Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi Ilfov

Topic: Întrebari și răspunsuri

1106 posts, 423735 views

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79

📖 Pagination options
  • edy
  • Posted:
  •  

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Întrebari și răspunsuri ADK

Eu mă refeream doar la Pepsi Max când am specificat că n-am găsit nicio poză pe nicăieri, și când zic asta înseamnă c-am căutat acul în carul de fân.

Am dat peste cap galeria stfp, transport-in-comun, phototrans, busphoto și ce se mai putea inclusiv forumurile mai vechi și street view, însă fără rezultat. Fie mai trebuie căutat, fie nu există sau n-a fost urcat pe internet. Am și zis estimativ când au fost colantate, deci n-ai de ce să te uiți dinainte de 2007 sau după 2010 că atunci nu mai existau autobuzele, plus că fusese decolantate înainte de tăiere (748 mai era dacă-l confund cu 749, însă 99% era de fapt 749), mașinile fiind la Ferentari și primind reclamele din ce mai știu după casarea DAC/Ikarus, deci din toamna lui 2008 mai sigur, dar nu bag mâna în foc că aveam undeva la 11 ani pe atunci și nu-mi luam notițe (nu consideram important, doar că eu nu-mi iau nici azi, dacă țin bine minte dacă nu, nu, bine că nu sunt singurul năuc din casă), însă o mică dovadă cu 746 cel puțin e că în vara anului 2007 era într-o stare estetică favorabilă, iar în primăvara anului 2009 era deja puțin degradat estetic, deci undeva prin intervalul ăsta.

Mulțumesc oricum de implicare, dar fii te rog mai atent exact la ce mă refer că nu degeaba am spus mai exact brendul și subtipul, adică Pepsi Max nu doar Pepsi... dar ca o ironie, pe atunci mi se păruse așa de atrăgătoare reclama că cumpărasem o sticlă și mi-a părut departe de gustul meu, iar azi e sucul favorit. 😆

Informativ, cred că mai țineți minte de acum vreo 10-11 unde unele Citaro (cel puțin la Floreasca) au primit tot așa o reclamă full parcă tot la un suc, dar unde primiseră și capace la roți roșii.

Re: Întrebari și răspunsuri PaulIP

Nu țin minte DAFuri cu asemenea reclamă, dar țin minte un Citaro (fond negru și scrisul mare "MAX"). În 2009 nu se puneau reclame pe Citaro, fiind încă în garanție, deci amintirea mea trebuie să fie de prin 2012-2013. Sună cunoscut?

• ADK
  • Posted:
  •  

Prima reclamă cel puțin laterală pe Citaro o țin minte din anul 2014 pe câteva E3-uri de la Titan cu Praktiker, deși ceva îmi spune că au fost și înainte colantări însă mai discrete...

Legat de colantarea cu Pepsi MAX, dacă o fi fost doar cele 2 mașini știute de mine și care rulau aproape doar pe liniile din sud (139, 141 și 220 de regulă și mai ocazional 125 și 323, iar pe 133 și 232 nu mai aveau voie cred că de prin 2009), d-aia șansele au scăzut și mai mult...

Am demonstrat cel puțin pe 746 înainte și după urmele de reclamă, mașina de la Google Street View putea să fi trecut și la doar o zi după decolantare... au fost foarte puține DAF-uri la Ferentari care au primit reclamă după venirea de la Nordului/Pipera, reamintesc pe 746, 749 și 870 sigur (ultimul având aceeași reclamă cu 837 de la Nordului din câte îmi mai aduc aminte, știu că l-am văzut pe forum dar nu l-am mai găsit, era ceva cu tematica Crăciunului fiind un albastru deschis, după ce cel de la Ferentari a fost retras i-a rămas o urmă de la reclamă pe ușa șoferului, o poză aici, în dec. 2010 când îl primise a fost mult turat pe linia 141).

• ADK
  • Posted:
  •  

În altă ordine de idei, aici era oare fostul capăt de la IMGB al tramvaielor? După poza aceasta așa suspectez... deși nu dă la "socoteală" acel turn, intuiesc doar că s-a dărâmat între timp.

Re: Întrebari și răspunsuri shoppy

Pe Street View poti sa dai sa vezi poze mai vechi, este poza din 2008, se vad turnul de racire, hale si stalpii catenarei ramasi pe margine https://www.google.com/maps/@44.3605754, ... Aw%3D%3D

Re: Saurer (1995-2008) 1689

Nenea_titi wrote here:
@ADK

[…]Ba chiar în anii 1990 în prima parte au ars până la schelet vreo 3 sau 4 DAC 117.
[…]

Exista informatii mai precise sau e doar folclor urban ?

• ADK
  • Posted:
  •  

De ce n-ar fi...? așa cum a fost și cu V3A-ul 123, dar asta ceva mai târziu. Multe informații nu se cunosc că fie n-a avut cine să le (mai) împărtășească, fie dintr-un motiv nu se zic.

Re: ITB-DAC 117 E - 220 E #7091 (1988-2000) ByOnu

Ce este vehiculul galben din stanga fotografiei?
PaulIP wrote here:
...
7091-96.png (1.08 MB; downloaded 8789 times)

...

Re: Întrebari și răspunsuri Stefan_79

Scania Gabor 113. Recunosc spatele de la o poștă, în C-ța au fost câteva bucăți care făceau curse Gară - Mangalia după ce a fost preluată de Metropolitan (2001-2002).

Nu există autobuz / autocar GABOR.
Spatele autocarului ce se vede în imagine este al unui autocar GHABBOUR 113 SCANIA.

GHABBOUR GROUP GB CORP este cea mai mare uzină de asamblare a autovehiculelor, din Egipt.
A fost fondată în anul 1960 de frații Kamal și Sadek Ghabbour, având sediul la Cairo.
După decesul celor doi fondatori, corporația este condusă de soții Nader și Dina Ghabbour.
Importă șasiuri de autoturisme, autobuze, autocare, autocamioane, tehnică militară, pe care le carosează după nevoile beneficiarilor.
De asemenea, este un important dealer de autoturisme importate din Europa.

Autocarul GHABBOUR 113 SCANIA, din imagine, a fost importat de Oficiul Național de Turism Carpați, în anul 1991, în speranța revitalizării activității sale. Rezultatele au fost nesatisfăcătoare.
Numărul de exemplare cumpărate de ONT Carpați este din păcate necunoscut.

Autocarul, cu o lungime de 12,0 m, este carosat de GHABBOUR GROUP pe un șasiu importat din Suedia, de tip SCANIA, echipat cu motor DIESEL tip SCANIA D11R29, cu 6 cilindri în linie, vertical, amplasat transversal în consola spate, având 148,5 kW / 202 CP.
1991_GHABBOUR 113-SCANIA (șasiu SCANIA D11R 29)_c.JPG (164.43 KB; downloaded 1057 times)

Informații furnizate prin amabilitatea d-lui Ing. Bucșan.

Re: Întrebari și răspunsuri Stefan_79

Mulțumesc pentru clarificări, din „folclor” le cunoșteam drept Gabor.  :lol:
Mai învăț(ăm)!
Acum o întrebare off topic, se poate ca aceste autocare de care vorbeam mai sus ale Metropolitanului să fi aparținut tot de ONT în trecut?

Foarte probabil. După ce a dispărut ONT, flota a ajuns la diverși privați. Așa au supraviețuit destule O302 Irannational până în anii 2000.

Re: Intrebari si raspunsuri moonteanu

Aron wrote here:
am gasit pe un site o lista cu liniile de autobuz din Bucuresti cam de prin 2000-2002
http://www.ebucuresti.info/pages/transport/autobuze_bucuresti.html

Trasee Autobuze Bucuresti

100 - Republica S.A., Sos. Industriilor, Sos. Garii Catelu, Str. Iosifesti, C.F.R. Bucuresti Sud.
[...]

Am o intrebare: cum intorcea 100-le pe Strada Iosifesti? Pe google maps am vazut ca strada e un mic ciot care se termina intr o casa.

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului în comun din București şi Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”