Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)

1659 posts, 375261 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) WT_fan06

Mihai2005 wrote here:
Aș fi gândit puțin diferit. Decât să păstreze linia 85 și să o ducă la Aura Buzescu, pe unde circulă deja liniile 86 și 90, ar fi putut să suspende 85 și să extindă linia 66 de la Vasile Pârvan la Gara de Nord.
Iar cu 685, dacă nu ar fi fost traficul așa congestionat pe Bd. Carol I la orele de vârf, putea fi extinsă la Piața Rosetti, pe fosta stație a liniei 311 (eventual, cu staționare).

Păi ți-ai dat singur răspunsul. Traficul infernal de pe Carol I ar fi afectat și 685. În plus, cel mai probabil duc lipsă de autobuze și au surplus de troleibuze în urma acestor modificări.

Este chiar foarte bine cum au gândit 85 + 685, cu transbordare la același peron la Traian pentru continuarea călătoriei fără deranj suplimentar.

Singurul lucru pe care l-aș fi vrut în plus la 685 este să se amenajeze o stație în rondul de la Izvorul Rece, astfel încât călătorii să nu mai fie nevoiți să schimbe pentru o singură stație dacă vor să ajungă la Calea Moșilor (pentru linia 21 spre centru). De la Izvorul Rece la 21 este o distanță rezonabilă de parcurs pe jos în condiții de devieri de trasee. În schimb, de la Traian, călătorii sunt forțați să schimbe cu altă linie.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Robert24

Daca tot au pastrat pe harta asta tone de linii care nu treaba cu modificarile / devierile respective (243, 290, 330, 605, etc) , de ce nu mai apare 55?

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) alexandru_gr

Probabil a fost modificată harta inițială fără a mai adaugă linia 55.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Bogdan Ciorascu

55 si 97 sunt probabil afectate intr-o etapa viitoare!

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Gabi23

Strada Traian va mai permite circulația cel puțin 7 zile, aspect comunicat azi...

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Just a User

Acum cu lucrarile de pe Ferdinand si Lot 6, ar putea reveni 55 in Pantelimon ca sa-l ajute pe 5 intre Pantelimon si Iancului, dar si 21 la Sf. Vineri ca sa nu ramana terminalul cu o linie de tramvai (terminalul de la Sf. Gheorghe ar putea deveni pietonal daca 21 ar merge la Sf. Vineri).

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) petro burgener

WT_fan06 wrote here:
Mihai2005 wrote here:
Aș fi gândit puțin diferit. Decât să păstreze linia 85 și să o ducă la Aura Buzescu, pe unde circulă deja liniile 86 și 90, ar fi putut să suspende 85 și să extindă linia 66 de la Vasile Pârvan la Gara de Nord.
Iar cu 685, dacă nu ar fi fost traficul așa congestionat pe Bd. Carol I la orele de vârf, putea fi extinsă la Piața Rosetti, pe fosta stație a liniei 311 (eventual, cu staționare).

Păi ți-ai dat singur răspunsul. Traficul infernal de pe Carol I ar fi afectat și 685. În plus, cel mai probabil duc lipsă de autobuze și au surplus de troleibuze în urma acestor modificări.

Este chiar foarte bine cum au gândit 85 + 685, cu transbordare la același peron la Traian pentru continuarea călătoriei fără deranj suplimentar.

Singurul lucru pe care l-aș fi vrut în plus la 685 este să se amenajeze o stație în rondul de la Izvorul Rece, astfel încât călătorii să nu mai fie nevoiți să schimbe pentru o singură stație dacă vor să ajungă la Calea Moșilor (pentru linia 21 spre centru). De la Izvorul Rece la 21 este o distanță rezonabilă de parcurs pe jos în condiții de devieri de trasee. În schimb, de la Traian, călătorii sunt forțați să schimbe cu altă linie.

Dacă  au lipsă de autobuze, ceea ce e evident, de ce trebuia acest 685?  Nu era mai bine cu Solaris pe 85 pe aceeași porțiune de traseu cu 685 și fără transbordare? Chiar au de unde să ia Solarisuri dacă  nu ajung cele de la Vatra! E o situație speciala, și  cum am spus, se poate folosi Irisbus Citelis pe 86 iar Solarisuri de la BN
pot fi împrumutate și pot rămâne la Vatra ca si Ikarusurile. De ce ar trebui să circule in continuare Solarisuri pe linii ca 86 și 79 în situația asta ?

Este o întrebare pe care mi-am pus-o și eu și singurul răspuns găsit ar fi că atunci când se închide Traian este mai ușor să suspenzi / muți 685 decât să modifici de 2 ori linia 85 într-un interval foarte scurt, iar apoi troleibuzele cu autonomie abia alocate vor reveni pe alte trasee. Nu știu dacă e mai bine sau mai rău pentru public, nu am detaliile care stau la baza deciziilor, ci doar observ și încerc să înțeleg de pe margine...

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) petro burgener

Spui că după ce se inchide Traian, 685 s-ar suspenda/modifica. Aici nu înțeleg,  Traian se închide exact înainte de intersecția cu Pache. Deci nu ar afecta cu nimic 685 sau 85 dus pe aceeasi rută ca 685. Sau am înțeles greșit?
Troleibuze cu autonomie ar putea fi împrumutate pentru Vatra, s-ar putea folosi si ZTE .
Pe toate traseele pe sub rețea se pot folosi troleibuze clasice, pentru că vor fi destule.

M-am exprimat eu greșit. Am vrut să spun Pache în loc de Traian.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) cris_m

Pache Protopopescu se poate inchide in etape, exact cum se intampla in prezent cu Camil Ressu, iar bucata problema se poate rezolva intr-o vacanta de vara, sunt cateva zeci de metri...

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) shoppy

Parcului este distrusa de gropi intre Expozitiei si Carpati, apoi mai incolo sunt doua limitatoare de viteza facute din asfalt care nu cred ca permit circulatia autobuzelor, ca sa nu mai vorbim de hopul de pe Expozitiei pentru urcat peste liniile de tramvai si virajul la 90 de grade pe Expozitiei care nu inteleg cum se va face.

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) Stefan_79

85 e ca nuca-n perete la Aura Buzescu, părerea mea. Unde va întoarce, presupun că în depou?

Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a) REDX

Va întoarce în depou din lipsă de spațiu la Arena Națională.

Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”