolo unde sunt noile imobile(blocuri și case)? Astfel locuitorilor din acea zonă li se asigura un mijloc de transport  către zona centrală și conexiuni cu metroul plus că troleibuzele liniei 90 nu ar mai suporta aglomerația din trafic între Piața Crângași și Pasajul Ciurel.

Re: Propuneri de modificare a traseelor FabiM

Cred ca 162 și 163 au funcționat așa de ani buni, cel puțin de 10 ani le știu lipite intenționat în program.

Fix la fel erau și 137/138, 168/268/368, 69/93 sau 23/27.

Lucrurile s-au mai rezolvat în timp, însă da, confirm ca 162 și 163 au rămas nedespărțite.  
Nu știu ce să zic de o separare pe cât de revizuirea (pe bune) a orarelor. Sigur, e imposibil să nu se întâlnească, dar trebuie urmărite exemple similare precum ce am prins și astăzi în Drumul Taberei.
Am pierdut 368 la Auchan, urma să vină 69 în 2 minute, ulterior 93 în 6, apoi 368 în 8. Perfect ca și oportunități și fără trenulețe.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Costin

Topicul respectiv a fost redenumit acum ceva vreme, el exista in continuare, aici: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?t ... ageNum=1

Re: Propuneri de modificare a traseelor Bogdan Ciorascu

Ma gandeam ca 86 ar fi putut merge inca o statie de la Piata Iancului pana la Vatra Luminoasa si de acolo sa intre pe traseu normal pe Matei Voievod...
Avea si o legatura mai facila la transbordarea 85/86.
Eventual cele doua statii le mergea si pe culoar!

Re: Propuneri de modificare a traseelor messe

Costin wrote here:
Topicul respectiv a fost redenumit acum ceva vreme, el exista in continuare, aici: https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?t ... ageNum=1

Mulțumesc pentru precizare, Costin!

Go to page:  1  ... 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”