Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovDiverse vehicule în teste în București / Ilfov

Topic: Solaris Urbino 18 Hybrid (2009)

2 posts, 642 views
⚠  Forum Rules
  • ADK
  • Posted:
  •  

Solaris Urbino 18 Hybrid (2009) ADK

Un autobuz venit mai demult, a fost acest articulat care a fost la fel testat prin vara anului 2009 pe linia 381 timp de o lună, la vremea sa fiind o apariție încântătoare.

Fabricat cu un an înainte, acesta a ajuns (și-n) România unde a fost testat evident cu călători pe una dintre cele mai aglomerate linii, cursele fiind ca oricărui vehicul venit în probe, gratuite.

Din păcate a rămas doar o apariție temporară, RATB nemai achiziționând vehicule de la ultimele autobuze Mercedes-Benz Citaro E4 și până la Otokare, diferență de aproape un deceniu (asta dacă nu pun la socoteală Volvo-urile etajate ale RATC, azi CT Bus, doar închiriate în perioada estivală).

Personal am reușit să merg cu el doar... o stație, deoarece m-am grăbit să mă urc în troleibuzul venit de pe linia 76 la Palatul Copiilor și am văzut autobuzul că l-a ajuns abia pe la Brâncoveanu, din câte îmi mai aduc aminte nu avea aer condiționat deși era fabricat într-o perioadă când această dotare era tot mai cerută.

Din câte m-am interesat nu demult de el, acesta nu doar că ar fi deja retras din circulație, ci e posibil să fie și casat (o ultimă poză era parcă prin anul 2021, și nu mai arăta la fel).

4_169.jpg (53.06 KB; downloaded 680 times)

Autor: herminedirt

Puțin mai multe fotografii cu el se pot vedea aici.

Re: Autobuzul Solaris Urbino 18 Hybrid (2009) Nenea_titi

Fabricat în 2008...
Păi...12 ani pentru un autobuz este cam limita.

Home page  • 
Parent forum: Diverse vehicule în teste în București / Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463921 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”