MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Lucrări în 2023-20xxM6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo

Topic: DISCUȚII PSS 1 Mai

179 posts, 29824 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII PSS 1 Mai BMihai

Săptămâna trecută într-o zi am văzut că plecau din excavatoare. Azi am văzut acolo ceva care probabil este o instalație de forare și este mai mică.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai shoppy

In tunel nu s-a mai intamplat nimic, chiar au mai cazut din panourile care blocau vederea.
Sa speram ca mai lucreaza si la termoficare, reteaua de pe Mihalache nu este conectata la cea de pe Grivita la Clabucet, zilele astea cand a fost avarie la Popisteanu blocurile dintre Popisteanu si Clabucet au ramas fara ACC/INC.

alexadi wrote here:
În partea dreaptă jos se vede unde au ajuns cu PM de pe partea cu Mega image, dar și noul utilaj care tot da găuri în acel PM perpendicular
IMG_20260217_122924.jpg (1.64 MB; downloaded 1001 times)

Acel utilaj pare sa fie pentru foraje de "epuisment"(cuvantul nu exista in dexonline dar este folosit), se injecteaza apa cu ciment ca sa se stabilizeze solul.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai orex

E, e dar cu z! ;)
Forajele de  ”epusiment” mai poartă denumirea si de asecări. Aceste lucrări apar datorită nivelului ridicat al pânzei freatice. În functie de presiunea și debitul primului strat de apă  se execută o serie de foraje în care se pot introduce pompe submersibile. De obicei acestea se execută perimetral, pompele introduse sunt de debit mare. Este foarte important ca acestea să funcționeze făra oprire. Dacă după cateva zile de pompare continuă nivelul pânzei freatice scade foarte puțin, este necesară înlocuirea pompelor cu altele cu debite mai mari. Dacă se opresc aceste pompe, datorită presiunii, este posibil să se inunde incinta. Atunci când se excavează, de obicei, se taie tubulatura la cota la care s-a excavat și se pune din nou in funcțiune.  Iar dacă pompa este oprită efectul este același ca la un foraj artezian, apa va ieși singură din tub. După terminarea lucrărilor subterane, puțurile trebuiesc cimentate.

Aha, nu l-am botezat eu, este plin Goagalu de firme care fac foraje de "epuisment".

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai alexadi

Au închis tunelul cu dulapi de lemn au început de vineri vad că au terminat astăzi.

Acolo unde forează și acuma pt a intari solul au avut probleme și la executarea PM au format cred că 2 săptămâni acolo și zilnic scoteau și băgau planplansele, chiar am întrebat atunci dacă sparg ceva cu ele, se pare că erau probleme de sol instabil.
Cât ține benzinăria sunt 4 foraje de apă , unul din ele este chiar în zona unde este montat un trepied lângă utilajul acesta de forat.
.

Palplanșe, stimabile!
Acolo nu e vorba de palplanșe, ci de distanțieri pentru sprijinirea malurilor săpăturilor, sau mai frust sprijiniri de șanțuri (previn deplasarea solului, mențin forma șanțului și protejează echipele care lucrează în subteran). :yes:
N-am văzut în șantier, și merg cel puțin o săptămână prin zonă, palplanșe metalice, și nici un ciocan vibrator/presă ( cap de utilaj cu care se bat palplanșele).

Re: FOTO/VIDEO PSS 1 Mai alexadi

alexadi wrote here:
Pare că au ceva de spart la adâncime și nu poate sapa Kelly că tot folosesc un utilaj agățat în macara  și care are o lama lunga.
Utilaj de vibrat sau spart
IMG_20251223_083522.jpg (1.59 MB; downloaded 1663 times)

Lama de la utilajul de mai sus
IMG_20251223_084741.jpg (1.66 MB; downloaded 1663 times)

Uite aici pozele unde se vede atât vibratorul și partea de sus a  palplansei sau ce anume este ea, am pus și o poză cu o asemenea planșa agățată de macara pentru a se vedea lungimea ei.

Nici vorbă de diafragme realizate cu palplanșe în șantier! :yes:
Bați câmpii fără grație! :no:

Ia-o si tu mai usor ca omul nu a dat cu parul si nu stie ce a vazut.
Am vazut si eu palplansa, mi s-a parut ciudat ca aveau una singura, posibil sa se fi avansat prea mult cu sapatura fata de turnari la PM si apoi au pus palpansa ca sa poata turna un singur segment.

Re: FOTO/VIDEO PSS 1 Mai alexadi

alexadi wrote here:
Cam atât de adânc se sapă , a fost coborât în săpătură pe lângă armatura doar cu macaraua fara a fi nevoie sa fie batut cu acel vibrator.
IMG_20260109_094506.jpg (1.65 MB; downloaded 1301 times)

Au fost mai multe asemenea bucăți metalice, după cum se vede în imagine una  în mișcare și alta jos lângă senile.

El trece o dată pe săptămână eu de doar 5 ori adică zilnic de luni până vineri.  Daca dorește pot încărca și un video în care să vadă vibratorul la lucru montat pe o asemenea piesa că cea din macara.

DA, te rog, postează video-ul cu vibratorul pentru posteritate, să-l vedem la lucru! Nu mai stăteai în casă la cât de ciocănar e ”EL”.  ;)

Am vazut si eu vibratorul la lucru, nu mi s-a parut ca s-a panicat sau impacientat cineva, daca au simtit in blocuri atunci s-or fi obisnuit.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai alexadi

orex wrote here:
DA, te rog...

Dorința ți-a fost îndeplinită ai și dovada video că cea foto nu pare a fi de ajuns. Acolo ai să-l vezi și auzi la lucru ca din poze se pare că nu te convinge, cred că nu-l plimbau așa prin șantier doar că o rochie pe podium de defilare.

shoppy wrote here:
nu mi s-a parut ca s-a panicat sau impacientat cineva,

Am prins într-o dimineață o discuție între o doamna ce părea a fi la pensie și 3 domni, îmbrăcați cu veste cu M6 pe ei, casca in cap etc,  în care le tot explica că vibrează râu casa, după care au intrat toți în blocul cu mega.
Am mai întrebat și eu cunoscuți care stau in blocurile din zona și au spus că se simțeau vibrațiile in bloc dar ei sunt obișnuiți cu mașini de mare tonaj care ambalează motoarele la semafor, mașini sport și multă muzică cu basul la maxim, așa că nu e mare deranj.

Săptămâna trecută au scos din beton cei 2 stâlpi de iluminat din fata de la Mega image, au început să sape pt țevile de canalizare în zona aceea.
Astăzi în dreptul blocului dintre str Dornei și str Soveja pe partea cu benzinăria aproape de trotoar au săpat și băgat o conductă de alimentare cu apă, conducta neagra pehd cred că peste 200 diametrul și cu dungi albastre

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463964 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”