Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare linii de tramvai (2022 - 202x)

Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului

214 posts, 51130 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16

📖 Pagination options
Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului cris_m

Probabil s-a ales acest tronson, deoarece are complexitate mai scazuta din punctul meu de vedere (liniile se pot extrage usor, devieri nu prea sunt necesare etc). Mai mult ca sigur PMB nu a putut sa-si impuna punctul de vedere, intrucat lucrarea este facuta pe banii constructorului Porr, asa ca accepta ceea ce le propune firma.... Insa, eu sunt total de acord ca ar fi trebuit prioritizat Basarabia (in special intre 1 Decembrie si Chisinau), Calarasilor, 1 Decembrie (intre bucla Faur si Basarabia), asa incat la finalizarea lucrarilor sa poata fi (re)infiintat un 40 Theodor Pallady-1 Decembrie-Basarabia-Chisinau-Pantelimon-bucla Piata Iancului...

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului BGP2597

Dincolo de indicații politice sau lipsa de asumare pentru închideri totale de străzi (cum e cazul pe Lizeanu, Maica Domnului, Călărași și altele), lucrările încep și în funcție de obținerea tuturor avizelor, autorizatiilor de construcție și în cazul special al PMB, după cum acceptă constructorii să lucreze pe datorie.

Având în vedere că lotul 1 are 18km și văzând abordarea secvențială, mă aștept ca cel puțin pe acest lot să amâne zonele înguste (Calea Călărași în mod special) până la vară, în acest timp ocupandu-se de Pallady și Basarabia. PORR lucrează repede, deci probabil le ajunge un sezon cald să facă Calea Călărașilor, dacă se mișcă bine și deținătorii de rețele care trec pe sub cale, părerea mea fiind că de toamna viitoare se vor ocupa de linia de pe Nerva Traian - Șincai - Șerban Vodă care face parte din același lot.

Re: Complex Titan - Dristor - Vitan - Mărășești (linia 27) Bogdan Ciorascu

Ramane in continuare o problema majora proiectarea reabilitarii tronsonului Depoul Titan-Dristor.
Lipsa conexiunilor pe toate directiile la Trapezului si la Rm.Sarat e o prostie monumentala.... Nu mai zic de aceeasi problema la Bd. Basarabia.
In curand tot Titanul o sa fie muzeu la liniile de tramvai.
Cu un mare noroc o sa fie functionala macar o linie 1Dec/Faur - Depou Titan.

Re: Știri, noutăți, perspective TrainWrecker

V2A wrote here:
Sursa: Facebook/PMB
⚠️ Începem lucrările la șina de tramvai de pe Bd. Dimitrie Pompeiu – Șos. Petricani - Bd. Lacul Tei – Lizeanu.
Vorbim despre alți aproape 6 km de șină care intră în reabilitare.
Mâine predăm amplasamentul către constructor, iar în cursul săptămânii va fi organizat șantierul.
Traficul rutier nu va fi afectat, pentru că Poliția Locală a Municipiului București va avea grijă să nu mai existe mașini parcate pe carosabil, pe trotuare, pe șina de tramvai.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI urmează să facă unele modificări de circulație ale mijloacelor de transport în comun. Revenim cu informații privind autobuzele introduse și rutele acestora.
____
Alți trei kilometri de șină de tramvai dăm în lucru din 20 martie. E vorba despre:
📌 porțiunea dintre Bd. Pache Protopopescu și Str. Traian (lotul 2 – 1,9 km);
📌 Bd. Ferdinand, între Șos. Mihai Bravu și Str. Traian (locul 13 – 700 metri);
📌 Str. Dristorului, între Bd. Camil Ressu și Str. Baba Novac (locul 15 – 220 metri).

În total, 9 km.
Lucrările propriu-zise la infrastructură vor dura un an și încă pe atât lucrările la rețeaua de apă-canal din subteran.
✔️ Urmează să mai deschidem șantiere, în primăvara asta, la 7,6 km de șină, în vară alți 3,6 km.
#tramvai
#PentruBucurești
#Infrastructura

Deci urmeaza sa fie suspendate 17 si 36 saptamana care vine. Cu tramvaiele de pe ele ar trebui sa (re)infiinteze 5-ul (folosind indicativul 50) pe traseul de baza (Aero Baneasa - Sf Gheorghe/Vineri) si sa mearga paralel cu 5-ul actual ca e jale organizarea traseelor in zona Dinamo-Gemeni-Lizeanu, asta pana cand incep lucrarile pe Lascar si Armand Calinescu. Totusi, nu stiu daca au cum sa faca asta ca poate bubuie substatia nordului  :lol:  :twisted: .

Re: Știri, noutăți, perspective moonteanu

Eu din mesaj vad ca se inchide tronsonul Traian-Sos Pantelimon si tot Pache Protopopescu, deci liniile 14 si 55. 36 si 17 ar trebui sa mai ramana o perioada.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului TudorSt

Dimpotriva, 36 si 17 ar trebui sa se inchida primele, saptamana asta. Abia apoi, dupa 20 martie, se inchid 14 si 55.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului TrainWrecker

In mesaj scrie ca maine inecepe amenajarea santierului pe traseul lui 17(16) si 36 de la Platforma pipera pana la Lizeanu iar din 20 martie si pe celelalte 3 portiuni (afectand liniile 14, 23, 27 si 55).

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului punmeister

De unde si pana unde 23 si 27? A zis ca se inchide Str Dristorului, nu Camil Ressu.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului petro burgener

Dacă se închide Str Dristorului, 23 și  27 nu pot fi afectate.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului MIHAI_TB_10

Lucrările de pe Strada Traian vor afecta cu siguranță linia 97.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului Morfeuseus

Majoritatea tronsoanelor care se modernizeaza sunt cu precadere in parte de E a orasului si daca astia le deschid pe toate, desi deja sunt in lucru km pe traseele liniilor 19 si 40, nu am cum sa nu-mi pun intrebarea: Cum va mai fii furnizat transportul public in zona de E a orasului?
Dupa cum bine se stie, autobuzele nu functioneaza ca se blocheaza in trafic, trafic care o sa fie si mai rau cand toata lumea care inainte folosea tramvaiu o sa-si ia masina personala, aia care mai alegeau s-o lase si acasa.
Deci daca cineva poate sa raspunda la curiozitatea mea, v-as multumii.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului ByOnu

Pai, "you can't make an omelet without breaking the eggs".

Solutia este data de niste linii naveta (mai) cu cap.

Iar daca ar exista mai mult curaj administrativ, suspendarea parcarilor pe lateralele strazilor aflate in santier.

Intr-o lume utopica: benzi temporare de autobuz in locul parcarilor.

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului Bogdan Ciorascu

Pe 97 il vad deviat prin Calarasi/Popa Nan...orice alta varianta mi se pare esec total!
Si cu cat avanseaza lucrarile Matei Basarab/Delea Noua/Delea Veche...
Si cu cat avanseaza si mai mult Unirii/Decebal/Delea Noua/Delea Veche...

Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului cris_m

ByOnu wrote here:
Iar daca ar exista mai mult curaj administrativ, suspendarea parcarilor pe lateralele strazilor aflate in santier.

Parcarile sunt anulate pe Chisinau si Basarabia, de exemplu, in locul lor fiind facuta banda 1 de circulatie. De asemenea, nu uitati de instrumentul digital pus la dispozitia publicului la adresa: https://metrouusor.com/retea-tramvai-bucuresti

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare linii de tramvai (2022 - 202x)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463962 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”