Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6

114 posts, 22449 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 MIHAI_TB_10

Pentru ce linie vor fi alocate? Eu am citit pe un articol online că cică vor fi doar pentru linia 100, acuma nu știu dacă e adevărat sau nu.

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 Nenea_titi

Toate pentru 100 este exagerat. Mai sunt articulate, anume OTOKAR C18, și ar fi bine ca STB să le pună în funcțiune. Eu nu pot înțelege chestia asta " stă pe bară de 1 an" dar se merge cu E3 care mai au puțin și se rup. Înțeleg că nu sunt grozave, dar cred că nici mentenanță nu există, exploatarea stil imperio...Nefuncționarea C18 cred că este și un fel de nepăsare sau rea voință. Normal ar fi :102, 104, 368, 335, 381, linii cu flux mare de călători. Poate le văd pe 125, 223 sau 106...literalmente mă sparg de râs. Acum, sunt multe linii ce ar putea acomoda lejer aceste autobuze. Importante sunt cele care nu sunt dublate de tramvaie pe mare parte din traseu (adică există transport de mare capacitate). Acum nu o să pui pe 178 articulate (a avut și el prin anii 80 DAC 117UD) care este paralel cu linia 41 pe o porțiune bună, apoi pe Giulesti și Dinicu Golescu (bine, 44 e de n-ar fi), asta pe lângă faptul că merge pe străzi înguste, iar întoarcerea la Sala Palatului e oroare și pentru un 12 m.

Sunt de acord cu asta, mai bine le folosesc pe linii aglomerate, unde aceste autobuze ar fi bine venite, spre exemplu am văzut de mai multe ori autobuze pline aproape până la refuz în 381 sau în 117, deci avem 35 de articulate, bun, pot fi împărțite în 5 pe 6 linii aglomerate (ex: 102, 104, 117, 368, 335 și 381) și 5 articulate sunt bune pe o linie aglomerată, decât nimic.

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 cris_m

Pana la repartizarea pe linii si alte detalii de genul, eu pun o alta intrebare, destul de incomoda. Data fiind situatia financiara a STB-ului, mai este eligibila societatea sa obtina finantarea si sa achizitioneze aceste autobuze? Sau ramane in pom si pomul in aer, asa cum e cu tramvaiele care nu exista? :think:

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 punmeister

Teoretic DA, dar un risk premium mai ridicat (dobanzi).

Mihai Neagu wrote here:
Sunt 30, nu 35.

Greșeala mea, deci 5, pe 5 linii aglomerate.

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 Stefan_79

5 pe 6 linii, că 5x6=30. Sau ai pus și o marjă de eroare gen defecte revizii etc?

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 jiko_adiz

MIHAI_TB_10 wrote here:
(ex: 102, 104, 117, 368, 335 și 381)

102,368 nu prea poti sa pui articulate
1. 368 din cauza străzii Nicolae Golescu unde mai mereu văd ca este blocata linia asta din cauza oamenilor care parchează aiurea pe acolo. S-ar putea pe acolo, dar trebuie eliminata parcarea de acolo.
2. 102 din cauza curbei de la Auchan Vitan ca e prea strânsă .

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 Andrei98

De cand a fost largita curba de la Auchan Vitan incape lejer un articulat daca cel de la volan este sofer si nu doar detinator de categoria D. In Brasov sunt locuri mai stramte unde se circula cu articulate.

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 WT_fan06

MIHAI_TB_10 wrote here:
Greșeala mea, deci 5, pe 5 linii aglomerate.

Sub nicio formă nu ar trebui folosite așa. 5 articulate la un parc de 20 de ture nu fac nicio diferență. Mai rău, discrepanța de capacitate dintre un bus solo și un bus articulat ar duce la intervale de circulație mai neregulate, din cauză că vehiculele cu mai multe uși și capacitate mai mare vor efectua mai rapid stațiile și le vor prinde din urmă pe cele solo aglomerate și cu mai puține uși.

TPBI ar trebui să găsească 1-2 linii pe care să le facă full / foarte aproape de full cu articulate, după următoarele criterii:
- intervalele de așteptare nu mai pot fi micșorate eficient
- solo sunt constant aglomerate
...astfel încât solo să fie înlocuite cu articulate, iar intervalele păstrate. În acest mod, calitatea serviciului de pe acele linii ar cunoaște o îmbunătățire reală, sesizabilă.

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 ByOnu

MIHAI_TB_10 wrote here:
...5, pe 5 linii aglomerate.

Vehiculele nu se impart pe criterii de "egalitate" pe linii, ci pe criteriul nevoii. De acord ca sunt multe linii cu nevoie reala de vehicule de mare capacitate, dar daca le imprastiem pe prea multe linii, sunt ca si cum n-ar fi. Asa cum sunt cele cateva articulate ratacite pe 335.

Dupa cum explica @WT_fan06, liniile trebuie dotate cu articulate intr-un procent cat mai apropiat  de 100% pentru ca achizitia acestora sa faca o diferenta reala in exploatare si confort.
egalitate.jfif (429.88 KB; downloaded 1680 times)

Re: Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 moonteanu

Se mai stie ceva de aceasta licitatie? Pana la urma, cand vor sosi C2K-urile?

Achiziții de autobuze articulate diesel-hibrid Euro 6 Andrei Andraș

Ce mai trebuie știut?

Așa cum s-a scris anterior, contractul s-a semnat pe 30 decembrie 2025, iar termenul maxim de livrare este de 18 luni, așadar MB are timp până în vara lui 2027 să livreze mașinile.

Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”