Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
1664 posts, 377346 views
📖 Pagination options
-
- bgd70
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
bgd70
La capatul de la Arena Nationala, la fel si la capatul de la Bd. Basarabiei trebuie montat un macaz pentru un fir paralel cu cel principal. Acesta sa fie folosit pentru stationare iar cel principal pentru depasire. O solutie mai buna ar fi creearea unei retele in forma de "8" care se regaseste in orasele din Cehia unde sunt 2 linii la un capat. Ambele linii pot stationa pe prima banda si se pot depasi fara sa fie nevoie sa coboare captatorii.
La capatul de la Arena Nationala, la fel si la capatul de la Bd. Basarabiei trebuie montat un macaz pentru un fir paralel cu cel principal. Acesta sa fie folosit pentru stationare iar cel principal pentru depasire. O solutie mai buna ar fi creearea unei retele in forma de "8" care se regaseste in orasele din Cehia unde sunt 2 linii la un capat. Ambele linii pot stationa pe prima banda si se pot depasi fara sa fie nevoie sa coboare captatorii.
reteaArenaNationala.png (209.05 KB; downloaded 1965 times)
-
- linia 69
-
Posted:
-
linia 69
In legatura cu modificarile ce intra in vigoare de maine 21.03.2026, o masura buna unificarea liniilor 69 si 70, care ar putea ramane asa si dupa terminarea lucrarilor de pe b-dul Ferdinand. Pe de alta parte sunt de parere ca linia 85 nu trebuia dusa in Vatra Luminoasa, sunt cam multe acolo, legatura cu centru o face linia 90 iar cu gara linia 86. Si eu vedeam linia 85 suspendata iar linia 66 dusa la Gara de Nord. Infiintarea unei linii naveta, sa zicem 685, dupa mine, trebuia dusa pe b-dul Mihai Bravu, rond Obor, Calea Mosilor (legatua cu linia 66 pentru centru si gara) cu intoarcere prin b-dul Carol, rond Izvorul Rece si retur pe acelasi traseu.
Poate mai tarziu se va realiza, vom vedea ce mai urmeaza.
In legatura cu modificarile ce intra in vigoare de maine 21.03.2026, o masura buna unificarea liniilor 69 si 70, care ar putea ramane asa si dupa terminarea lucrarilor de pe b-dul Ferdinand. Pe de alta parte sunt de parere ca linia 85 nu trebuia dusa in Vatra Luminoasa, sunt cam multe acolo, legatura cu centru o face linia 90 iar cu gara linia 86. Si eu vedeam linia 85 suspendata iar linia 66 dusa la Gara de Nord. Infiintarea unei linii naveta, sa zicem 685, dupa mine, trebuia dusa pe b-dul Mihai Bravu, rond Obor, Calea Mosilor (legatua cu linia 66 pentru centru si gara) cu intoarcere prin b-dul Carol, rond Izvorul Rece si retur pe acelasi traseu.
Poate mai tarziu se va realiza, vom vedea ce mai urmeaza.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Poate era mai practic, strict ca număr de kilometri, ca 85 să întoarcă la Țepeș Vodă?
Poate era mai practic, strict ca număr de kilometri, ca 85 să întoarcă la Țepeș Vodă?
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
14 trebuia deviat pe Ziduri Moși - Obor - Sf Vineri
Iar 17, pe Ștefan cel Mare, fie la Banu Manta sau la Aeroport Băneasa. La limită și 36, pe Ziduri Moși, Colentina până la rond la ceas
Nu înțeleg de ce au lăsat sos Pantelimon și Viitorului fără tramvaie
14 trebuia deviat pe Ziduri Moși - Obor - Sf Vineri
Iar 17, pe Ștefan cel Mare, fie la Banu Manta sau la Aeroport Băneasa. La limită și 36, pe Ziduri Moși, Colentina până la rond la ceas
Nu înțeleg de ce au lăsat sos Pantelimon și Viitorului fără tramvaie
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
685 Inca nu a intrat. Posibil sa se fi răzgândit
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Strada Ziduri Moși va intra și ea în lucrări de reabilitare a căii de rulare.
Linia 85 ar fi aglomerat terminalul de la Arena Națională, mai ales că este singurul capăt cu staționare programată.
685 suplinește lipsa troleibuzelor care făceau legătura între Gara Obor și Foișorul de Foc.
Linia 85 ar fi aglomerat terminalul de la Arena Națională, mai ales că este singurul capăt cu staționare programată.
685 suplinește lipsa troleibuzelor care făceau legătura între Gara Obor și Foișorul de Foc.
-
- moonteanu
-
Posted:
-
moonteanu
Iar in stilul deja caracteristic, linia685 nu apare pe InfoTB...
Iar in stilul deja caracteristic, linia685 nu apare pe InfoTB...
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
Eu nu am identificat in nici un lot, segmentul bd Ferdinand intre sos Mihai Bravu si Ziduri Mosi
Oare chiar nu este cuprins in nici un contract?
Caz in care sectorul ar putea fi utilizat de 55 sau 14
Gabi23 wrote here:
Eu nu am identificat in nici un lot, segmentul bd Ferdinand intre sos Mihai Bravu si Ziduri Mosi
-
- V2A
-
Posted:
-
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
Lotul 1, nu este Coposu, Calarasilor si Basarabia?
Nu am gasit Ferdinand
In fine, undeva o fi, nu pot ramane 500 m pe sina OR
Lotul 1, nu este Coposu, Calarasilor si Basarabia?
Nu am gasit Ferdinand
In fine, undeva o fi, nu pot ramane 500 m pe sina OR
- ThatDude
-
Posted:
-
Re: Știri și articole din presă
ThatDude
ThatDude wrote here:survola wrote here:
Referitor la ultimul paragraf, eu nu am găsit linia de pe Șerban Vodă - Gheorghe Șincai - Nerva Traian (pentru 19) inclusă în acel plan.
Și mi se pare destul de degradată și ea.
https://doc.pmb.ro/consiliu/sedinte/467/oz/10544.pdf
doc.png (1.07 MB; downloaded 4818 times)
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Poti verifca acest aspect foarte usor pe harta interactiva: https://metrouusor.com/retea-tramvai-bucuresti/
ANTENA wrote here:Gabi23 wrote here:
Poti verifca acest aspect foarte usor pe harta interactiva: https://metrouusor.com/retea-tramvai-bucuresti/
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
A fost rezolată problema lipsei din aplicație a liniei 685, în jurul orei 12, iar autobuzele Otokar au în prezent afișajele funçtionale.
ANTENA wrote here:
A fost rezolată problema lipsei din aplicație a liniei 685, în jurul orei 12, iar autobuzele Otokar au în prezent afișajele funçtionale.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Pe Parcului nu au aparut indicatoare STB de statie ci semne de circulatie albastre de autobuz, de asemenea Parcului a fost plombata impreuna cu Popisteanu dar nu si cu Expozitiei pe care s-au ambitionat sa o lase cu gropi la intersectia cu Popisteanu.
Pe Parcului nu au aparut indicatoare STB de statie ci semne de circulatie albastre de autobuz, de asemenea Parcului a fost plombata impreuna cu Popisteanu dar nu si cu Expozitiei pe care s-au ambitionat sa o lase cu gropi la intersectia cu Popisteanu.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination