Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

Topic: Repartizarea troleibuzelor

559 posts, 190557 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

📖 Pagination options
Re: Repartizarea troleibuzelor REDX

Nu este eroare.

Repartizarea troleibuzelor Andrei Andraș

De ce să "speri" să fie o eroare când traseul lui N105 pe sub sârmă e identic cu traseul lui 73? Ba din contră, mi se pare o mișcare #smart.

Re: Repartizarea troleibuzelor MIHAI_TB_10

Când am zis asta, nu ziceam că este o idee rea, într-adevăr este o idee chiar bună, luând în considerare că traseul lui N105 sub rețeaua de troleibuz este identic cu cel al lui 73.

Re: Repartizarea troleibuzelor Cezar210

Dacă au introdus Solaris pe N105, atunci le-ar putea utiliza cel puțin și pe N108 (suprapunere considerabilă cu 66), N115 (62), dar și pe N117 (97 - singura diferență ar fi încă o deconectare/reconectare în zona Clăbucet).

Re: Repartizarea troleibuzelor Stefan_79

Aceste repartizări pe liniile de noapte nu ar afecta repartizarea troleibuzelor cu autonomie pe turele de zi? Mă gândesc că durează ceva până intră dimineața în depou, efectuează CIZ, mentenanțele zilnice șamd.
Nu cunosc situația din teren, dar liniile respective menționate mai sus n-ar putea fi modificate/ajustate pentru a circula exclusiv troleibuze IK/Irisbus fără a afecta repartizarea troleibuzelor cu autonomie pe timp de zi?

Re: Repartizarea troleibuzelor DenisM017

Este imposibil să introduci troleibuze fără autonomie pe liniile de noapte cât timp nu ai rețea prin Piața Unirii. Dacă liniile de noapte care se suprapun cu rețeaua de troleibuz vor fi modificate astfel încât să poată fi deservite și de Ikarus sau Irisbus, se va pierde legătura de la Piața Unirii cu celelalte linii (cu excepția liniilor N1 și N10). Pe termen scurt, nu rămâne altceva de făcut decât să circule cu troleibuze cu autonomie, dar pe termen lung se poate instala rețea nouă prin Piața Unirii.

Re: Repartizarea troleibuzelor WT_fan06

Instalarea de rețea doar pentru niște trasee de noapte n-are sens dpdv financiar în ziua în care poți folosi troleibuze cu autonomie.

Accentul trebuie să pice pe segmentele strategice de rețea care astăzi lipsesc / au fost abandonate și care ar îmbunătăți operabilitatea pe liniile actuale / ar deschide noi posibilități de exploatări comerciale:
- reîntregirea rețelei de la Gara de Nord (operabilitate crescută pentru 93 și noi posibile exploatări comerciale)
- extinderea rețelei la Apusului (utilizarea de troleibuze clasice și relocarea troleibuzelor cu autonomie pentru electrificarea altor trasee)
- reîntregirea rețelei de pe Bd. Dacia (operabilitate crescută pentru linia 97)
- reîntregirea rețelei de pe Str. Turnu Măgurele și conectarea acesteia cu cea de pe Bd. Metalurgiei (electrificarea liniei 312)

Re: Repartizarea troleibuzelor petro burgener

Astazi, 5443 este repartizat pe linia 79.

Re: Repartizarea troleibuzelor Victor C

Propun utilizarea troleibuzelor solaris mai eficient în weekend, spre exemplu pe linia 381, unde pot fi folosite în detrimentul rablelor de la Giurgiului, unde inclusiv in weekend regăsim E3 uri ocazional. Spre exemplu Depoul Berceni are 28 de solaris uri, care sunt repartizate 10 în 73, 6 în 97, iar restul în 72 și 76, dar mai bine acele solaris uri libere ar fi repartizate în 381.
Astfel în loc să fie 9 ture giurgiului și 4 ture obregia în 381, să avem 10/11 ture de la Berceni și 3/2 ture BN(la BN la fel fiind numai 9 ture in weekend in 93 si 97 care au nevoie obligatoriu de solaris, deci rămânând 4 solaris uri libere ce pot fi utilizate mai bine în 381 decat în 86 sau 95), în acest fel s ar face si accesul mult mai facil la Clăbucet, decât cum se face acum când trebuie sa vină doua ture de la Giurgiului tocmai până la Clăbucet.
Indicativul liniei nu trebuie să fie schimbat, pur și simplu în weekend să fie folosite alte autovehicule așa cum s a întâmplat pe N105, linie de autobuz pe care acum circulă troleibuze cu autonomie, iar la fel consider că se poate proceda și cu linia 137, la Bujoreni fiind aceeași situație. Este chiar păcat ca aceste troleibuze cu autonomie să fie folosite pe linii convenționale precum 62, 69, 72, 76 sau 96 când pot ajuta mai mult la reducerea poluării măcar pe timpul weekendului.

