Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 794164 views

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 181

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse despre transportul în comun valy

Care o fi aia corectă? Bine că pe bucata aia nu se suprapun, dar mai încolo?
20251028_095948.jpg (1.86 MB; downloaded 4018 times)

Re: Discuții diverse despre transportul în comun rosetti61

E pe Maniu, deci 137; in fata avea foaie?. Daca e mutat de pe o zi pe alta in alta linie, a uitat sa scoata hartiile din geam (in ideea ca revine iar pe linia x). Primeaza numai ce este pus in fata la parbriz. Cand a fost pe 178 a avut probleme la afisaj, s-a sters linia din memorie?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun valy

Nu mai țin minte dacă avea și în față,  în rest n-am idee. Am pozat ce am văzut.

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Discuții diverse despre transportul în comun TPB

Am observat ca de ceva timp, in toate comunicatele transmise de STB, pe site-ul operatorului si pe pagina de Instagram a acestuia, este pus textul urmator: ,,Reamintim călătorilor că Societatea de Transport București pune la dispoziția acestora posibilități multiple de informare în timp real cu privire la circulația mijloacelor de transport public de pe toate liniile. Programele de funcționare, modificările de trasee sau de stații, precum și toate măsurile inițiate pentru optimizarea serviciului de transport public sunt comunicate în aplicația InfoTB, pe site-ul STB și pe paginile oficiale de social media."
Nu vreau sa fiu rautacios fara motiv sau sa critic aiurea, insa realitatea nu corespunde cu paragraful citat, pus in copy-paste in fiecare comunicat transmis. De ce spun asta? De exemplu, pentru infiintarea liniei 301B (Piata Romana - Tunari), nici STB, nici TPBI, nu au transmis nimic in mediul public, derutand calatorii si cauzand mai multe probleme unui traseu care deja avea suficient de multe locuri in care deseori se blocheaza: 301. Pentru 301, intr-adevar, STB si TPBI au anuntat din timp prelungirea acestei linii catre pasajul CFR Tunari, insa pentru 301B... pauza. Din pacate, de cand 301 a fost extins (,,la pachet" cu acest 301B), se circula mult mai prost, inclusiv la ora la care postez acest mesaj, existand intre unele autobuze niste ,,goluri", calatorii asteptand cel putin 15 minute.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun sorin.niculescu_

Pe lângă asta, eu m-am săturat de faptul că anumite anunțuri mai „banale”, precum desființarea anumitor stații, sunt anunțate DOAR pe site-ul STB, spre exemplu. De ce TPBI nu le comunică?

Re: Discuții diverse despre transportul în comun alexandru_minciu91

In momentul acesta echipele de intervenții curata linia pe Barbu Văcărescu, iar poliția aplica sancțiuni pentru mașinile parcate pe calea de rulare.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Aron

395 de milioane de euro – finanțare record pentru transportul public din București.
Am cerut 385 de milioane. Am obținut 395.
CGMB a aprobat proiectele, trecem la contracte și la lucru.

Urmează:
• 100 de troleibuze moderne și nepoluante
• 63 de tramvaie noi pentru reînnoirea flotei
• 16 tramvaie moderne dedicate prelungirii liniei de tramvai pe Prelungirea Ghencea
• o nouă linie de tramvai de 5,8 km (cale dublă): terminal 41 – Str. Brașov – Prelungirea Ghencea – Domnești
• modernizarea a aproximativ 50 km de linii de tramvai
• modernizarea depourilor Titan și Colentina

Stelian Bujduveanu într-o postare pe facebook

Re: Ştiri, proiecte, perspective alexandru_gr

alchimistul wrote here:
Chiar saptamana trecuta am fost cu masina la fostul capat al lui 162. De acolo nu-i chip sa o ia autobuz mai departe pe Drumul Poiana Mierlei si sa iasa in Chitila Triaj catre Fiordului. Este un fost drum industrial din placi de beton in stare precara. Chitila Triaj si Fiordului zici ca sunt reasfaltate? Unde exact ar urma sa intoarca 162 si pe ce traseu ar merge?
Screenshot_20251128-190337.png (1.07 MB; downloaded 2014 times)

Am spus majoritatea străzilor...între timp s-a renunțat la idee deoarece PS1 mai avea de asfaltat și lărgit un tronson din Chitila Triaj dar primaria nu a alocat fondurile necesare.
Traseul propus era prin Drumul Poiana Mierlei , Intrarea Murfatlar, Str Câmpul cu Maci, Str Chitila Triaj, Drumul Gării , Str Medresti, Fiordului cu întoarcere pe Buclei.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Aron

Luna aceasta a trebuit(si va trebui) sa folosesc zilnic STB-ul. Si aproape weekend de weekend (dar si 2/3 situatii din zilele saptamanii) imi creste dispretul fata de aceasta insitutite care e o jungla fara vreun Leu Rege.
Concret 3 situatii - toate dupa ora 22:00 - Statia Universitate sens Drumul Taberei.
1. In timpul saptamnii -> pierd un 69 la 22:22...ok. Ma uit pe aplicatie minune apar cu gps activ ca mai urmeaza sa vina 2 (1 era pe la Cal. Mosilor, celalat abia plecase de la Baicului), ma uit si pe orar din aplicatie care arata ultimile 2 treceri la 22:34 si 22:54...bun, toate bune si frumoase. Trec 30 de minute, se facuse 23:04, nu a trecut nici unul din cele 2 iar de pe gps au disparut subit.
2. Ieri, 14.12, aproximativ la aceeasi ora(22:20) asteptam din nou un 69. Pe palicatie pe sensul meu nu mai venea nimic (cel putin cu gps activ) Conform cu orarul ultimul era putin peste ora 23. Absolut nimic.
3. Tot ieri, legat de pct 2, uitandu-ma pe harta la mai multe linii, am decis sa iau un 61 pana la Piata Leu si de acolo 93 (vazand ca mai sunt pe traseu si mai exista cel putin o plecare de la P-ta Presei). Pe langa faptul ca soferul a mers folosind autonomia si s-a cuplat la retea automat fix in statia care am coborat folosind palna destinata liniei 63, am mai avut putin ghinion si am pierdut un 93 care era fix in fata mea, doar ca al meu a prins rosu. Zic nu e nimic oricum nu faceam sperante sa il prind fix pe acela. Din nou ma uit pe harta si apar in traseu 2 vehicule care urmau sa vina ba chiar conform orarului(22:44 pentru statia Piata Leu). Supriza! La 22:46 apare un troleibuz Solaris cu lumina in salon aprinsa, insa cu firma stinsa si evident, abracadabra, disparut si din aplicatie. A trecut nestingherit pe langa statie iar la macaz a trecut pe linia care facea stanga la Apaca. Coincidenta? Iar urmatorul era la 20 min distanta (live). Asa ca bieninteles am luat transport alternativ pana acasa.
Toate aceste incidente le-am raportat la stb...astept raspuns.

LE: mi-am readus aminte, din nou la subiectul folosim autonomia in nestire, in weekendul precedent 06.12, un sofer cu Solaris pe linia 69 a mers pe autonomie de la Universitate pana la Favorit, unde a coborat si a reconectat manul captatorii la retea. :popa:

Re: Discuții diverse despre transportul în comun shoppy

Daca STB nu vroia ca soferii sa mearga la trenulet / tura pierduta / tura furata, atunci dadea afara pe primul pe care-l prindea si gata, altfel soferii se invata intre ei cum sa opreasca sistemul / reseteze toata masina / pus masina pe mod garaj si altele.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun sorin.niculescu_

Ceva asemănător mi se întâmplă mie foarte des cu linia 62, undeva după ora 21:00. Atunci pare că se retrag aproape toate vehiculele de pe linia asta… nu înțeleg de ce, atunci când pleacă de la Gara de Nord, șoferii nu dezactivează GPS-ul, ca să nu mai creadă oamenii că vine vehiculul în 5 min., dar de fapt vine în 15 (și nu 62-ul, ci mai degrabă 61 sau 63).

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Linia483

Phozziot wrote here:
5) CHIAJNA:
Indicativul liniilor 434, 478 si 483 sa devina 234, 278 si 283

Da, nu ar fi o idee rea, DAR 434 și 483 sunt bune de păstrat că regionale, ele circulând mai departe de București, față de 478, car doar face bucla Militari Rezervelor-Apeductului-Auchan, și care, în opinia mea, nu ar merita să fie o regională,ea fiind o fostă linie urbană.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții diverse despre transportul în comun GPS

Bucla se face pe teritoriul UAT Chiajna. În consecință linia este încadrată corect și subvenția pentru ea poate fi plătită corect. În afară de număr și subvenție linia nu este diferențiată cu nimic de o linie urbană, are intervale bune, parcul de vehicule este identic cu al unei linii urbane etc.

Re: Discuții diverse despre transportul în comun Stefan B

Salut!

Eu, impreuna cu alti colegi din cadrul Facultatii de Istorie, ne propunem sa o readucem in prim-plan pe Maria Tanase; printre intitiativele ce le avem in lucru, am dori sa facem si o petitie/memoriu pentru a schimba numele statiei "Verzisori" in "Maria Tanase", deoarece consideram ca statia este amplasata in dreptul/in zona strazii ce ii poarta numele, dar si pentru ca in acea parte a Bucurestiului artista a copilarit si trait o buna bucata de vreme;

Am dori sa stim si opinia generala a publicului, daca ar fi buna si benefica aceasta initiativa sau nu; asteptam si sugestii din partea celor ce doresc sa se implice in demersul nostru; orice ajutor ar fi bine-venit  :)

Va multumesc si scuze daca am facut spam cu acest mesaj (sau daca l-am lansat in topicul incorect)  :bere:

Go to page:  1  ... 171 172 173 174 175 176 177  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463854 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”