Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647563 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de modificare a traseelor sorin.niculescu_

@ByOnu îți mulțumesc mult pentru feedback! Da, absolut oricând sunt deschis la răspunsuri despre propunerile mele, îmi doresc cât mai multe din partea voastră. Într-adevăr, eu mă gândeam ca linia să aibă capăt în stația lui 178, dar da, clar mai bine ar fi să fie dus pe Splai, e mult mai eficient așa. Cât despre trama stradală, eu nu mă pricep atât de bine. De ce nu s-ar putea? Pe Street View verific de fiecare dată și mi se pare că autobuzele ar avea loc, având în vedere că strada este cu sens unic, deci nu ar veni nici mașini din sensul opus. Și da, într-adevăr, autobuzele mai bine ar lua-o pe Str. Romancierilor ca să poată avea capătul la Valea Ialomiței.

Re: Propuneri de modificare a traseelor sorin.niculescu_

Revin cu 6 propuneri noi de trasee, patru diurne și două nocturne, respectiv:

107 - EMINESCU -> M LUJERULUI
TUR: „Eminescu”, Str. 1 Decembrie 1918, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. 1864, Bd. Anul 1864, Str. Părăluțelor, Str. Mărgelelor, Str. Bogdan Șerban Stan, Str. Apusului, Bd. Uverturii, Șoseaua Virtuții, Bd. Iuliu Maniu, „M Lujerului”.

RETUR: „M Lujerului”, Bd. Iuliu Maniu, Str. Dreptății, Bd. Uverturii, Str. Apusului, Str. Ghirlandei, Str. Mărgelelor, Str. Părăluțelor, Bd. Anul 1864, Str. 1864, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Alexandru Ioan Cuza, Str. 1 Decembrie 1918, „Eminescu”.

AVANTAJE:
- s-ar introduce transport public pe Bd./Str. Anul 1864 și pe un tronson neacoperit al străzii 1 Decembrie 1918, linia făcând legătura dintre o parte super apropiată a comunei Chiajna de București cu stația de metrou Lujerului, totodată refăcând și o parte din conexiunea pe care o oferea vechiul traseu al liniei 106
- se introduce transport public pe Str. Dreptății, pe un singur sens

DEZAVANTAJE:
- virajele înguste de pe anumite porțiuni ale traseului
- aglomerația de pe Bd. 1 Decembrie 1918
- capătul fiind în Ilfov (nu văd asta ca pe un dezavantaj enorm, traseul neparcurgând foarte mult pe teritoriul județului)

110 - IANI BUZOIANI -> ȘOSEAUA BUCUREȘTI NORD
TUR: „Iani Buzoiani”, Str. Iani Buzoiani, Str. Caraiman, Str. Alexandru Constantinescu, Piața Arcul de Triumf, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Calea Floreasca, Șoseaua Fabrica de Glucoză, Str. Gara Herăstrău, Bd. Dimitrie Pompeiu, Str. Petricani, Șoseaua București Nord, „Șoseaua București Nord”.

RETUR: „Șoseaua București Nord”, Șoseaua București Nord, Str. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, Str. Gara Herăstrău, Șoseaua Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Bd. Mircea Eliade, Bd. Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Arcul de Triumf, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Str. Turda, Str. Iani Buzoiani, „Iani Buzoiani”.

AVANTAJE:
- se introduce transport public pe străzile Iani Buzoiani și Caraiman, pe sensul de mers către periferie pe Str. Petricani/Șoseaua București Nord, pe o altă parte a străzii Gara Herăstrău și a bulevardului Mircea Eliade, dar și pe o porțiune (scurtă) neacoperită de transportul public a bulevardului Mareșal Alexandru Averescu
- se creează o legătură între cartierele Grivița și Pipera

DEZAVANTAJE:
- faptul că capătul este în Ilfov (nu văd asta ca pe un dezavantaj enorm)
- ambuteiajele frecvente de pe Bd. Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Fabrica de Glucoză, Bd. Mareșal Constantin Prezan etc.
- conexiunea cu stația de metrou Aviatorilor se poate pierde în cazul în care STB nu înființează noi stații în proximitatea acesteia

140 - PIAȚA DOROBANȚI -> PIAȚA HURMUZACHI
TUR: „Piața Dorobanți”, Piața Dorobanților, Calea Dorobanți, Piața Alexandru Lahovari, Str. Dionisie Lupu, Str. Tudor Arghezi, Bd. Hristo Botev, Str. Matei Basarab, Calea Călărașilor, Bd. Decebal, „Piața Hurmuzachi”.

