Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
1660 posts, 375602 views
📖 Pagination options
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
Gabi23
@Andi_C Ce fel de plăcuțe? Indicatoarele de stație STB? Sau indicatoarele rutiere G14. Strada Parcului va beneficia întradevăr de transport public cu autobuzul în viitorul foarte apropiat. În septembrie 2025, s-au făcut probe cu un troleibuz Solaris pentru Evenimentul SEM 2025 pentru traseul special 81 Gara de Nord - Aeroport Băneasa. Din păcate la momentul respectiv, între probe și evenimentul propiu zis, PORR a intervenit la schimbarea liniilor de tramvai. După închiderea traficului pentru construcția stației de metrou la Piața Presei, autobuzele liniilor regionale au circulat operativ pe Str. Parcului - Poligrafiei.
@Andi_C Ce fel de plăcuțe? Indicatoarele de stație STB? Sau indicatoarele rutiere G14. Strada Parcului va beneficia întradevăr de transport public cu autobuzul în viitorul foarte apropiat. În septembrie 2025, s-au făcut probe cu un troleibuz Solaris pentru Evenimentul SEM 2025 pentru traseul special 81 Gara de Nord - Aeroport Băneasa. Din păcate la momentul respectiv, între probe și evenimentul propiu zis, PORR a intervenit la schimbarea liniilor de tramvai. După închiderea traficului pentru construcția stației de metrou la Piața Presei, autobuzele liniilor regionale au circulat operativ pe Str. Parcului - Poligrafiei.
-
- Andi_C
-
Posted:
-
Andi_C
Indicatoare de stație rutiere, G19
L.E. Doar indicatoare rutiere și o înștiințare primită la un avizier la R.A.M.O., din partea Primăriei Sector 1in care este specificată apariția liniei 196 pe traseul Băneasa - Filaret.
Indicatoare de stație rutiere, G19
L.E. Doar indicatoare rutiere și o înștiințare primită la un avizier la R.A.M.O., din partea Primăriei Sector 1in care este specificată apariția liniei 196 pe traseul Băneasa - Filaret.
-
- Just a User
-
Posted:
-
Just a User
Am trecut acum cateva ore pe Str. Parcului si nici urma de vreo placuta STB cu linia 196, doar indicatoare de Statii Bus.
Am trecut acum cateva ore pe Str. Parcului si nici urma de vreo placuta STB cu linia 196, doar indicatoare de Statii Bus.
- rosetti61
-
Posted:
-
rosetti61
Pe strada Parcului, prin spatele complexului hotelier Parc-Flora au circulat in trecut autobuze - linia 31R si mai tarziu 231 (foste curse de 31 spre ITTA). Pe traseul actual 196 isi face treaba? Iar le lungim si le zapacim; daca o scoate de la gara pe Grivitei si nu spre Victoriei/Mihalache precis vor umbla la 93.
Pe strada Parcului, prin spatele complexului hotelier Parc-Flora au circulat in trecut autobuze - linia 31R si mai tarziu 231 (foste curse de 31 spre ITTA). Pe traseul actual 196 isi face treaba? Iar le lungim si le zapacim; daca o scoate de la gara pe Grivitei si nu spre Victoriei/Mihalache precis vor umbla la 93.
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Legat de 196, mă gândeam până acum dacă ar fi posibilă extensia pe str. Cuțitul de Argint, Calea Șerban Vodă, Șura Mare, nicidecum str. Parcului.
Legat de 196, mă gândeam până acum dacă ar fi posibilă extensia pe str. Cuțitul de Argint, Calea Șerban Vodă, Șura Mare, nicidecum str. Parcului.
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Mi se pare o idee super bună să circule până la Șura Mare prin Str. Cuțitul de Argint, iar astfel ar putea să revină și stația din fața Autogării Filaret. De asemenea, mi se pare o bătaie de cap asta cu extinderea 196 până în nord. Chiar recent voiam să propun o linie care să circule pe Str. Parcului, dar nu mi-ar fi trecut prin cap să fie, totuși, o linie atât de lungă :))) Mai degrabă aș vedea o linie care să fie un fel de feeder pentru locuitorii din zona Str. Parcului către tramvaiul 41 sau alte mijloace de transport în comun.
In alta ordine de idei, după modernizara Bd. Timisoara, nu credeți că ar fi bine dacă s-ar reînființa un 35 cu traseul C.E.T. Vest Militari - Gara Basarab? Care, inclusiv după ce se va crea și Drumul Radial, să meargă și mai departe de C.E.T. Vest (din câte știu, au planuri să ducă linia până la centură, la fel ca la Pasajul Domnești).
Mi se pare o idee super bună să circule până la Șura Mare prin Str. Cuțitul de Argint, iar astfel ar putea să revină și stația din fața Autogării Filaret. De asemenea, mi se pare o bătaie de cap asta cu extinderea 196 până în nord. Chiar recent voiam să propun o linie care să circule pe Str. Parcului, dar nu mi-ar fi trecut prin cap să fie, totuși, o linie atât de lungă :))) Mai degrabă aș vedea o linie care să fie un fel de feeder pentru locuitorii din zona Str. Parcului către tramvaiul 41 sau alte mijloace de transport în comun.
