Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

708 posts, 250684 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51

📖 Pagination options
Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Misiekwas

Sunt două lucrări diferite.
Pe viitorul amplasament al tramvaiului scoteau asfaltul, pare a curățarea terenului pentru viitoarele lucrări. O sa pun niste poze când trec pe acolo.
Paralel, PS6 lucrează la peisagistica pe partea lor: amenajarea o sa fie precum la Drumul Taberei cu bănci din beton, alee de marna etc. Deci lucrări standard de la ADPDU6, dar va arata foarte decent.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Costin

Pai lucrarile la viitorul tramvai nu sunt licitate, deci nu prea vad ce "viitoare lucrari" or pregati ei acum, probabil fac ceva amenajare peisagistica temporara cat sa nu fie doar moloz pe mijloc.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului reiny2000

Cum adică nu sunt licitate? Contractul cu Bog'Art și restul include realizarea liniei de tramvai de la intersecția cu strada Brașov până la DNCB.

Exact, din câte știu, contractul este pentru tot, inclusiv tramvai. Și oricum nu mi se pare că ar fi o idee buna amenajarea de spațiu verde provizoriu. Nu o sa fie accesibil iar desființarea lui pentru tramvai va aduce proteste; atunci mai bine moloz. Deci daca (și nu cred că e cazul) ar fi vorba despre lucrare temporara, mai bine o banda separată pentru autobuz pe mijloc cu perspectiva de a introduce tramvai în viitor.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Costin

Scuzati, atunci stiam gresit. Evident, daca e asa, atunci nici un spatiu verde temporar nu are sens.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Adrian Rosca

^^Daca fac green track, nu ar trebui sa protesteze nimeni cand s-ar desfiinta spatiul verde temporar si ar incepe lucrarile la calea de rulare. Lipsa de acces se rezolva imediat, se blocheaza pur si simplu o banda. In fine, nu cred ca incep acum lucrarile la linie, in momentul de fata nu exista bani in bugetul PMB.

Prelungirea Ghencea, lot 2

Amenajarea din partea PS6 o sa fie precum la Drumul Taberei:

Și o piatra comemorativă pe care l-am menționat:
PXL_20251019_081319811.jpg (1.6 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_081802178.jpg (1.75 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_081908666.jpg (1.62 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_082208226.jpg (1.6 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_082308621.jpg (1.88 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_082333122.jpg (1.63 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_082407331.jpg (1.62 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_084243654.jpg (1.61 MB; downloaded 1584 times)
PXL_20251019_083555039.jpg (1.69 MB; downloaded 1584 times)

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Isaac

Pista de biciclete de pe lot 1 a fost marcata si presupun ca si data in folosinta insa nu s-a corectat nici acum problema bordurilor. Am facut sesizare acum aproape un an si au rezolvat doar intr-un singur loc unde un scuar intra prin locul unde ar fi fost trasata pista. Insa bordurile sunt in continuare de vreo 5-8 cm inaltime si exista un loc unde am masurat 10 cm. Pare ca nu le pasa sau considera ca asa trebuie sa fie.

I-am atras atentia si lui Nicorel Nicorescu. La momentul respectiv ma aburea ca nu e finalizata lucrarea si nu au asternut toate straturile de asfalt.

Chiar dacă ar fi o conexiune utilă pentru mine, voi evita pe cât posibil acea pistă de biciclete. Și nu e vorba doar de borduri: sunt mai joase decât spațiul verde, ceea ce înseamnă că în timpul oricărei ploi mai puternice tot noroiul se va aduna pe pistă. Apa rămâne pe pistă zile întregi. Există o mulțime de conflicte cu traficul și pietonii, în special pe trecerile de pietoni (unele dintre care îi obligă pe pietoni să intre pe pistă) și stațiile de autobuz, cu vizibilitate redusă. Mai mult, există și o mulțime de conflicte cu traficul auto în condiții de vizibilitate foarte slabă. În cele din urmă, intersecțiile cu Brașov și Titel Petrescu par extrem de periculoase și cred că se va termina cu victime (sper să mă înșel).

Am trecut astazi pe Ghencea si am vazut ca au scos garduri la intersectie cu Strada Titel Petrescu si au inaugurat viraj stanga in strada respectiva. Insa, daca nu ma insel, noua semaforizare n-are prioritate pentru 41, ceea ce mi se pare cam ridicol. In plus, nu inteleg de ce lipseste trecerea de pietoni la intersectia respectiva.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Aron

Trecerea de pietoni catre ce si pentru cine. Pe partea "cealalta" ai gardul de la armata. Pentru stadion ai (o sa fie) trecere de petioni 20m mai incolo (impreuna cu viitoarea statie de tramvai aferenta stadionului). Oricum inafara zilelor (implicit 1h30 inainte si dupa un meci) nu vad o statie folosita.

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului bgd70

In sedinta de ieri a CGMB s-a aprobat: Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului ”Extinderea rețelei de tramvai pe artera de circulație Prelungirea Ghencea” – cod SMIS 351095, în cadrul Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 și a tuturor cheltuielilor aferente proiectului.
13063.pdf
13063.pdf (2.53 MB; downloaded 35 times)
Untitled.png (33.49 KB; downloaded 850 times)

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Aron

"....1039 metri cale simpla existenta..." Deci schiimba liniile intre Brasov - Intrare terminal Ghencea?
Interesant...de vazut daca se pastreaza sub "normele" de metrou usor.
Nu mai stiu daca in proiect este inclusa si dublarea liniei paralela cu terminalul Ghencea (acces pentru 41) ca sa existe continuitate din Prel.

LE: Cred ca mi-am raspuns singur. Facand niste masuratori aproximative in Google Earth se pare ca cei 1039 de metri se incadreaza pentru distanta dintre Str. Brasov si Str. Garleni(fara liniile din terminal).

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului cris_m

Pai trebuie pusa linie noua in dreptul terminalului Ghencea, mergand spre centru.

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”