Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
1664 posts, 377413 views
📖 Pagination options
-
- Vlad242
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
Vlad242
Ar fi trebuit înființată linia navetă 662, nu o să facă față linia 63, mai ales că pe linia 63 la orele de vârf se fac niște trenulețe apoi gol 20-30 minute. Nu mai zic că TPBI nici nu a anunțat acest lucru.
V2A wrote here:📌 INFO Util: Lucrări edilitare pe Bulevardul Iuliu Maniu. Linia 62 se suspendă, iar troleibuzele liniei 63 vor întoarce la “Colegiul Tehnic Iuliu Maniu”
🚧 Avand în vedere lucrările executate de Termoenergetica în proximitatea intersecției Bulevardului Iuliu Maniu cu Strada Valea Cascadelor, începând cu data de 29 ianuarie 2026, traseele liniilor de troleibuze 62 și 63 vor fi reorganizate astfel:
➡️ Linia 62 se supendă temporar până la finalizarea lucrărilor.
➡️ Traseul liniei 63 se prelungește temporar, până la finalizarea lucrărilor, prin modificarea capătului de linie “Master” în “Colegiul Tehnic Iuliu Maniu”.
🚎 De asemenea, odată cu aplicarea acestor măsuri, parcul circulant al liniei 63 se va majora cu 4 vehicule.
👉🏻 Amintim călătorilor că STB SA pune la dispoziție mai multe mijloace de informare pentru a afla, în timp real, programul de circulație al mijloacelor de transport sau informații despre eventuale modificări de trasee, respectiv:
➡️ aplicația Info TB;
➡️ site-ul oficial STB SA;
➡️ paginile oficiale ale STB SA de pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram și X).
_
#STBSA
#liniiSTB
#TPBI
#TransportPublicBucuresti
#bucuresti
https://www.facebook.com/SocietateaDeTra ... fdTTdE5l
Ar fi trebuit înființată linia navetă 662, nu o să facă față linia 63, mai ales că pe linia 63 la orele de vârf se fac niște trenulețe apoi gol 20-30 minute. Nu mai zic că TPBI nici nu a anunțat acest lucru.
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
Gabi23
63 va primi temporar suplimentar 4 ture.
Lucrarea este relativ de scurtă durată, estimativ va dura până pe 2 februarie. Parcul de autobuze este într-o situație dificilă, iar redistribuirea șoferilor de troleibuz de pe linia 62 pe linia 63, de pe o zi pe alta este mai ușor de realizat.
63 va primi temporar suplimentar 4 ture.
Lucrarea este relativ de scurtă durată, estimativ va dura până pe 2 februarie. Parcul de autobuze este într-o situație dificilă, iar redistribuirea șoferilor de troleibuz de pe linia 62 pe linia 63, de pe o zi pe alta este mai ușor de realizat.
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Cate ture are 86?
Ma gandeam ca dupa ce vor intra in circulatie noile troleibuze si dispare si 686 ar fi util un 87 Clabucet - Straulesti.
In felul asta elimini transbordarea 86/95, 86/53, etc....
Cate ture are 86?
Ma gandeam ca dupa ce vor intra in circulatie noile troleibuze si dispare si 686 ar fi util un 87 Clabucet - Straulesti.
In felul asta elimini transbordarea 86/95, 86/53, etc....
-
- petro burgener
-
Posted:
-
petro burgener
Așa ar reveni 97 la Străulești dar nu asta vrea vrea TPBI deși, teoretic s-ar putea! Problema ar fi la clădirile de pe străzile de legătura.
Așa ar reveni 97 la Străulești dar nu asta vrea vrea TPBI deși, teoretic s-ar putea! Problema ar fi la clădirile de pe străzile de legătura.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
La apogeu, acum cativa ani, linia 86 avea 14-15 ture. Sa spunem ca din cele 22 de troleibuze achizitionate, 2 vor fi rezerve, asta inseamna o suplimentare cu 25-33% a parcului alocat acestei linii. Nici mie nu mi se pare o idee buna cu un 87 intre Straulesti si Clabucet, din urmatoarele motive:
1. Exista riscul sa circule nepermis de mult pe autonomie (a se vedea situatia actuala cu Solaris), grabind demontarea retelei din cartier (unii abia asteapta acest eveniment)
2. Timpul petrecut in trafic pe strazile adiacente capatului de la Clabucet o sa fie destul de mare, iar transferul neatractiv
3. Suprapunerea cu linia de metrou care determina o concurenta intre moduri
La apogeu, acum cativa ani, linia 86 avea 14-15 ture. Sa spunem ca din cele 22 de troleibuze achizitionate, 2 vor fi rezerve, asta inseamna o suplimentare cu 25-33% a parcului alocat acestei linii. Nici mie nu mi se pare o idee buna cu un 87 intre Straulesti si Clabucet, din urmatoarele motive:
1. Exista riscul sa circule nepermis de mult pe autonomie (a se vedea situatia actuala cu Solaris), grabind demontarea retelei din cartier (unii abia asteapta acest eveniment)
2. Timpul petrecut in trafic pe strazile adiacente capatului de la Clabucet o sa fie destul de mare, iar transferul neatractiv
3. Suprapunerea cu linia de metrou care determina o concurenta intre moduri
-
- Vlad242
-
Posted:
-
Vlad242
Salutare! Am observat ca, de curând, în stația “Victoria” sens A1 s-a demontat un refugiu din cele două care erau.
Era o echipă de la intervenții săptămâna trecută, care astupa locul unde au fusese montat refugiul.
Întrebarea e, de ce l-au scos, era destul unul și s-au gândit ca n-are rost să fie două ?
Salutare! Am observat ca, de curând, în stația “Victoria” sens A1 s-a demontat un refugiu din cele două care erau.
Era o echipă de la intervenții săptămâna trecută, care astupa locul unde au fusese montat refugiul.
Întrebarea e, de ce l-au scos, era destul unul și s-au gândit ca n-are rost să fie două ?
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Știu că am mai întrebat o dată anul trecut, însă vreau să aflu dacă s-a schimbat situația între timp.
Știe cineva câți călători circulă, în medie, pe linia 322 la orele de vârf sau câtă cerere este pentru această linie în forma sa actuală? De fiecare dată când treceam prin Drumul Taberei, autobuzele nu ajungeau acolo cu mai mult de 10 călători, însă n-am avut cum să aflu situația de pe restul traseului, mai ales pe str. Valea Largă.
Știu că am mai întrebat o dată anul trecut, însă vreau să aflu dacă s-a schimbat situația între timp.
Știe cineva câți călători circulă, în medie, pe linia 322 la orele de vârf sau câtă cerere este pentru această linie în forma sa actuală? De fiecare dată când treceam prin Drumul Taberei, autobuzele nu ajungeau acolo cu mai mult de 10 călători, însă n-am avut cum să aflu situația de pe restul traseului, mai ales pe str. Valea Largă.
-
- BGP2597
-
Posted:
-
BGP2597
Nu știu cât de relevant este, dar am circulat cu linia asta o singură dată între Preciziei și Drumul Taberei într-o zi lucrătoare oarecare seara pe la ora 21:00 și mare parte din drum am fost singur în autobuz. În rest în Drumul Taberei eu îl mai folosesc câte 2 stații când aștept orice din buclă până la Auchan și mai mereu e aproape gol.
Nu știu cât de relevant este, dar am circulat cu linia asta o singură dată între Preciziei și Drumul Taberei într-o zi lucrătoare oarecare seara pe la ora 21:00 și mare parte din drum am fost singur în autobuz. În rest în Drumul Taberei eu îl mai folosesc câte 2 stații când aștept orice din buclă până la Auchan și mai mereu e aproape gol.
- tibi227
-
Posted:
-
tibi227
La orele de varf pleaca cu toate locurile pe scaune ocupate de la garaj. Majoritatea calatorilor coboara in statiile de pe Valea Larga, cativa raman pana pe Prelungirea Ghencea. La Auchan DT intr-adevar ajung aproape goale autobuzele.
La orele de varf pleaca cu toate locurile pe scaune ocupate de la garaj. Majoritatea calatorilor coboara in statiile de pe Valea Larga, cativa raman pana pe Prelungirea Ghencea. La Auchan DT intr-adevar ajung aproape goale autobuzele.
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Dacă pe forum a fost divulgat recent costul per km la STB, este mai convingător ori necesar ca în mail-urile către TPBI de propunere de noi trasee să estimez costul curselor noilor rute ca argument?
Gabi23 wrote here:Media wrote here:Spre știință și pentru mai multe explicații https://tpbi.ro/delegare-de-gestiune/:
TPBI aloca cam 10 lei/km operatorilor. STB e in groapa, STV nu zice nimic. Dar pare ca e un preț care acoperă operare traseelor. Si creștem prețul la 5 lei pe persoana.
Mie nu îmi da matematica asta.
Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local - STB SA și prin AA4 , din 1.03.2024:
Costul / km este:
Ctramvai - 27.40 lei / km
Ctroleibuz - 17.59 lei / km
Cautobuz linii urbane - 14.04 lei / km
Cautobuz linii regionale - 10.95 lei / km
Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local - STV SA și prin AA4 , din 1.03.2024:
Cautobuz linii regionale - 9.54 lei / km
Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local - ECOTRANS STCM SRL și prin AA4 , din 1.03.2024:
Cautobuz linii regionale - 9.42 lei / km
Conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local - Regio Serv Transport și prin AA3 , din 1.03.2024:
Cautobuz linii regionale - 8.88 lei / km
În anul 2025, ar fi trebuit să fie actualizat tariful, dar AA5 nu ajuns pe ordinea de zi a CGMB.
Dacă pe forum a fost divulgat recent costul per km la STB, este mai convingător ori necesar ca în mail-urile către TPBI de propunere de noi trasee să estimez costul curselor noilor rute ca argument?