In alta ordine de idei, după modernizara Bd. Timisoara, nu credeți că ar fi bine dacă s-ar reînființa un 35 cu traseul C.E.T. Vest Militari - Gara Basarab? Care, inclusiv după ce se va crea și Drumul Radial, să meargă și mai departe de C.E.T. Vest (din câte știu, au planuri să ducă linia până la centură, la fel ca la Pasajul Domnești).
-
- bgd70
-
Posted:
-
bgd70
Conform stirii de aici, de maine se inchide circulatiei auto Bd. Ferdinand I (intre Foisorul de Foc si Sos. Mihai Bravu) pentru inceperea lucrarilor la linia de tramvai. Vor fi deviate liniile 14, 69 si 85. Pe 14 l-as vedea sa intoarca la Obor, pe 85 unit cu 66 iar pe 69 unit cu 70 sub indicativul 84.
Conform stirii de aici, de maine se inchide circulatiei auto Bd. Ferdinand I (intre Foisorul de Foc si Sos. Mihai Bravu) pentru inceperea lucrarilor la linia de tramvai. Vor fi deviate liniile 14, 69 si 85. Pe 14 l-as vedea sa intoarca la Obor, pe 85 unit cu 66 iar pe 69 unit cu 70 sub indicativul 84.
- alexandru_gr
-
Posted:
-
alexandru_gr
E ceva mai complicat de atât.
Vor fi linii deviate și suspendate.
FB_IMG_1773998722331.jpg (198.85 KB; downloaded 1430 times)
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Tura asta se pare ca au gandit-o mai bine!
Tura asta se pare ca au gandit-o mai bine!
-
- petro burgener
-
Posted:
-
petro burgener
De 69 comasat cu 70 rezultand linia 84, am spus si eu de vreun an si ceva, poate or face acum .
Avem troleibuze cu autonomie, nu? 85 cu astfel de troleibuze de la Calea Mosilor, Traian, Pache Protopopescu, Piața Iancului, Mihai Bravu, Ferdinand, apoi traseul de baza până la Baicului. 8 ture in weekend, 12 in cursul săptămânii!
69 + 70 sunt 33 ture ( maxim). 84 ar putea avea 25-26 ture. Deci Irisbusurile, 7 plus 10 - 11 care erau pe 85 sunt destule pentru turele pe 79 si 86 ( cele de la Vatra). Se poate circula foarte bine pe 86 cu Irisbus și Ikarus până vor intra pe traseu Yutongurile. Iar 79 ar avea numai troleibuze, poate 10 ture.
De 69 comasat cu 70 rezultand linia 84, am spus si eu de vreun an si ceva, poate or face acum .
Avem troleibuze cu autonomie, nu? 85 cu astfel de troleibuze de la Calea Mosilor, Traian, Pache Protopopescu, Piața Iancului, Mihai Bravu, Ferdinand, apoi traseul de baza până la Baicului. 8 ture in weekend, 12 in cursul săptămânii!
69 + 70 sunt 33 ture ( maxim). 84 ar putea avea 25-26 ture. Deci Irisbusurile, 7 plus 10 - 11 care erau pe 85 sunt destule pentru turele pe 79 si 86 ( cele de la Vatra). Se poate circula foarte bine pe 86 cu Irisbus și Ikarus până vor intra pe traseu Yutongurile. Iar 79 ar avea numai troleibuze, poate 10 ture.
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Aș fi gândit puțin diferit. Decât să păstreze linia 85 și să o ducă la Aura Buzescu, pe unde circulă deja liniile 86 și 90, ar fi putut să suspende 85 și să extindă linia 66 de la Vasile Pârvan la Gara de Nord.
Iar cu 685, dacă nu ar fi fost traficul așa congestionat pe Bd. Carol I la orele de vârf, putea fi extinsă la Piața Rosetti, pe fosta stație a liniei 311 (eventual, cu staționare).
Ințeleg intenția de a le arăta călătorilor liniile alternative, dar harta a devenit mult prea încărcată atunci când au adăugat linii nemodificate de la ultimul anunț (1, 5,10, 135, 243, 282, 290, 311, 330, 335, 605).
alexandru_gr wrote here:
FB_IMG_1773998722331.jpg (198.85 KB; downloaded 1431 times)
Aș fi gândit puțin diferit. Decât să păstreze linia 85 și să o ducă la Aura Buzescu, pe unde circulă deja liniile 86 și 90, ar fi putut să suspende 85 și să extindă linia 66 de la Vasile Pârvan la Gara de Nord.
Iar cu 685, dacă nu ar fi fost traficul așa congestionat pe Bd. Carol I la orele de vârf, putea fi extinsă la Piața Rosetti, pe fosta stație a liniei 311 (eventual, cu staționare).
