Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Astra Imperio Metropolitan

2860 posts, 1022541 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 191 192 193 194 195 196 197  ... 205

📖 Pagination options
Re: Astra Imperio Metropolitan Tiberiu Shaolin

Vad ca toti dati vina pe vatmani, dar in aceasta perioada a anului este si foarte mult patinaj, da poate ca unii merg cu viteza, dar cateodata din cauza franarii pe discuri sau solenoid cum se numesc, roada se blocheaza in mers si merge taras. Singura modalitate de a scapa de asta, ma gandesc, ca ar putea, sa regleze strangerea placutei pe disc, sa nu mai fie atat de puternica.

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

Dar frânare dinamică nu au? Adică să frâneze motorul ? Cele de Militari, Alexandria, Colentina dar nu mi-e rușine nici cu celelalte ( Giurgiului, Dudești) afară de 94 și 95 ( cele de 7), huruie ca toate alea !
Am mers cu un imperio pe 11, iar când a plecat, a polizat bine roțile (ziceai că are 100 la oră când el abia pleca, apropo, nu are antipatinaj ?) iar la frânare, a mers pe patinaj dintr-un capăt la altul al refugiului.

Re: Astra Imperio Metropolitan WT_fan06

Tot continuă această discuție "du-te vino" pe forum și nu ajungem nicăieri și nici nu e cineva satisfăcut de răspunsurile primite. Pentru mine e clar că problema are mai multe componente.

Am văzut vatmani care intrau în trombă în stații și apoi frânau de te ridicau de pe scaun și am văzut vatmani care conduceau foarte prudent cu input minimal în manșă, iar vagonul tot patina în ultimul hal.

Nu există nicio "singură modalitate" de a scăpa de această problemă, că dacă era o singură modalitate atunci de la introducerea Imperio și până acum am fi văzut soluții de a reduce sau elimina problema.

Re: Astra Imperio Metropolitan shoppy

Nu pot sa cred ca nu se poate conduce preventiv, ar insemna ca astora cu masinile sa ne intre ABS-ul la fiecare semafor, bine, gresesti o data si iti intra ABS-ul, se intampla, dar dupaia esti atent, nu este normal sa-ti intre ABS-ul la fiecare semafor.

Solutia exista in tarile civilizate, se pune camera cu accelerometru sau se citeste din loguri cand intra patina si se studiaza filmarea daca fiecare franare bursca a fost sau nu justificata, si la 3 abateri ii dai 10 zile concediu fara plata, dar la STB nu se poate asta, dupa Dinastia Metrorex avem si Dinastia STB.

Re: Astra Imperio Metropolitan punmeister

Iar in mod normal ar trebui sa existe loguri in SATREC.

Re: Astra Imperio Metropolitan Costin

Patinaj exista in multe locuri pe lumea asta, nu sunt sarmanii vatmani din Bucuresti singurii napastuiti cu asa ghinioane. Ca e patinaj nu e o scuza.

Dar ca sa intorc problema, vagoanele au sistem antipatinaj? Au nisip incalzit? Caci discutia se nuanteaza foarte mult daca aceste sisteme nu sunt la dispozitia si in ajutorul vatmanului.

Re: Astra Imperio Metropolitan TudorSt

Am impresia ca la Imperio au umblat la soft și au dezactivat sistemele de antipatinaj, pentru ca posibilitatea de a le dezactiva din buton pe bord nu există. Altfel nu îmi explic de ce softul nici măcar nu mai încearcă să reducă patinajul. Dacă într-adevăr s-a întâmplat așa, este o problemă foarte gravă, iar garanția trebuie rasă imediat.

Re: Astra Imperio Metropolitan Nenea_titi

Problema este că dacă le freacă așa acum, după garanție vor fi fier vechi.  Pe lângă calitatea slabă, sunt și exploatate prost. Văd că și Alexandria își cam bagă picioarele în ele, deoarece multe de la ei merg îngrozitor și încep să arate ca FAUR-urile înainte de casare ( dacă nu își bagă mințile în cap vor ajunge mai rău decât 282 sau 223 sau 336 înainte de retragere). Unele au deja și urme de pilitura de fir de contact. Și Alexandria și Militari și Colentina. Iar asta cu dezactivare antipatinaj din soft deja mi se pare crimă, atentat la siguranța circulației. Am văzut pe 41 cum patina ca V3A 93 pe ultimul contact, am văzut cum venea ca din pușcă pe Milea spre Grozăvești pe pantă, nu doar că huruia mai rău ca EP V3A cu roți pătrate pe OR distrus dar la frânare s-a dus sanie preț de vreo 40 m. Și era vagon de Alexandria pe 11 !

Am mai spus despre rularea Imperio pe O.R.: DACĂ ASTRA ȘI-A ASUMAT CĂ POT MERGE PE ACEST TIP DE LINIE ÎN HALUL ÎN CARE E ÎN BUCUREȘTI, ATUNCI...AIA E !

Re: Astra Imperio Metropolitan romanianrailfan

Tiberiu Shaolin wrote here:
Vad ca toti dati vina pe vatmani, dar in aceasta perioada a anului este si foarte mult patinaj, da poate ca unii merg cu viteza, dar cateodata din cauza franarii pe discuri sau solenoid cum se numesc, roada se blocheaza in mers si merge taras. Singura modalitate de a scapa de asta, ma gandesc, ca ar putea, sa regleze strangerea placutei pe disc, sa nu mai fie atat de puternica.

Indiferent de anotimp se conduce asa. Au vazut vatmanii ca nu patesc nimic si conduc aproape doar asa. Nu mai cauta scuze pentru ei.

Re: Astra Imperio Metropolitan Tiberiu Shaolin

nu le caut scuze, si padurea mai are uscaciuni, dar nu atat de multe incat sa fie doar vina lor la orice

Re: Astra Imperio Metropolitan Gabyyyyyy9001

De astăzi au revenit 3822, 3832 și 3856

Re: Astra Imperio Metropolitan Gabyyyyyy9001

Imperio indisponibile

Militari: 3825, 3842
Colentina: 3862
Dudești: 3867
Alexandria: 3820

3888 se află în curs de reparație

Re: Astra Imperio Metropolitan soldy

Cate mai sunt functionale din cele 100?
2 cred ca sunt dauna aproape toatala din cauza accidentelor.

Re: Astra Imperio Metropolitan Luca M.

…un mesaj mai sus s-a scris ca sunt 6 indisponibile. Deci…94…

Go to page:  1  ... 191 192 193 194 195 196 197  ... 205

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”