RETUR: „Piața Hurmuzachi”, Bd. Decebal, Str. Delea Nouă, Str. Matei Basarab, Str. Labirint, Str. Traian, Calea Călărașilor, Str. Dunărea Albastră, Str. Zborului, Str. Teodor Ștefănescu, Bd. Hristo Botev, Bd. Carol I, Str. Dianei, Str. Jean Louis Calderon, Piața Gheorghe Cantacuzino, Str. Polonă, Bd. Dacia, Piața Romană, Str. Căderea Bastiliei, Str. Roma, Piața Dorobanților, Calea Dorobanți, Piața Dorobanților, „Piața Dorobanți”.

AVANTAJE:
- se introduce transport public pe străzile Matei Basarab, Căderea Bastiliei, Dionisie Lupu și multe altele
- se creează o nouă conexiune nord-centru-est

DEZAVANTAJE:
- virajele strânse de pe anumite porțiuni ale traseului
- traseul întortocheat (ceea ce din punctul meu de vedere nu ar trebui să fie o problemă atât de mare pentru că, până la urmă, dacă aceste străzi din centru sunt numai cu sens unic, asta nu înseamnă că nu ar trebui să existe transport în comun și acolo)

179 - ȘOSEAUA ORHIDEELOR -> FÂNTÂNA LUI NARCIS
TUR: „Șoseaua Orhideelor”, Șoseaua Orhideelor, Calea Giulești, Str. Boișoara, Str. Inginer Cristian Pascal, Str. George Mihai Zamfirescu, Str. Ceahlăul, Calea Crângași, Șoseaua Virtuții, Pasaj Ciurel, Str. Amilcar C. Săndulescu, Str. Dâmbovița, Str. Dezrobirii, Str. Moinești, Str. Nicodim, Bd. Timișoara, Str. Valea Oltului, Aleea Fântâna lui Narcis, „Fântâna lui Narcis”.

RETUR: „Fântâna lui Narcis”, Aleea Fântâna lui Narcis, Aleea Danaide, Str. Valea Ialomiței, Str. Valea Oltului, Bd. Timișoara, Str. Moinești, Str. Dezrobirii, Bd. Uverturii, Str. Cetatea de Baltă, Str. Dâmbovița, Str. Amilcar C. Săndulescu, Pasaj Ciurel, Splaiul Independenței, Pod Grozăvești, Șoseaua Orhideelor, „Șoseaua Orhideelor”.

AVANTAJE:
- se introduce transport în comun pe ambele sensuri de mers ale străzii Dezrobirii, în prezent existând doar linii metropolitane care circulă exclusiv pe sensul către Ilfov
- se introduce transport în comun într-o parte a cartierului Militari care nu a văzut așa ceva până acum (din păcate), respectiv pe străzile Dâmbovița, Cetatea de Baltă, Amilcar C. Săndulescu
- se introduce transport în comun pe Str. Boișoara și o parte „ferită” de transportul public a cartierului Brâncuși și se creează o nouă conexiune între mai multe stații de metrou, respectiv Grozăvești, Crângași, Gorjului și Valea Ialomiței
- s-ar putea reduce și timpii de așteptare de pe Str. Moinești, care câteodată ajung chiar și la 15-30 de min. din cauza frecvențelor de pe 137 & 138

DEZAVANTAJE:
- autobuzele care ar staționa la capătul de la „Fântâna lui Narcis” s-ar putea să deranjeze locuitorii din proximitate
- virajele strânse de pe anumite porțiuni ale traseului
- ambuteiajele de pe Șoseaua Virtuții, Str. Moinești, Str. Valea Oltului etc.

N123 - CARTIER DĂMĂROAIA -> PIAȚA UNIRII 2
TUR: „Cartier Dămăroaia”, Str. Piatra Morii, Str. Natației, Str. Jiului, Bd. Poligrafiei, Piața Presei Libere, Bd. Regele Mihai I al României, Piața Arcul de Triumf, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Ion C. Brătianu, Piața Unirii, „Piața Unirii 2”.

RETUR: „Piața Unirii 2”, Piața Unirii, Bd. Ion C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Lascăr Catargiu, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Arcul de Triumf, Bd. Regele Mihai I al României, Piața Presei Libere, Bd. Poligrafiei, Str. Jiului, Bd. Gloriei, Str. Piatra Morii, „Cartier Dămăroaia”.

AVANTAJE:
- cartierul Dămăroaia ar beneficia de transport în comun pe timp de noapte și o legătură facilă cu centrul orașului

DEZAVANTAJE:
- zgomotul pe care l-ar crea autobuzele la capăt, probabil deranjând locuitorii din zonă

N124 - CARTIER PAJURA -> PIAȚA UNIRII 2
TUR: „Cartier Pajura”, Str. Pajurei, Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Str. Carpați, Str. Mircești, Str. Caransebeș, Str. Clăbucet, Bd. Ion Mihalache, Str. Aviator Popișteanu, Bd. Expoziției, Piața Montreal, Bd. Mărăști, Str. Alexandru Constantinescu, Piața Arcul de Triumf, Șoseaua Pavel D. Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Piața Națiunile Unite, Splaiul Independenței, Piața Unirii, „Piața Unirii 2”.