Ințeleg intenția de a le arăta călătorilor liniile alternative, dar harta a devenit mult prea încărcată atunci când au adăugat linii nemodificate de la ultimul anunț (1, 5,10, 135, 243, 282, 290, 311, 330, 335, 605).
-
- petro burgener
-
Posted:
-
petro burgener
Imi cer scuze, nu observasem ca 70 a fost suspendat!
Imi cer scuze, nu observasem ca 70 a fost suspendat!
- jiko_adiz
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
jiko_adiz
Au renunțat la modificările linilor 55,97.
bgd70 wrote here:
Si comunicatul oficial:Schimbări pe traseele mijloacelor de transport în comun
⚠️De SÂMBĂTĂ, 21 martie, patru linii de transport public vor fi suspendate (14, 17, 36, 70), alte patru vor funcționa pe trasee modificate (69, 85, 101, N120) și va fi înființată o linie navetă de autobuz cu indicativul 685.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI a făcut aceste modificări ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai pe:
📌 Bd. Ferdinand I, tronsonul cuprins între Șos. Mihai Bravu și Str. Traian
📌 Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor.
Iată, mai jos, toate modificările 👇
➡️ Liniile de #tramvai 14, 17, 36 și linia de troleibuz 70 vor fi suspendate.
➡️ Linia 69 va funcționa pe un traseu modificat, între terminalele „Bd. Basarabia” și „Valea Argeșului”, astfel: „Bd. Basarabia”, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Str. Constantin Brâncuși, Str. Baba Novac, Str. Dristorului, Str. Delea Nouă, Str. Delea Veche, Str. Budilă, Str. Țepeș Vodă, Str. Popa Nan, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Piața Operei, Bd. Eroii Sanitari, Str. Doctor Carol Davila, Bd. Eroilor, Str. Bagdasar Dumitru, Șos. Panduri, Bd. Geniului, Str. Răzoare, Drumul Taberei, Str. Sibiu, Bd. 1 Mai, Drumul Taberei (ramura de sud), Str. Valea Argeșului, „Valea Argeșului”, cu întoarcere pe Str. Valea Argeșului, Drumul Taberei (ramura de sud), Bd. 1 Mai, Str. Sibiu, Drumul Taberei, Str. Răzoare, Șos. Panduri, Str. Doctor Rainer Francisc Iosif, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Piața Operei, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Carol I, Bd. Pache Protopopescu, Str. Popa Nan, Str. Delea Veche, Str. Delea Nouă, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuși, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, terminal „Bd. Basarabia”.
➡️ Linia 85 va funcționa pe un traseu modificat, între stația „Aura Buzescu” și capătul de linie „Gara de Nord”, astfel: stația „Aura Buzescu”, Str. Vatra Luminoasă, Str. Matei Voievod, Str. Popa Nan, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Calea Plevnei, Str. Mircea Vulcănescu, Str. Baldovin Pârcălabul, Str. Gării de Nord, „Gara de Nord”, cu întoarcere pe Str. Witting, Calea Plevnei, Str. Vasile Pârvan, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Carol I, Bd. Pache Protopopescu, Str. Popa Nan, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, stația „Aura Buzescu”.
➡️ Călătorii din zonele unde nu vor mai circula troleibuzele liniilor 69 și 85 vor fi preluați de linia navetă de autobuz 685, care va intra în funcțiune tot de sâmbătă, 21 martie, pe traseul: „Baicului”, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand I, Șos. Mihai Bravu, Bd. Pache Protopopescu, stația „Traian” și retur, cu ȋntoarcere ȋn rondul Piața Pache Protopopescu.
➡️ Linia 101 va funcționa în ambele sensuri pe Str. Ziduri Moși și Șos. Colentina, astfel: „Faur”, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Postăvarul, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Chișinău, Șos. Pantelimon, Str. Ziduri Moși, Șos. Colentina, Piața Obor (întoarcere în rond), Șos. Colentina, „Bucur Obor” și retur.
➡️ Linia N120 va funcționa pe traseul de bază între „Piața Unirii 2” și Piața Pache Protopopescu, apoi pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri pe Bd. Pache Protopopescu, Șos. Mihai Bravu, Bd. Ferdinand I, apoi traseul de bază.
Harta devierilor o puteți vedea în linkul din primul comentariu 👇
Sursa: Facebook PMB
Comunicatul TPBI aici.
Harta-21.03.2026-actualizata.pdfHarta-21.03.2026-actualizata.pdf (824.58 KB; downloaded 41 times)
Harta-21.03.2026-actualizata_page-0001.jpg (1.83 MB; downloaded 2379 times)
Au renunțat la modificările linilor 55,97.
- alexandru_gr
-
Posted:
-
alexandru_gr
Am observat și eu treaba asta.
Totuși comunicarea față de public lasă de dorit.
Modificările sunt anunțate de pe o zi pe alta ceea ce nu mi se pare de bun simt față de publicul călător.
Am observat și eu treaba asta.
Totuși comunicarea față de public lasă de dorit.
Modificările sunt anunțate de pe o zi pe alta ceea ce nu mi se pare de bun simt față de publicul călător.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination