Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 532194 views

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse Misiekwas

shoppy wrote here:
Mie scopul mi se pare evident, agrement, cunoasterea orasului, sustinerea comerciantilor riverani si a artistilor stradali.

Mi se pare că sunt mai multe lucruri.
Unu la mana, oare mai are nevoie Calea Victoriei de Străzi Deschise? Eu as spune că nu. Evenimentul a avut un rol benefic in a atrage publicul spre CV, dar în momentul de față strada este deja populara și fără evenimente. In schimb, problema in momentul de față este lipsa de spațiu pietonal suficient. In weekenduri când nu se închide strada e greu sa treci din cauza aglomerației și meselor. Deci sunt cam liniștit privind popularitatea zonei chiar și fără SD: aia din urmă a fost o cârja, dar Calea Victoriei nu mai are nevoie de ea. De ce are nevoie este reducerea traficului auto și creșterea spațiului pietonal. Va rămâne bine mersi zona de agrement și fără bâlci. Horeca victoriana va supraviețui și fără SD.
In schimb, SD ar putea să aibă un rol benefic, dar în alte zone și gândit altfel. Cred că o soluție bună ar fi regândirea evenimentului in așa fel încât să promoveze alte zone în București. Pe scurt, renunțarea la evenimente SD pe Calea Victoriei (cu pietonalizarea ei) și mutarea lor pe alte străzi.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse shoppy

Pe scurt poate declama oricine ca ce ii place lui e bun si trebuie facut si ce nu ii place este prost si trebuie oprit, sau facut in alta parte.
Eu propun sa vorbim pe lung, daca o pietonalizam atunci cine vine?, de ce?, puntual sau face toti cei 2.5km la picior?, si asta in fiecare zi din saptamana si si atunci cand nu este vreme buna.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse ByOnu

Pui niste intrebari la care occidentalii si-au raspuns deja acum niste decenii bune. N-are sens sa reinventam roata intr-una. Si parcurile exista cand nu e vreme buna, si autostrazile exista cand ninge, samd.

CV are deja doua artere rutiere "paralele" mari si late (pentru una s-a demolat un cartier acum 15 ani) si foarte mult potential comercial. In acelasi timp, exista o sete evidenta de spatii pietonale < calitative > (ceea ce zona Lipscani nu este), dovedit nu de doar de succesul Strazi Deschise, dar si de faptul ca hei - mersul pe jos a (re)devenit cool de niste ani, nu mai rusinos sa mergi cu STB, soferimea nu mai e pusa pe un piedestal asa cum era acum 10-15 ani. Noile generatii vin deja cu un alt mindset, cu alte obiceiuri si placeri. Exista o corelatie clara si cu investitiile si reabilitarile (cel putin) a fatadelor cladirilor istorice de pe CV. In timp ce autostrazi urbane care nu imbie la plimbare precum Magheru si Berzei au ramas decazute si neinteresante pentru investitori, peste 50% din imobilele de pe CV sunt deja reabilitate.

In fine, e prea mult de discutat "to do justice" acestui subiect. Pietonalizarea este calea corecta, iar aceasta se poate face si in etape.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse 1689

Eu intii m-as uita intii la potentialul comercial si edilitar al fiecarui segment al Caii Victoriei…

Plecam de la Piata Victoriei, pina la intersectia cu Sevastopol, avem citeva spatii comerciale la parter pe stinga, trotuarul e suficient de amplu.
Mergem mai departe, pe stinga, la numarul 149 blocurile alea sint retrase de la aliniament, ar fi loc girla pentru niste terase decente - nu ce s-a extins acum fara nici un fel de limita.
Continuam,  intersectia cu Strada Frumoasa: Strabucks are loc suficient, dar coffee shopului’ urmator nu-i mai ajunge trotuarul… Serios ?!
Pina la intersectia cu Gheorghe Manu nu mai vad nici un business caruia sa nu-i ajunga spatiul.
Trecem de intersectie, pe dreapta e locul viran unde a fost disparutul MICM, continua fosta Casa a Uniunii Scriitorilor - azi Cazinou, normal.
Dupa, si pe stinga si pe dreapta, pina la defunctul Cazino Victoria e pustiu. Pardon, avem Academia.
Asadar si asadeci, care ar fi motivul cu adevarat solid in favoarea pietonalizarii Caii Victoriei pina la intersectia cu Prelungirea Dacia ?

