MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Lucrări în 2023-20xxM6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo

Topic: DISCUȚII PSS 1 Mai

179 posts, 29805 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII PSS 1 Mai shoppy

Cred ca ai dreptate, mai mult conductele DN1000 sunt mutate in cealalta ingraditura, nu au fost montate.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai BMihai

Ieri spre seară funcționa stația de mortare. Cred că se pompa ceva mortar.

Se asambleaza un perete nou care sa acopere gura tunelului, planul pare sa fie sa-l umple pe tot cu nisip, deocamdata este umplut cam jumatate si au un buldozer care distribuie nisipul si care cred ca trebuie scos ca ajunge cu cabina pana la partea de sus(nu prea mai ai ce poza ca au pus niste panouri opace).

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai alexadi

Astazi au inceput sa faca PM pe partea cu benzinaria, exact in in zona unde sunt acele gauri prin care trimit pamant in galerie, de care ziceam zilele trecute. Peretele cu panouri opace e de o saptama parca aparut, cred ca nu vor sa se mai vada ce se lucreaza. Acces au in acea zona prin galeria functionala exact la capatul galeriei unde incepe peronul, de fapt partea tehnica a peronului unde nu au acees calatorii.
Eu banuiesc ca au umplut cu pamant si au compactat cam jumatate de tunel, sa nu fie probleme la partea de jos a tunelului in momentul in care foreaza la PM si sa nu fie nevoiti  sa refaca terasamentul pentru a pune sina din nou, asa au suportul, aseaza sinele si gata.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai sab

Se va construi o noua structura (rectangulara) in locul vechiului tunel circular. In aceste conditii, mie imi este greu sa cred ca vor refolosi terasamentul, pentru ca pur si simplu nu se potriveste, ar trebui sa faca niste "adaugiri" pe laterale ca sa il poata refolosi. Si nu vad cum fac cu inelele de jos
S-ar putea ca raspunsul sa fie in ceea ce era scris initial in planuri, adica faptul ca vor demola tunelul din interior. Si umplu ca sa se creeze un "drum" prin tunel pentru utilaje.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai mihai_atanasiu

Oare nu gasim pe nimeni din blocurile alea multe din intersectie sa puna o camera sau macar sa faca niste poze ?
E foarte greu de inteles ce tot fac aia acolo de mai bine de un an.

• sab
  • Posted:
  •  

Devieri de utilitati, asta au facut. Și nu sunt sigur ca au terminat.

• sab
  • Posted:
  •  

alexadi wrote here:
Au adus țevi de apă și gaze urmează să le pună în opera ca sa zic așa.

De aceea zic ca nu au terminat. Nici cu canalizarea nu stiu daca au incheiat. Gropile acelea mari mie imi par ca sunt cele incercuite
1 Mai (11).jpg (201.72 KB; downloaded 1213 times)

Nici canalizarea nu este gata, acum lucrează la ea.

Sunt 4 asemenea gauri la care au fost forate și au pus grinzile metalice:
- Una dreptunghiulara mare in dreptul la BCR, cea mai apropiată de statia de metrou
- 3 pătrate dispuse astfel:
- una in dreptul străzii Dornei, se vede in poza ,
- a doua mai spre podul Constanta in dreptul blocului 401, se vede și ea în poza și
- una care care nu se vede in poza tot în dreptul blocului 401, dar între scările b și c

Da, acela cu rosu marcat Dn180cm(corect ar fi fost DN1800) este traseul canalizarii, se vede deasupra mai subtire traseul initial si mai jops ingrosat traseul final, cu cele 3 camine, cel din dreapta este pentru legatura la vechiul traseu, cel din mijloc este pentru legatura cu Dn30cm si Dn80cm de pe ambele laturi ale Dornei, cel din stanga nu-mi dau seama (de asemena se vede traseul initial si final al termoficarii marcat 2Dn500mm, adica doua conducte de DN500, se pare ca termoficarea a fost mutata ca sa faca loc canalizarii).
Nu au cum sa fi terminat canalizarea, segmentele de conducta DN1800 sunt inca depozitate in cealalta ingraditura.

• sab
  • Posted:
  •  

Da, ce este cu // pe schita inseamna utilitate dezafectata/ mutata.
Practic se muta tot ce este in zona in care va fi PSS si galeria rectangulara de legatura cu statia 1Mai (adica unde este acum tunelul umplut cu pamant care va fi dezafectat). Fac asta ca sa aiba front de excavare.
alexadi wrote here:
Nici canalizarea nu este gata, acum lucrează la ea.

Exact spunea spuneam pe 12.11 :
sab wrote here:
Pare ca inca nu au deviat canalizarea de pe mijlocul strazii, abia acum au sapat pana la ea. Asa este ? Sau acum fac doar racordarile?
Mi se pare prea mic sa fie tunelul M4.

Re: DISCUȚII PSS 1 Mai BMihai

Aseară se betona ce săpase kelly pe partea dreaptă spre benzinărie.

La PM se introduce armatura si se betoneaza imediat, nu se lasa groapa sa stea, daca nu ai armatura si betonul la indemana atunci nu te apuci de sapat.

Din ce am observat eu, după ce sapă 3 lățimi cu Kelly, se armează și seara sau ziua următoare betonează.
O întrebare pentru cei care știu cam care este adâncimea de forare a PM 12 sau 16 metri. Doua carcase (12m) sigur sunt că i-am văzut de multe ori cum îmbinau carcasele pe o lungime cam de 2 metri și cum la capătul superior al ultimei carcase prindeau niste urechi de susținere de cam 2 m, dar mi se pare prea puțin.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12 13

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Tronsonul 1 Mai - Tokyo  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”