RETUR: „Piața Unirii 2”, Piața Unirii, Str. Halelor, Splaiul Independenței, Bd. Schitu Măgureanu, Str. Popa Tatu, Str. Berzei, Str. Buzești, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Constantin Prezan, Piața Arcul de Triumf, Str. Alexandru Constantinescu, Bd. Mărăști, Piața Montreal, Bd. Expoziției, Str. Aviator Popișteanu, Str. Soveja, Calea Griviței, Bd. Bucureștii Noi, Str. Pajurei, „Cartier Pajura”.

AVANTAJE:
- locuitorii cartierului Pajura ar beneficia de transport în comun nocturn și ar avea o conexiune cu centrul orașului
- se creează transport public pe Calea Victoriei noaptea și pe celelalte artere, precum Str. Popa Tatu, Bd. Schitu Măgureanu, Str. Berzei, Str. Buzești, Bd. Mărăști, Bd. Expoziției (unde este situat Clubul Azero, unde merg foarte mulți tineri) etc.

DEZAVANTAJE:
- lucrările de la tramvai + metrou care ar face ca linia să fie nevoită să aibă mai multe ture
- călătorii nu vor putea prinde conexiunile cu celelalte linii de noapte de la Unirii din cauza traseului întortocheat cauzat de lucrări

Mai jos aveți atașate fotografii care corespund fiecărui traseu, unele dintre acestea fiind porțiuni cu „detalii” ale traseelor. TURUL este de fiecare dată albastru (mai) închis, iar albastru deschis este returul (evident, unde s-au suprapus pe hartă apare doar albastru deschis, dar este automat atât tur, cât și retur acolo).

P.S.: Am avut o eroare la încărcarea acestui mesaj (probabil pentru că este prea lung cu prea multe fișiere), de aceea nu mai este denumită nicio poză… sper să vă dați seama la cele cu detalii de pe traseu de pe ce linie sunt :))))
0F412205-62DB-493E-814F-0AC4E97E4360.jpeg (644.69 KB; downloaded 2744 times)
15EAA56E-2B3B-4F51-8666-AEC3408A5CF8.jpeg (373.04 KB; downloaded 2744 times)
2CA46F84-B1D9-45B8-8A82-E02F60065CE9.jpeg (545.85 KB; downloaded 2744 times)
31C92EF2-7FDF-4EC2-9618-DF19B1921E81.jpeg (559.33 KB; downloaded 2744 times)
545BF3FB-0F81-4448-9492-60954A4F62DB.jpeg (590.21 KB; downloaded 2744 times)
B73B7861-119C-4BBC-851E-03C2BBC8D84F.jpeg (370.34 KB; downloaded 2744 times)
BF82FACC-8BBC-454B-A39B-C862CAED7DCB.jpeg (419.02 KB; downloaded 2744 times)
D093FC73-3A85-403C-BB6E-CE94FE2FE5BA.jpeg (631.68 KB; downloaded 2744 times)
D3BA707F-B613-46CE-B212-ADC64EC84914.jpeg (585.59 KB; downloaded 2744 times)
DAB0415F-292F-45C3-9C9D-9DF14674387D.jpeg (523.83 KB; downloaded 2744 times)

Re: Propuneri de modificare a traseelor BGP2597

Unde asiguri staționare pentru liniile de zi?
Care sunt bazinele de alimentare și potențialul de călători pentru fiecare linie?
Care sunt intervalele de urmărire propuse și turația necesară pentru fiecare linie?
De unde iei autobuzele pentru ele și în detrimentul căror linii compensezi acești kilometri suplimentari?

Re: Propuneri de modificare a traseelor alexandru_gr

Pe unele străzi menționate abia încap 2 mașini mici dar sa mai bagi și autobuz...
Totodată unele trasee propuse nu prea beneficiază de loc ptr staționarea autobuzelor la capetele de linie.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Mihai2005

Dacă între Doamna Ghica și Obor există deja linia 21 și alte 9 linii STV, atunci credeți că ar putea fi utilă comasarea liniilor 290 și 143 pe traseul Complex Băneasa - Arena Națională, tot din rațiuni de economie de autobuze pentru suplimentarea liniilor navetă?

Re: Propuneri de modificare a traseelor Media

Mie îmi pare o idee foarte buna. Mai atenuează din scurtară lui 243 si face trasbordarea mai ușoară.
In același timp mai eliberează din aglomerația de la Obor.