Legat de autonomie, de la Bd. Marasesti unde s ar face deconectarea și până la Clăbucet sunt 8km, deci dus întors 16km fără rețea, troleibuzele acestea fiind capabile, să meargă real 25km în cel mai nasol trafic posibil, ca și exemplu am fost acum o lună cu 63, de la Leu pana la Pod Izvor, am făcut aproape o oră pe un traseu de numai 5km, afară era frig, în jur de 0C iar atunci când m am dat jos la Izvor troleibuzul avea 79%, deci real chiar face în orice condiții 25km, așa cum au promis cei de la solaris, deci în concluzie chiar pot fi utilizate și pe 381 fără probleme.

Re: Repartizarea troleibuzelor ikarus13

Nu stiu de ce se insista pe ideea ca aceste troleibuze sunt concepute sa reziste la asa distante fara retea.
Eu zic ca autonomia acestora este conceputa in special pentru ocoliri/devieri si zone scurte fara retea. Sa duci un vehicul de acest gen de la Marasesti la Clabucet si inapoi fara acces la retea m-i se pare o "imbatranire" prematura a bateriilor.
Trebuie sa ne gandim in esenta. De ce mai circula euro 3? De ce sunt atatea vehicule relativ noi defecte in autobaze? Mai zilele trecute ca tot vorbeai de Giurgiului erau functionale maxim 30 din 60 de vehicule marca Otokar. De ce sa nu fie ZTE pe 381 in weekend. Aaa...nu avem statii de incarcare si autobuzele nu pot rezista un tur normal pe traseu.
In final, de ce euro 3? Pentru ca din pacate "defilăm cu ce avem".

Re: Repartizarea troleibuzelor Victor C

Bateriile Solaris urilor sunt LTO, rezista la mult mai multe cicluri decât bateriile NMC cum sunt pe majoritatea mașini lor electrice sau decât cele LFP cum sunt pe ZTE, de asemenea aceste baterii LTO sunt in regula si cu ciclurile dese de descărcare încărcare, dar da, sincer si eu mi-aș dori ZTE pe 381 măcar în weekend lucru care chiar s ar putea face, pentru ca în timp ce autobaza Floreasca în timpul săptămânii are 35 de ture electrice, în weekend au numai 23 de ture electrice, la fel se întâmplă si in alte locuri unde au ZTE, Depoul Berceni in timpul săptămânii are 3 ture cu ZTE in 312, iar în weekend una singura, mai bine ar face schimb de ture autobazele/depourile, astfel încât să se folosească la maxim autovehiculele noi, în weekend este pur și simplu bătaie de joc când vine vorba de ZTE uri, fiind folosite maxim 33 de ZTE uri din 100…
Și tot legat de 381 și eficientizarea lucrurilor, pentru cele două ture pe care le are Floreasca în 381, mai bine ar monta două stații la BN și ar trimite acolo doua ZTE uri, fiind perfecte pt 381, turele mergand de la 5 dim pana la 12, dupa care s ar duce frumos la incarcat, iar dupa ar reveni din nou la 17, fix asa cum se intampla acum cu cele doua ture de la Floreasca.

Re: Repartizarea troleibuzelor Nenea_titi

Momentan din ce am înțeles/auzit, la Solaris au picat baterii...asta cu LTO fiabilă poate. Dar acum nimic nu e infailibil, iar STB îți omoară și un tanc.
Teoria ca teoria, practica ne omoară.

Re: Repartizarea troleibuzelor petro burgener

Problema cred că e la baterii, normal nu ar trebui să existe probleme la baterii după nici 2 ani de exploatare!

Re: Repartizarea troleibuzelor FabiM

Poate dacă nu ar mai fi abuzate de șoferii care au impresia ca s-au angajat să conducă autobuze… probabil ca nu ar fi probleme.

Nu uitați ca weekend de weekend pe linii precum 69 se circulă pe autonomie.
Acum două săptămâni am avut ocazia să rămân afară prin cartier între orele 15 si 20, iar 5401 a trecut pe lângă mine constant doar pe baterii, o singură dată având captatorii sus la Piața Danny Huwe (probabil să se mai incarce), dar s-a întors autonom iar.

Când le spui, șoferii te înjură sau te iau peste picior.
Când faci reclamație la TPBI, te redirecționează către STB care spune ca e normal. :!:

Șoferii o fac pentru ca nu le convine să stea la macaze.
La fel cum și retragerile se fac pe autonomie, o chestie incredibil de stupidă (exceptând situațiile când capătul este foarte aproape de depou) în contextul in care alți șoferi cu Irisbus Citelis/Ikarus respectă “legea nescrisă” a rețelei.

Când se va folosi autonomia echilibrat, pe baza probelor și testelor dinamice efectuate acum 2 ani, atunci putem să ne gândim la problemele bateriilor, zic.

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”