Topic: DAC 117 E(A) (1980-2007)
80 posts, 6095 views
📖 Pagination options
-
- 1689
-
Posted:
-
Re: Fostele troleibuze DAC (casate pana in 2008)
1689
Oltcit se producea din ‘84-‘85…
Nu cred ca e ‘89 pentru ca in anul ala demonstratia de 23 August s-a tinut in fata disparutei Case Radio si troleibuzele - cite mai ramasesera - fusesera redirectate pe Eroii Sanitari.
Oltcit se producea din ‘84-‘85…
Nu cred ca e ‘89 pentru ca in anul ala demonstratia de 23 August s-a tinut in fata disparutei Case Radio si troleibuzele - cite mai ramasesera - fusesera redirectate pe Eroii Sanitari.
- rosetti61
-
Posted:
-
rosetti61
Fotografia chiar este din martie-aprilie 1987, face parte dintr-un grupaj de mai multe realizate de Petrus Mircea Iliescu.
Fotografia chiar este din martie-aprilie 1987, face parte dintr-un grupaj de mai multe realizate de Petrus Mircea Iliescu.
- Media
-
Posted:
-
Media
Masina de tractare este cea care este în uz și în prezent?
Masina de tractare este cea care este în uz și în prezent?
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
ITB a avut mai multe camioane de tractare Roman. Poate fi actuala B 18 ZFK a STB.
ITB a avut mai multe camioane de tractare Roman. Poate fi actuala B 18 ZFK a STB.
-
- 1689
-
Posted:
-
1689
Revenind insa la 7059, tind sa cred ca nu trecuse - inca - prin RK.
De obicei ornamentul lateral era eliminat (costuri + rugina pe care o produceau prin acumularea de mizerie + gaurile suruburilor de prindere).
Oricum, pentru linia 84 care era (alaturi de 95) una din cele mai solicitante la vremea respectiva, era inca intr-o stare foarte buna.
Catadioptrii de sub blocurile de semnalizare au disparut foarte repede (de altfel cred ca la loturile din ‘81-‘82 nici n-au mai fost montate - la cele din Constanta din ‘86 sint aproape sigur ca nu mai erau)
Revenind insa la 7059, tind sa cred ca nu trecuse - inca - prin RK.
De obicei ornamentul lateral era eliminat (costuri + rugina pe care o produceau prin acumularea de mizerie + gaurile suruburilor de prindere).
Oricum, pentru linia 84 care era (alaturi de 95) una din cele mai solicitante la vremea respectiva, era inca intr-o stare foarte buna.
Catadioptrii de sub blocurile de semnalizare au disparut foarte repede (de altfel cred ca la loturile din ‘81-‘82 nici n-au mai fost montate - la cele din Constanta din ‘86 sint aproape sigur ca nu mai erau)
-
- joker
-
Posted:
-
joker
Daca poza(din streetview) este facuta la curtea Jandarmeriei atunci este acolo de mai multi ani,alaturi de un EP/V3A(?) o locomotiva(la care sunt atasate 2 vagoane,evident ruginite la fel ca locomotiva) , 2 microbuze(?) si 2 avioane, probabil sunt folosite la antrenamentele Jandarmilor,din pozele de pe Maps doar avioanele par sa nu fie ruginite.(imi cer scuze pt raspunsul intarziat)
ADK wrote here:
Se pare că ultimul mohican #7289 încă există, surprins din prisma street view în aprilie 2021.
Daca poza(din streetview) este facuta la curtea Jandarmeriei atunci este acolo de mai multi ani,alaturi de un EP/V3A(?) o locomotiva(la care sunt atasate 2 vagoane,evident ruginite la fel ca locomotiva) , 2 microbuze(?) si 2 avioane, probabil sunt folosite la antrenamentele Jandarmilor,din pozele de pe Maps doar avioanele par sa nu fie ruginite.(imi cer scuze pt raspunsul intarziat)
-
- ADK
-
Posted:
-
ADK
DAC-ul 74xx (posibil ultima cifră 6/8/9) în 1998 - fotografie cu licență de pe Alamy.
DAC-ul 74xx (posibil ultima cifră 6/8/9) în 1998 - fotografie cu licență de pe Alamy.
- GPS
-
Posted:
-
-
- ByOnu
-
Posted:
-
-
- PaulIP
-
Posted:
-
PaulIP
Poza este de fapt făcută de Dragoș Anoaica în interiorul troleibuzului 7336 și publicată pe site-ul său. Cel din spatele paginii de FB nu a făcut decât să adauge un filtru de prost gust și un watermark abuziv, iar poza astfel modificată circulă pe grupuri de "pasionați" amatori și capătă like-uri de la neștiutori...
Poza este de fapt făcută de Dragoș Anoaica în interiorul troleibuzului 7336 și publicată pe site-ul său. Cel din spatele paginii de FB nu a făcut decât să adauge un filtru de prost gust și un watermark abuziv, iar poza astfel modificată circulă pe grupuri de "pasionați" amatori și capătă like-uri de la neștiutori...
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
De „mare efect” este și rama aplicată pozei, pentru a șterge semnătura autorului original...
De „mare efect” este și rama aplicată pozei, pentru a șterge semnătura autorului original...
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Acolo ne duceam sa stam mereu pentru ca era mai mult spatiu si nu ne inghesuiau toate babele
Ala era locul de ghiozdane!
Acolo ne duceam sa stam mereu pentru ca era mai mult spatiu si nu ne inghesuiau toate babele
Ala era locul de ghiozdane!
-
- Stefan_79
-
Posted:
-
Stefan_79
-În imagine, 7191 pe linia 81-
Nearly thirty-five years ago, Romania's economic situation was critical, with many restrictions on daily life. Urban transport faced numerous limitations and a lack of funding. The Bucharest tram and trolleybus network was in poor condition. The tracks and overhead lines received minimal maintenance as the rolling stock, including the trolleybuses.
At that time, many DAC-117E provided service as best they could. The condition of the vehicles reflected the lack of resources, and depot staff did their best to ensure basic maintenance. The lack of paint was severe, many vehicles had a peculiar appearance, with traces of rust and filler used as makeshift repairs.
For enthusiasts, it was a sad situation. It took several years to improve it. The network's employees worked in difficult conditions and deserved much credit for their job to maintain the services.
If I'm not wrong, picture was taken along Piața Scînteii, nowaday Piața Presei Libere. 🙂
-În imagine, 7191 pe linia 81-
Sursa: Thierry Assa via Facebook
582527627_3089600971220300_4677703331247999509_n.jpg (464.1 KB; downloaded 871 times)
-
- shoppy
-
Posted:
-
📖 Pagination options