Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1479 posts, 353796 views

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 106

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Serban wrote:
@Goldmund din pacate, dupa CF nu se lucreaza deloc la largire. Nu stiu ce asteapta cei din Voluntari. Sunt vreo 2 ani de cand au taiat toti pomii de pe margine. Dar nu ma mira, avand in vedere ca Iancu Nicolae nu e gata in intregime nici acum si lucreaza de mai mult de 2 ani la ea.

Iancu Nicolae e gata dpdv asfalt ...

mihai_tomaro wrote:
nu e vorba doar de legatura spre autostrada. Pipera este un cartier izolat dpdv auto fata de oras fara acest pod si acele largiri. Sunt oameni acolo, sunt firme acolo, au si ei dreptul la drumuri civilizate, indiferent de ceea ce presupune traficul spre autostarda.

D`asta Pandele incearca in perioada 2012-2014 sa devina Sectorul 7 ... Bani nu mai are, Pipera e la limita de jos ... trebuie sa faca ceva sa revigoreze statutul de oras :) Si cea mai simpla idee -- inglobarea in zona metropolitana a Bucurestiului. Daca Voluntariul devina sectorul 7, atunci sa vezi boom in Pipera ..

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Serban

@Nightwolf Acum o saptamna cand am trecut eu p-acolo, era asfaltata 3 sferturi...la ultimul sfert, spre Pipera, mai era ceva de lucru. Daca au terminat, e f bine, dar oricum a durat extrem de mult.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mihai_atanasiu

Oameni buni, Pandele de la Voluntari are alte preocupari: catedrala !
Strada Iancu Nicolae e un dezastru urbanistic: in afara de asfalt nu prea are nimic; iar de lucrat pe acolo nu mai lucreaza nimeni de mult.

Serban wrote:
@Nightwolf Acum o saptamna cand am trecut eu p-acolo, era asfaltata 3 sferturi...la ultimul sfert, spre Pipera, mai era ceva de lucru. Daca au terminat, e f bine, dar oricum a durat extrem de mult.

E normal ... Pandele s-a axat pe dezvoltare imobiliara fata de infrastructura ... sa vedeti show ce o sa fie in Pipera dupa ce se vor termina lucrarile din Bucuresti ... se va intra pe 2,3 benzi si brusc vor da intr-una singura ... desi el a inceput asa zisa supra-largire Pipera-Tunari in urma cu 4-5 ani ... a taiat niste pomi si atat...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

Am remarcat mai de mult chestia asta Se toarna la o inaltime mai mare (cilindrul ala care se cheama pilot ?) apoi se chinuie unu cu pickhammeru' sa ii reduca dimensiunile. E munca in zadar sau are o logica ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Da, se cheama pilot, si sunt mai multe probleme:
- trebuie sa se asigure ca pilotul este turnat continuu, deci daca te-ai oprit ala e, degeaba te apuci sa mai completzi dupa cateva zile ca nu e bine, ai creat un punct de discontinuitate care e foarte slab, deci decat sa masori gresit inaltimea coloanei de beton turnata undeva la 2 metrii sub pamant in interiorul armaturii stand in mizeria aia care se face langa foreza unde nu mai stie nimeni unde e cota 0, mai bine torni pana sus ca sa fii sigur
- partea superioara a armaturii pilotului trebuie inglobata in armatura radierului, deci ai nevoie de armatura aia intr-o stare cat de cat buna, daca ai lasa-o neacoperita cu beton in pamant atunci ai tot felul de probleme, foarte probabil sa o acepere unu cu mai stiu eu ce ca sa nu aiba puzderie de gauri prin santier, rugineste, se prabusesc peretii gaurii peste ea si o stramba, o deteriorezi cu escavatorul cand sapi groapa, deci mai bine o acoperi cu beton si o lasi asa chiar si cateva luni cat poate dura intre forare si saparea gropii de radier si dupaia ii spargi capul(chiar asa se cheama procesul) stiind sigur ca gasesti armatura inauntru(da, se mai stramba un pic, dar se indreapta usor cu acetilena)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

OK, mersi.

Asta imi place pe forumul asta ca sunt si oameni care se pricep si iti dau explicatii pertinente, nu numai bagatori de seama ca mine.

Ref lucrarile la acest pasaj trec o data pe saptamana pe acolo si progresele sunt vizibile. Organizarea de santier despre care se vorbea pe aici este intradevar cam haotica, dar are si plusuri, traversezi prin mijlocul lucrarilor si vezi ce face Dorel. Pe camera web la comentarii am vazut ca unii se plang ca s-au taiat iar legaturile telefonice si netu. De, cum altfel s-ar fi putut face superbele reclame la mai putin superbul cogniac Unirea?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului DocOctavius

Și în plus turnând până în "buza gropii" se asigură că nu au scăpări cum am văzut pe la Pasajul Băneasa unde țin minte vreo trei coloane forate care la decopertare sa descoperit că nu fuseseră turnate. Era doar armătura în bentonită. În fine trei am observat eu, pote or fi fost mai multe că nu am inspectat to șantierul atunci.

La Shantz au fost N scapari atunci pt ca au lucrat 6 sau 7 firme diferite in alte perioade ale anului ... si cand s-au hotarat sa sape au înnebunit cand au vazut ce era dedesupt :) :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Privind 'spargerea capetelor pilotilor', explicatia e una singura:
betonul de la partea superioara e 'contaminat' cu noroi bentonitic si trebuie inlaturat complet pana la zona cu beton intact.
Contaminarea se produce inevitabil pentru ca betonarea se face cu palnia de turnare de la talpa pilotului, betonul curat dislocuieste 'noroiul' cu exceptia partii superioare a pilotului...
E 'clar'? :ugeek:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Serban

Super explicatia! In alta ordine de idei, se lucreaza la rampa dinspre Pipera, deja e jumatate balastata. Va fi un nou tip de rampa (sau eu cel putin nu l-am mai vazut in Bucuresti): parapetii vor fi un fel de boltari, caramizi, legate intre ele...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Tavi

Serban wrote:
Super explicatia! In alta ordine de idei, se lucreaza la rampa dinspre Pipera, deja e jumatate balastata. Va fi un nou tip de rampa (sau eu cel putin nu l-am mai vazut in Bucuresti): parapetii vor fi un fel de boltari, caramizi, legate intre ele...

Ceva gen hobanatul Otopeni?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bogd_an

Da, acelasi princpiu, de care subway guru nu a fost prea incantat, daca nu ma inseala memoria.

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 106

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Pipera si largirea Sos. Pipera (INAUGURAT 30.04.2012)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”