O sa incerc sa revin cu o analiza a situatiei si pentru urmatorul segment, pina la Piata Palatului, desi ma tem ca nici acolo argumentele nu prea stau in picioare (sarcofagul fostului CSP, ce monstruozitate decidem sa construim aproape vis-a-vis …)

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse WT_fan06

Atât doar că analiza e greșită dpmdv din capul locului, întrucât nu ia în calcul ce potențial de dezvoltare are zona, ci doar prezintă ce se află acum acolo și cum este gestionat acum spațiul de pe trotuar. Potențialul zonei se vede mereu în timpul Străzi Deschise și trebuie găsite soluții pentru a atinge acel potențial, nu să analizăm câți m2 ocupă niște cafenele.

Daca analiza se reduce la "trebuie sa fie dintr-o data 2.5km de pietonala ca se poate ca exista bulevarde paralele cu ea si in tarile civilizate exista strazi pietonale" este simplista, asta se poate spune despre orice artera dintr-o arie cam dubla fata de inelul central.
Eu nu spun ca sa nu fie pietonala toata de maine, din partea mea da, sa fie!,  dar sa vii in domeniul public de la noi cu acea afirmatie este de ras si o sa fii catalogat cel putin ca ecologist nebun care demoleaza orasul.

Problema cu succesul SD este ca se poate ataca foarte usor ca fiind un trend, un happening singular, o moda periodica, s-au dus toti sa dea check-in si sa-si faca selfie si gata, odata noutatea disparuta sau la aparitia altui trend oamenii aceia se vor duce la noul trend si nu vor mai veni pe SD pe CV, dapai pe pietonala.

Trebuie sa atacam pe o lungime mai scurta si sa ne bazam pe argumente mai greu de combatut, pe povesti de succes punctuale imposibil de negat(nu "du-te in lumea civilizata si vezi").
Acum daca ma uit la ce pietonalizari cunosc eu(si nu stiu prea multe poate mai exemplificati si voi cu altele) adica Brasov, Sibiu si Buzau, acolo nu s-a luat o strada si "hai sa o pietonalizam" ci s-a plecat de la piata centrala si s-a extins cumva concentric de acolo.
Acum daca aplicam aceeasi idee de dezvoltare concentrica plecand de la Unirii deja avem Centrul Vechi partial pietonal cu Calea Victoriei adiacenta la el, asa instinctiv ar trebui sa ne concentram pe CV dintre Regina Elisabeta si Splai, aici simt ca putem aduce cele mai multe argumente(aproape de centru unde ai multi oameni, adiacent la o zona pietonala deja de succes, cladiri istorice, obiective culturale si turistice riverane, spatiu larg pe care se pot desfasura activitati ziua si aprovizionari noaptea).

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse mirceade

Analizele ăstea făcute pe baza a "câtă lume trece râul înot acum ca să merite să construim un pod" mă rup de râs :). Dacă nici CV nu merită pietonalizată înseamnă că n-ați ieșit cam deloc din țară. Sau mă rog, n-ați înțeles prea multe și dacă ați ieșit.

Si tu ai citit 2 randuri pe pagina dinainte si dupaia ai sarit imediat sa dai cu pietre.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse BMihai

Bună ziua,

Unde, sau cum pot să găsesc o hartă a Bucureștiului cu delimitarea zonelor ultracentral, central, semicentral, periferie vă rog ? Mulțumesc !

Dacă nu există o asemenea hartă ați putea să îmi spuneți unde sunt delimitările acestor zone vă rog ? Mulțumesc !

Fix pe criteriile precizate, mai greu. Pentru ca este ceva oarecum subiectiv / orientativ. Pe cate persoane, pe atatea raspunsuri.

Eu, din avion, as zice:
Ultracentral: Romana-Unirii
Central: Victoriei-Tineretului
Semicentral: in interiorul inelului principal
Zona cartierelor: intre inelul principal si inelul median.
Periferie: intre inelul median si DNCB.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse BMihai

Care este inelul principal ?

Cel pe care circula tramvaiul 1/10. (Evident, fara tronsonul Piata Sudului - Romprim)

Nu exista o delimitare oficiala decat pentru sectoare, nici macar pentru cartiere nu exista, chiar daca apar tot felul de versiuni pe tot felul de harti.

Re: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse Cristi N

Inelele Bucuresti Ilfov sunt definite in PMUD, la pagina 165: Link
Harta Inele Bucuresti Ilfov.png (1.21 MB; downloaded 575 times)
Tabel Inele Bucuresti Ilfov.png (223.01 KB; downloaded 575 times)

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”