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Daca propunerea li se pare interesanta atunci vor calcula ei insisi costul, nu te vor crede pe cuvant pe tine, poate cel mult sa dai o valoare aproximativa rotunjita in sus ca sa nu creada ca manipulezi intentionat cifrele ca sa iti dea cat mai putin.
Daca propunerea li se pare interesanta atunci vor calcula ei insisi costul, nu te vor crede pe cuvant pe tine, poate cel mult sa dai o valoare aproximativa rotunjita in sus ca sa nu creada ca manipulezi intentionat cifrele ca sa iti dea cat mai putin.
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Ce bună era o linie de autobuz permanentă care să circule pe Str. Brașov în paralel cu 41 acum… 41 e blocat. Călătorii să se ducă…
Ce bună era o linie de autobuz permanentă care să circule pe Str. Brașov în paralel cu 41 acum… 41 e blocat. Călătorii să se ducă…
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Ce sens are mesajul tău? Bine era ca STB+PMB să-și facă bine treaba ca să circule 41, nu să fie dublat "permanent" tramvaiul cu autobuzul pentru că nu este menținută permanent circulația tramvaiului.
Ce sens are mesajul tău? Bine era ca STB+PMB să-și facă bine treaba ca să circule 41, nu să fie dublat "permanent" tramvaiul cu autobuzul pentru că nu este menținută permanent circulația tramvaiului.
- Mihai2005
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
Mihai2005
N-ar fi fost o soluție mai economă ca în locul înființării liniei 4 să fi fost extinsă linia 11 la C.F.R. Progresul?
Eventual ar putea fi o modificare permanentă și astfel linia 19 să întoarcă la Șura Mare când va fi reînființată. Pe Șos. Giurgiului circula deja liniile 7 și 25, iar dacă va circula și metrou acolo nu cred că va mai fi nevoie de o altă linie de tramvai.
bgd70 wrote here:TPBI dispune măsuri de reorganizare a mai multor linii, ca urmare a lucrărilor la infrastructura de tramvai
Ca urmare a demarării lucrărilor de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor de pe Calea Șerban Vodă, Strada Nerva Traian, Calea Dudești (tronsonul cuprins ȋntre Depoul Dudeşti şi Şos. Mihai Bravu) şi Bd. 1 Decembrie 1918 (tronsonul cuprins ȋntre Bd. Basarabia şi terminalul „Faur”), Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) reorganizează rețeaua de transport public din aceste zone.
Astfel, începând de luni, 02.03.2026, vor intra în vigoare următoarele măsuri:
– Liniile de tramvai 19 şi 49 vor fi suspendate.
– Va fi înființată linia de tramvai 4, care va funcționa între „Șura Mare” și „Zețarilor” pe traseul: „Şura Mare”, Str. Şura Mare, Şos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zeţarilor, „Zeţarilor”.
– Linia de tramvai 23 va funcționa pe un traseu modificat în ambele sensuri între terminalele „Zețarilor” și „Faur”, astfel: Zeţarilor”, Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, Calea Rahovei, Bd. George Coşbuc, Bd. Regina Maria, Str. 11 Iunie, Bd. Mărăşeşti, Pasaj Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, Şos. Mihai Bravu, Bd. Camil Ressu, Str. Liviu Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918, „Faur” și retur.
– Linia de tramvai 27 va funcționa pe un traseu modificat în ambele sensuri între terminalele „Faur” și „Piața Unirii”, astfel: „Faur”, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Camil Ressu, Şos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Pasaj Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, „Piaţa Unirii” și retur.
– Linia navetă de autobuz 619 va funcţiona pe un traseu modificat ȋn ambele sensuri, de la terminalul „Faur”, pe Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Theodor Pallady, Bd. Camil Ressu, Şos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Bd. Gheorghe Şincai, Calea Şerban Vodă, Piaţa Eroii Revouţiei, Şos. Olteniţei, Str. Şura Mare, până la terminalul „Şura Mare”.
– Linia N104 va funcționa, ȋncepând cu noaptea de 02/03.03.2026, pe un traseu modificat, ȋntre „Piaţa Unirii 4” şi „Parcul Teilor”, astfel: „Piaţa Unirii 4”, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu, Str. Brăţării, Drumul Gura Făgetului, „Parcul Teilor” și retur.
– Linia N122 va funcţiona, ȋncepând cu noaptea de 02/03.03.2026, pe un traseu modificat, ȋntre „Piaţa Unirii 4” şi „Faur”, astfel: „Piaţa Unirii 4”, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Str. Dristorului, Şos. Mihai Bravu, Bd. Camil Ressu, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Postăvarul, Bd. 1 Decembrie 1918, „Faur” și retur.
Sursa: TPBI
N-ar fi fost o soluție mai economă ca în locul înființării liniei 4 să fi fost extinsă linia 11 la C.F.R. Progresul?
Eventual ar putea fi o modificare permanentă și astfel linia 19 să întoarcă la Șura Mare când va fi reînființată. Pe Șos. Giurgiului circula deja liniile 7 și 25, iar dacă va circula și metrou acolo nu cred că va mai fi nevoie de o altă linie de tramvai.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination