Topic: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor
79 posts, 10608 views
📖 Pagination options
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu
Adrian Rosca
Dar ce mai zice colegul Mihai Ene?
Dar ce mai zice colegul Mihai Ene?
- randunel
-
Posted:
-
randunel
Mă bucur să văd tramvaiele pe șine, deși mi se par extraordinar de zgomotoase. Continui să cer refacerea spațiului verde care, după cum spuneam, nu ar trebui să oprească tramvaiul. Spațiul verde a fost înlocuit cu șosea auto strict în beneficiul autoturismelor, nicidecum a tramvaiului.
Mă bucur să văd tramvaiele pe șine, deși mi se par extraordinar de zgomotoase. Continui să cer refacerea spațiului verde care, după cum spuneam, nu ar trebui să oprească tramvaiul. Spațiul verde a fost înlocuit cu șosea auto strict în beneficiul autoturismelor, nicidecum a tramvaiului.
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
@randunel mulțumesc și sper să vedem legea aplicată până la capăt!
@randunel mulțumesc și sper să vedem legea aplicată până la capăt!
-
- MIHAI_TB_10
-
Posted:
-
MIHAI_TB_10
@randunel și eu îți voi ține pumnii, sperăm ca legea o să fie aplicată.
@randunel și eu îți voi ține pumnii, sperăm ca legea o să fie aplicată.
-
- orex
-
Posted:
-
DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor
orex
Unde in comunicatele de presă se precizează că această variantă/versiune e temporară până se realizează lucrările e infrastructură din zona centrală? Nicăieri! Toată lumea rămâne cu impresia că așa va circula această linie de acum încolo! Cui i-a fost lene să monteze 2(două) macazuri la intersecția sos. Stefan cel Mare spre șos. Dorobanți și să circule linia 50 până la șos. Titulescu, cu întoarcere prin Banu Manta?!
Unde in comunicatele de presă se precizează că această variantă/versiune e temporară până se realizează lucrările e infrastructură din zona centrală? Nicăieri! Toată lumea rămâne cu impresia că așa va circula această linie de acum încolo! Cui i-a fost lene să monteze 2(două) macazuri la intersecția sos. Stefan cel Mare spre șos. Dorobanți și să circule linia 50 până la șos. Titulescu, cu întoarcere prin Banu Manta?!
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
Re: Știri și articole din presă
WT_fan06
Evident că racordul spre BM ar fi fost benefic în cazul unor incidente / devieri de trafic, însă ca și terminus în exploatare comercială zilnică mi se pare depășit de situație. Are o singură linie de garare pe care încape un Imperio și atât. Dacă ajung 2 la capăt, ce faci, blochezi linia 1 sau pleci de la capăt mai devreme decât ar trebui, fără a putea lua pauză vatmanul?
Am dubii că BM ar fi fost o opțiune fezabilă pentru a-l întoarce pe 5.
Evident că racordul spre BM ar fi fost benefic în cazul unor incidente / devieri de trafic, însă ca și terminus în exploatare comercială zilnică mi se pare depășit de situație. Are o singură linie de garare pe care încape un Imperio și atât. Dacă ajung 2 la capăt, ce faci, blochezi linia 1 sau pleci de la capăt mai devreme decât ar trebui, fără a putea lua pauză vatmanul?
Am dubii că BM ar fi fost o opțiune fezabilă pentru a-l întoarce pe 5.
-
- orex
-
Posted:
-
Re: DISCUȚII după redeschiderea circulației tramvaielor
orex
Ia ”bagă” matale 2(două) V3A, la BM, încap? Nicidecum!
Tramvaiele sunt făcute să circule/meargă, nu să staționeze!
De ce n-au întoarcere în Piața Iancului, atunci, și se duce linia 50 la ”mama dracului”?

De ce n-au întoarcere în Piața Iancului, atunci, și se duce linia 50 la ”mama dracului”?
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
S-a zis ca linia va fi deservita exclusiv de vagoane Imperio.
Ei bine nu e tocmai asa
Acum, din 10 vagoane aflate in circulatie, doar 3 sunt Imperio
3887, 3885, 3859
In rest: 312, 343, 259, 095, 209, 030, 294
Cu alte cuvinte, fiind seara, ne bucuram de mai multa liniste
S-a zis ca linia va fi deservita exclusiv de vagoane Imperio.
Ei bine nu e tocmai asa
Acum, din 10 vagoane aflate in circulatie, doar 3 sunt Imperio
3887, 3885, 3859
In rest: 312, 343, 259, 095, 209, 030, 294
Cu alte cuvinte, fiind seara, ne bucuram de mai multa liniste
-
- alchimistul
-
Posted:
-
alchimistul
Cat de hilara si trista in acelasi timp este reinfiintarea lui 5...Daca inainte aveam balans lateral si vertical al vagoanelor din cauza liniei Otelu Rosu, acum am ramas cu zgomotul. Ce karma nefericita! Am mers cu 030 azi, e o catastrofa fonica, la viteze reduse intra vagonul in "rezonanta" din cauza rotilor patrate. Imperio este deja proverbial pentru zgomot, ai impresia ca merge direct pe asfalt cu roti de fier. Imi aduce aminte de vagoanele EP galbene, dar acelea aveau mai putini decibeli. Cand toate privirile sunt asupra ta, STB, trimiti vagoane mai silentioase, macar in primele zile si macar "de ochii lumii" Pai prin 2002-2003 dupa reabilitarile lui 41 si 32, pe cuvant ca nu erau probleme pe parte fonica. Ma intreba fiul meu azi cum a fost cu 5 si daca il plimb weekendul viitor. In mintea lui de 10 ani, crede ca fiind lucrare noua si vagoane noi, e totul impecabil. L-am dezamagit, spunandu-i adevarul, si va fi sigur dezamagit si cand il voi plimba cu "noul" 5.
Primaria trebuie sa apeleze urgent la procedura de garantie pentru Imperio. Daca este o greseala de proiectare a boghiurilor, sau daca furnizorul boghiurilor le-a executat prost, daca otelurile sunt de slaba calitate, ca simplu calator si pasionat, nu stiu. Daca e nevoie, sa le repare sau sa le inlocuiasca pe toate. Rularea in aceste conditii va deteriora serios si vagoanele, si linia. Nu am auzit nicio reactie de la fosta sau actuala administratie. Ce perioada de garantie au tramvaiele Imperio?
Cat de hilara si trista in acelasi timp este reinfiintarea lui 5...Daca inainte aveam balans lateral si vertical al vagoanelor din cauza liniei Otelu Rosu, acum am ramas cu zgomotul. Ce karma nefericita! Am mers cu 030 azi, e o catastrofa fonica, la viteze reduse intra vagonul in "rezonanta" din cauza rotilor patrate. Imperio este deja proverbial pentru zgomot, ai impresia ca merge direct pe asfalt cu roti de fier. Imi aduce aminte de vagoanele EP galbene, dar acelea aveau mai putini decibeli. Cand toate privirile sunt asupra ta, STB, trimiti vagoane mai silentioase, macar in primele zile si macar "de ochii lumii" Pai prin 2002-2003 dupa reabilitarile lui 41 si 32, pe cuvant ca nu erau probleme pe parte fonica. Ma intreba fiul meu azi cum a fost cu 5 si daca il plimb weekendul viitor. In mintea lui de 10 ani, crede ca fiind lucrare noua si vagoane noi, e totul impecabil. L-am dezamagit, spunandu-i adevarul, si va fi sigur dezamagit si cand il voi plimba cu "noul" 5.
Primaria trebuie sa apeleze urgent la procedura de garantie pentru Imperio. Daca este o greseala de proiectare a boghiurilor, sau daca furnizorul boghiurilor le-a executat prost, daca otelurile sunt de slaba calitate, ca simplu calator si pasionat, nu stiu. Daca e nevoie, sa le repare sau sa le inlocuiasca pe toate. Rularea in aceste conditii va deteriora serios si vagoanele, si linia. Nu am auzit nicio reactie de la fosta sau actuala administratie. Ce perioada de garantie au tramvaiele Imperio?
-
- punmeister
-
Posted:
-
Re: Astra Imperio Metropolitan
punmeister
A explicat bercenicity despre problema purtatoarelor de Imperio.
A explicat bercenicity despre problema purtatoarelor de Imperio.
bercenicity wrote here:
Planeitatile pe bandaje de la franare ar mai putea fi si din cauza ca boghiurile purtatoare au roti independente - este mai usor sa se blocheze si sa patineze o roata decat o osie. Cum Bucurestiul e plin de praf si sinele jegoase nu cred ca o sa se poata rezolva prea simplu problema - poate un reglaj sa aplice mai putina forta pe discuri, dar ar trebui refacute testele de franare.
Boghiurile motoare au rotile de pe fiecare parte cuplate mecanic prin reductoare si motor, iar frana de serviciu e electrica, nu prin discuri de frana - nu se blocheaza la fel de usor.
La urmatoarele licitatii ar putea interzice franarea pe roti independente; dar asta ar elimina de la licitatie Imperio cum exista acum, ar fi permis doar cu motorizare 100%.
punmeister wrote here:
Si a multor alte tramvaie, cu exceptia celor ce pot fi motorizate 100%. Si Imperio se poate, dar la un alt cost evident, ca asta inseamna fata de actualul Metropolitan, doua boghiuri bi-motoare si invertoare pe langa ce are acum.
Las ca referinta boghiul motor si cel purtator de Avenio. Inafara de suspensii, este identic cu este folosit pe Imperio.
336244_2_De_5_Fig52_HTML.png (291.8 KB; downloaded 1407 times)
- cosminduru
-
Posted:
-
cosminduru
Eu tot nu pricep de ce trebuiau neapărat băgate Astre în linia 5, puteau rămâne vagoane vechi și traseul normal la Sf. Vineri sau la Sf. Gheorghe. Iar Astrele să fie utilizate pe 1/10 că acolo e inelara cu nevoie mai mare.
Doar pentru imagine să poată spună că este linia nouă cu tramvaie noi?
orex wrote here:
Eu tot nu pricep de ce trebuiau neapărat băgate Astre în linia 5, puteau rămâne vagoane vechi și traseul normal la Sf. Vineri sau la Sf. Gheorghe. Iar Astrele să fie utilizate pe 1/10 că acolo e inelara cu nevoie mai mare.
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Am mers azi pe linia nou deschisă.
Nu știu cum au sudat șinele, dar zici că mergi cu trenul, se simte trecerea dintre cupoane.
Tramvai #132
Destul de plin la ora 15:30, sens spre Ștefan cel Mare.
Am mers azi pe linia nou deschisă.
Nu știu cum au sudat șinele, dar zici că mergi cu trenul, se simte trecerea dintre cupoane.
Tramvai #132
Destul de plin la ora 15:30, sens spre Ștefan cel Mare.
- ANTENA
-
Posted:
-
ANTENA
Cam asa ceva. Cred ca doar in ziua inaugurarii au fost exclusiv Imperio.
Acum sunt doar 2 buc din totalul de 7. In rest, vagoane de toate tipurile. Tatre mai lipsesc
cosminduru wrote here:orex wrote here:
Cam asa ceva. Cred ca doar in ziua inaugurarii au fost exclusiv Imperio.
Acum sunt doar 2 buc din totalul de 7. In rest, vagoane de toate tipurile. Tatre mai lipsesc
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)
•
Choose destination