Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport rutierAlte vehicule şi utilaje

Topic: Utilaje diverse

20 posts, 5041 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Utilaje diverse ADK

Nu știu exact ce este, pare o autospecială pentru iernile geroase. Fotografiat în anul 2014 undeva adânc în județul Buzău. Nu mai există.
FB_IMG_1644091727919.jpg (67.1 KB; downloaded 3285 times)

Re: Utilaje diverse aztec

Tractor de artilerie.
TAR,  TMA,ATS...depinde de limba si de model... Nu stiu exact seria..

Re: Utilaje diverse aztec

Nu stiu daca e a ITB-ului...
Sursa:Facebook Cineclic
276173270_385350546745060_5925236447574460623_n.jpg (195.52 KB; downloaded 3019 times)

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Utilaje diverse ADK

Ceva estival prin Buzău.
Screenshot_20220827-165245-387.png (575.73 KB; downloaded 2788 times)

Re: Utilaje diverse shoppy

Folosesc motoarele fostelor elevatoare de carbuni din garile CFR, daca poti roaga-i sa te lase sa pozezi placuta motorului sau daca esti bun prieten intreaba din ce gara este "imprumutat" motorul.
Am vazut ca pe engleza aceste motoare se numesc "hit and miss" adica reglarea turatiei se face prin volanta si neintroducerea de carburant pe unii din timpii 3.

• Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Utilaje diverse Utilizator anonim 2

Nu e gater mobil? Eu imi amintesc de un astfel de vehicul ce venea in curtile clientilor ca sa le taie sferturile de butuci de 1m in segmente de aproximativ 25cm, dimensiunea finala necesara pentru a incapea in soba (direct sau crapate in bucati mai subtiri cu toporul). Motorul avea o turatie foarte mica, fara toba de esapament (presupun) si il auzeam de la mare distanta cind  functiona.

Da, gater modil sau "motor de taiat lemne".
Cum ziceam, duduiala motorului care se aude cand se deplaseaza sunt defapt doar timpii de aprindere pe care se injecteaza benzina, turatia motorului este defapt mai mare dar lipsesc unele explozii iar motorul este mentinut in miscare de volantul foarte mare, cand taie lemne atunci merge la turatie maxima cand se injecteaza benzina pe toti timpii de explozie.

Cautam mai demult sa explic de unde denumirea de buldo-excavator si de ce conducatorii lor se mai numeau si tractoristi, in comunism existau tractoare cu lama de buldozer in fata si brat de excavator in spate dar nu am reusit sa gasesc nici o poza. Am gasit un video cu asa ceva din alta tara, din nefericire cabina si capota motorului nu sunt cum mi le aminteam si foarte probabil sa nu fie originale, cele pe care mi le amintesc erau mult mai rotunjite, dar se vad lama de buldozer din fata si bratul de excavator, inclusiv mecanismul de calare, din spate. Autorul nu permite preluare.

https://www.youtube.com/watch?v=If7wuk80E6k
1.JPG (147.81 KB; downloaded 1126 times)
2.JPG (106.12 KB; downloaded 1126 times)

Se pare ca termenul este "Jumz Excavator" cu care gasesti multe asemanatoare pe Youtube, cineva spune ca ar fi fost produse in Belarus, aceasta pare sa fie cabina pe care o tin minte ca am vazut-o pe la noi.

Re: Utilaje diverse Stefan_79

JuMZ a fost produs în Ucraina la Dnjepr (Nipru): Wikipedia, în limba poloneză. Este patent după tractorul Belarus (MTZ la momentul respectiv).

Un alt utilaj pe care il tin minte din comunism doar ca prin Bucuresti avea cupa si era folosit pe post de incarcator frontal, nu stiu cum se numeste sau cine l-a produs, sursa foto: https://www.youtube.com/watch?v=sb_BJ7NTt4k
t1.JPG (64.4 KB; downloaded 991 times)

Re: Utilaje diverse PaulIP

Este Ifron 204D, făcut la Reghin după o licență Volvo.

Tin minte ca in comunism existau si excavatoare telescopice montate pe sasiu de camion, le-am vazut foarte rar si nu gasesc poza cu ele, aratau cam ca acesta, sursa https://www.dreamstime.com/editorial-pho ... 47652692
ex1.JPG (43.39 KB; downloaded 951 times)

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Alte vehicule şi utilaje  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”