Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)

Topic: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu

707 posts, 169551 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 51

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu ANTENA

Si in sfârșit au început de astăzi și mult trâmbițatele probe
Vagon 314 trimis, nu e clar dacă s-a stabilit ca nu vor circula vagoane Imperio.
Sau poate să vedem 2 linii
5 Băneasa Sf Gheorghe cu vagoane vechi și
50 Băneasa Piața Iancului cu Imperio?
Who knows

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu survola

Nu m-ar deranja sa nu fie gălăgioasele Imperio.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu serbanandrei

ByOnu wrote here:
serbanandrei wrote here:
Am verificat si autobuzele nu vor putea circula pe linia de tramvai.

Nu intreb ironic: ai pus o ruleta?

Daca face cineva o fapta buna si pune o ruleta intre stalp si peron pe sensul spre centru(!!*) ar fi foarte util.

*Amintesc ca stalpii sunt cu pana la 10cm mai apropiati de firul sudic conform masuratorilor Asociatiei de anul trecut ( https://forum.metrouusor.com/ViewTopic?p ... ByPostId ).

Salut

Nu am pus ruleta dar am facut o comparatie cu spatiul care ramane intre stalp  si peronul statiei pe zona Colentina. Se vede clar ca un autobuz nu incape prin acel spatiu pe acest tronson .Dar mai stii poate ma insel !!!

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu andreiiul

Micii lovesc din nou
Testarea liniei 5 de tramvai, oprită de un șofer „pofticios”. Bărbatul a parcat mașina pe șine și a plecat după mici
Tramvaiul 5 își va relua circulația după doi ani, săptămâna viitoare. În timpul testelor de vineri, un șofer „pofticios” care și-a lăsat mașina pe linie a întrerupt probele de la capătul liniei de la Aeroportul Băneasa.
Bărbatul plecase să își cumpere mici din zonă, scrie Clubferoviar.ro. În timpul probelor de circulație de vineri, aproape de finalul liniei, tramvaiul a fost blocat de un șofer care a parcat mașina jumătate pe trotuar, jumătate pe gabaritul liniei.
Norocul a făcut ca bărbatul să își lase numărul de telefon în parbriz, fiind contactat de polițiști. Bărbatul a sosit după câteva minute și a mutat autovehiculul, însă s-a întors fără mici.
”De unde era să știu, dom’le, că se fac probe la linia de tramvai? Mă scuzați, dar tramvaiul nu a mai circulat de mult pe aici”, s-a justificat șoferul, care a scăpat fără amendă. După acest mic incident, tramvaiul s-a întors și a făcut traseul în sens invers.
Circulația pe linia 5 de tramvai, cunoscută și ca „linia corporațiștilor, va fi reluată în luna decembrie, a anuțat primarul interimar al Capitalei, Stelian Bujduveanu, în luna octombrie.
După 20 de ani de la ultimele reparații serioase, linia 5 a intrat în reabilitare în luna februarie 2024, când administrația locală anunța că după reparații șina de tramvai ar urma să fie prelungită până la centrul comercial din Băneasa. Un kilometru de șină de tramvai costă 40 de milioane de lei.

Cel putin la inceput, vor exista multe astfel de situatii. Si prin zona Promenada la fel se va intampla.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu STB738

Știe cineva CLAR, daca linia 5 va circula pe vechiul traseu către Piața Sfântul Gheorghe? S-a comunicat în vreun articol traseul concret?

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu ByOnu

Sper ca la Sf. Vineri.

---------------

De pe forumul Pe Unde Merg, user Telvanni (LINK).

Pe linia lui 5 au apărut marcajele și au curățat acel șanț din șină.
Refugiile sunt aproape gata, dar fără copertină.

Nemulțumitul de serviciu:

evident că-mi stă pe creier distanța aia dintre gard și bordură. Da, a zis un coleg mai sus că asta a ajutat la prinderea lor mai bună însă se puteau găsi soluții a.i. să câștigăm și acei 10–13 cm sau cât erau.

linia continuă trebuia dusă la marginea peronului, nu paralel cu șina. Este mai safe, e mult mai ușor de evitat refugiul ca sa nu intri cu masina in el.

De ce oare nu avem o soluție unitară la nivel de București?
JeWVFN2.jpeg (1.41 MB; downloaded 1293 times)
uaB6Ndm.jpeg (1.98 MB; downloaded 1293 times)
UnuwpXy.jpeg (1.65 MB; downloaded 1293 times)

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu FabiM

O întrebare ușor ironică:

Se sparge granitul dacă montează gardurile pe el?

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu ByOnu

Daca peronul ar fi fost un produs unitar atunci fundatiile picioarelor gardului puteau fi integrate de la bun inceput in/intre borduri.

Discutabil insa si daca e ok sa isi ia cineva o oglinda in cap asteptand sprijinit de gard.

Cred ca s-ar fi castigat spatiu util prin sicanarea liniei si construirea peroanelor in buzunarele castigate. Dar pentru asta trebuie viziune, trebuie o primarie deschisa la consultari si la ..minte.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu mirceade

Ochiurile ălea de gard sunt periculoase pentru copiii mici care pot cădea în joacă pe carosabil, e tardiv acum să ne mai întrebăm de ce nu se folosește modelul cu bare longitudinale paralele dar poate un ovaloid cu sigla TPBI în genul gardurilor de școală se poate fixa totuși în dreptul golurilor?

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Andrei98

Modelul mai vechi cu bare de inox era perfect pentru aceasta utilizare din mai multe puncte de vedere. Primul este materialul, inoxul, care nu rugineste si rezista bine in timp fara a avea nevoie de revopsiri. Apoi modelul gardului care nu lasa goluri mari jos dar care era si definitoriu pentru statiile de tramvai, era folosit doar acolo si nu semana cu alt model de gard. Cel care il pun acum peste tot este fix modelul folosit pentru a separa liniile de tramvai si nu cred ca este ok sa folosesti acelasi model si in statia de tramvai.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu shoppy

Din ce am văzut granitul se taie cu flexul ca să monteze gardul.
Modelul de gard s-a inventat special ca să fie ieftin și unicat ca să fie doar de la firma căpușă.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Stefan318

S-a tot zis ca se deschide linia in luna decembrie, dar vreo data exactă nu se știe? :((

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu MIHAI_TB_10

Cică se deschide săptămâna viitoare, acuma rămâne de văzut.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Stefan318

Deci, carevasăzică luni?

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”