Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

Topic: Reabilitarea Pasajului Muncii si a liniei de tramvai (2010-2015)

616 posts, 211130 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 44

📖 Pagination options
Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii andrei11

De  unde ti-ai dat seama,  ca eu nu pot face absolut nici o legatura intre bordurile alea si linia de tramvai...

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii shoppy

In afara de largirea bretelelor la 2 benzi + tramvai, ramane totul fix asa cum este, doar se cosmetizeaza.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Utilizator anonim

Vor reface si hidroizolatia, ca la Lujerului.

Da, m-am exprimat gresit, adica benzile si sinele raman pe pozitia actuala.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii adn2377

Macar modernizeaza linia? Sau raman tot vechile dale?

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Grigore

andrei11 wrote:
De  unde ti-ai dat seama,  ca eu nu pot face absolut nici o legatura intre bordurile alea si linia de tramvai...

Mutarea liniei de tramvai pe deasupra statiei de metrou ar implica dupa mine un santier major pe zona centrala a pasajului. Caz in care nu vad rostul pentru care in respectiva zona centrala intai s-ar monta noile borduri, care sa fie ulterior murdarite si/sau dsitruse de santierul la estacada de tramvai. Pe cale de consecinta logica, trag concluzia ca din moment ce deja finiseaza zona centrala, este clar ca nu mai fac mutarea liniei de tramvai pe deasupra statiei de metrou. S-a auzit si-n ultima banca?!

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii subway guru

S-a auzit pana-n Burkina Faso si toata povestea a devenit o adevarata bataie de joc...nu se face nimic din 'scopul anuntat' doar se cheltuie niste bani aiurea pentru 'zugraveli antiseismice'...mai bine lasau cum era, nici macar nu mai deranjau orasul de pomana... :evil:

Nu pueau sa lase asa ca au reabilitat toate pasajele subterane rutiere din oras mai putin pe asta, iar supralargirile alea de la bretele sunt bune, macar sa puna umaru si sa termine mai repede.
Cat despre solutia nastrusnica a drumului expres taiat de doua ori de linia de tramvai, vorba cantecului: las-o ba ca merge'asa, ne-am obisnuit cu ea..

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii Grigore

subway guru wrote:
S-a auzit pana-n Burkina Faso si toata povestea a devenit o adevarata bataie de joc...nu se face nimic din 'scopul anuntat' doar se cheltuie niste bani aiurea pentru 'zugraveli antiseismice'...mai bine lasau cum era, nici macar nu mai deranjau orasul de pomana... :evil:

Multumim din inima, Tovarasa Elena....

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii chevic

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei: "Pasajul Mihai Bravu nu are nici macar PUZ"

Au apucat sa faca groapa pentru largirea carosabilului pe partea opusa fostului cinematograf Muncii si mi-e frica ca anul asta asa ramane. Probabil toata energia si toti banii vor merge catre Basarab,Pipera, Stadionul National si Uranus.

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii ByOnu

O intrebare: amplasamentul gurilor de acces era la fel si la Obor? Mai exact, este posibila cu adevarat mutarea liniei pe centru? ... fara sa puna probleme foarte mari? Banuiesc ca pilonii centrali ar fi obligatorii in acest caz, un pret destul de mare (daca stam sa ne gandim ca Muncii este totusi o statie destul de unica TOCMAI pt ca n-are piloni centrali).. :roll:

Poate ma repet, dar decat sa faca acum o investitie pentru un lucru 'provizoriu' mai bine-l mai lasa asa 1-2 ani ... asta-i adevarul, altfel sunt doar bani irositi pe NIMIC, nici un beneficiu... :cry:

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii 2009

Deşi la pasajul Muncii lucrurile stau puţin diferit faţă de soluţia aleasă la Obor, în ceea ce priveşte separarea liniei de tramvai faţă de bretelele pasajului, doresc să propun două variante care eu consider că s-ar putea implementa foarte uşor, iar problema tramvaiului ar fi rezolvată. Mulţumesc userului andrei11 care mi-a realizat schiţele, aşa cum i-am prezentat eu ideea mea de proiect

Varianta I
Propun realizarea rampei pentru liniile de tramvai exact ca la Obor, pe o structură de grinzi de beton,  până la momentul când cota şinei de pe rampa tramvaiului va fi la înălţimea pieţei de deasupra pasajului (vezi secţiunea C-C).
În momentul în care rampa tramvaiului e la nivelul cotei pieţei Muncii, tramvaiul să ocolească intrarea în staţia de metrou prin despărţirea linilor de tramvai pe o structură de grinzi de beton proprie pentru fiecare linie. Din acest loc tramvaiul, va face dreapta, pentru a ocoli intrarea staţiei de metrou. În momentul în care tramvaiul coteşte dreapta pe ,,viaduct,, pilonul care va susţine ,,viaductul,, va fi poziţionat exact la limita peretelui staţiei de metrou cu banda de circulaţie (vezi sectiunea B-B). Apoi din sectiunea B-B tramvaiul va ajunge direct sus pe pasaj la secţiunea A-A
Muncii 1a - longitudinal.jpg (52.19 KB; downloaded 2303 times)
Muncii 2a.jpg (36.34 KB; downloaded 2302 times)

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii 2009

Varianta II
Exact ca şi prima variantă, numai că acolo unde se termină secţiunea C-C, propun un tablier metalic în curbă secţiunea D şi E, direct până sus pe pasaj. Este mai avantajos un tablier metalic cu predale, deoarece astfel se poate evita construirea secţiunii B-B din prima variantă (este mai bine evitarea secţiunii B-B, din prima variantă pentru că astfel nu ar mai trebui intervenit la construcţia pilonilor de la limita dintre banda de circulaţie din pasaj şi peretele staţiei de metrou). Tablierul metalic poate avea o deschidere mai mare ca o structură pe grinzi de beton şi astfel va evita construcţia secţiunii B-B

În ambele cazuri propun ca staţia de tramvai să fie poziţionată sus pe pasaj la capătul pasajului Muncii dinspre Dristor deoarece acolo este un spaţiu verde. Poate va fi necesar eventual şi o reconfigurare a şoselei de pe pasaj pe sensul de mers pe bulevardul Basarabia deoarece este posibil ca lungimea staţiei de tramvai să fie mai mare ca acel spaţiu verde şi să dea în strada. Iar strada va trebui reconfigurată un pic acolo, dar asta nu e o mare problemă
Muncii 3 a.jpg (51.68 KB; downloaded 2301 times)

Re: Modernizare si reorganizare trafic Pasaj Muncii DocOctavius

Decat aceste curbe cred ca varianta initiala (pe care am citit-o undeva mai in urma pe forum) cu anularea pur si simpu a uneia dintre intrari si trecerea liniei la nivelul pietii pe acolo cred ca este cea mai viabila. Tramvaiul ar veni putin dezaxat dar in acel spatiu verde unde se poate face statia nu prea conteaza.
Problema insa pare a fi lipsa fondurilor pentru toate acele grinzi desenate si de care nu se poate scapa la oricare din proiecte mai putin "lasa-l asa cum e" al doctorului O.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 44

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”