Re: Propuneri de modificare a traseelor deprodio

Nu este o idee bună. Traseul care merge prin zona Pipera trebuia lăsat în acea zonă. Tu știi cum e să depinzi de 243 și să vezi pe harta că vine peste 35 min.ca stau cate 3,4 autobuze blocate în Pipera? Care a fost rentabilitatea să ții 4 autobuze blocate,din care primul se va aglomera în timp ce, celelalte din spatele lui plimba aer? Ce s-a modificat acum,este foarte bine și trebuie lăsat așa până când va circula tramvaiul din nou.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Mihai2005

Eu în mesajul meu vorbeam strict despre comasarea liniilor 290 și 143.
M-am gândit totuși că dacă s-ar prelungi 290 la Arena Națională, atunci linia 243 să ajungă la Bucur Obor (cu staționare, alături de liniile STV), în compensație, pentru o transbordare mai ușoară, asigurându-se astfel în continuare legătura între Doamna Ghica și piața/complexul comercial/stația de metrou Obor.

Re: Propuneri de modificare a traseelor deprodio

Știu,eu ți-am dat exemplu pe 243 pentru că,daca s-ar face cum propui tu,143 ar fi în situația în care a fost 243 până acum.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Bogdan Ciorascu

Pe 330 daca vor sa il faca util cred ca ar trebui trimis la CET Sud. Nu sunt adeptul liniilor in "U" dar ar fi o solutie de compromis
Mai ajuti 123/135 pe Vitan, mai asiguri o legatura din cartier la tramvai si metrou....
Daca vor sa il lase inutil mai bine l-ar intoarce in rond la Baba Novac fara ocolul pe la Dristor.

Re: Propuneri de modificare a traseelor alexandru_minciu91

Vin si eu cu o propunere de optimizare a liniei 182.

182 - Dragonul Rosu - Piata Romana

Linia 182 la Romana.png (903.08 KB; downloaded 1375 times)

Pro:
-nu mai dubleaza liniile 1/10 intre Stefan cel Mare si Dr. Felix, legatura cu Gara de Nord se mentine prin liniile de tramvai mentionate.
-nu mai dubleaza traseul liniei 282 intre Gara Basarab si Banu Manta.
-se creeaza legaturi intre liniile de Vest si Sud-Vest (168,226, 368)
-cresterea frecventei
-se mentine legatura cu Magistrala 2 la Piata Romana
-crearea unei legaturi directe intre Piata Romana si Barbu Vacarescu

Contra:
-ambuteiajul la orele de varf de pe Calea Dorobanti sens Piata Romana
- lipsa stationarii la Piata Romana (traseul are undeva intre 10-12 km pe semi-cursa)

+Am mai propus in trecut prelungirea liniei 105 prin Bd. Gheorghe Duca, Bd.  Al. I. Cuza, Strada Buzesti - Piata Victoriei; retur prin Soseaua Nicolae Titulescu, Str. Maltopol, Bd. Gheorghe Duca, astfel se creeaza o conexiune mai buna cu 100, 203, 205, 381, 642, M2. Astept pareri!  :bere:

Re: Propuneri de modificare a traseelor Victor C

Propun modificarea capătului liniei 330, în loc să facă stânga în rond la Baba Novac și să meargă la Dristor, mai bine ar lua-o în față pe Strada Traian Popovici și să întoarcă în rond la Piața Alba Iulia, diferența de lungime între traseul actual este de numai 300m dus, și 400m la întors, deci niciun fel de problemă, pentru o transbordare cât mai bună cu 104 ar trebui mutate stațiile lui 104 în rond, ori pot duce 330 pe Strada Dristorului și după să facă stânga pe Bulevardul Decebal(practic 330 ar avea aproape în totalitate traseul actual al lui N104). În acest fel chiar cred că ar crește foarte mult atractivitatea liniei 330.

Re: Propuneri de modificare a traseelor Just a User

In my opinion, nu are rost prelungirea lui 330 la Piata Alba Iulia, respectivul loc este doar o zona de tranzit pentru linia 104, nu este un punct pentru multiple transbordari (exemple de zone cu multiple transbordari sunt: Piata Unirii, Eroilor, Sf. Vineri, Universitate si Romana). Cum s-a zis pe forum, cea mai buna prelungire pentru linia 330 este la Bucur Obor.

Re: Propuneri de modificare a traseelor cris_m

Pe strada Traian Popovici, tronsonul dintre strada Caloian Judetul si bulevardul Burebista, nu permite circulatia autobuzelor. Pentru cea de-a doua varianta ai troleibuzul 70, cu transbordare la intersectia cu bulevardul Decebal. Din punctul meu de vedere, 330 trebuia sa aiba capatul la Piata Iancului sau chiar la Obor, pentru a oferi legatura directa cu tramvaiul 5 spre zona de nord.

Go to page:  1  ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”