Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Accidente / incidente

5703 posts, 1881308 views

Go to page:  1  ... 396 397 398 399 400 401 402  ... 408

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente shoppy

nathalael wrote here:
Nu am o statistică în acest sens, dar e evedint ca numărul acestor evenimente s-a înmulțit proporțional de la celebrul “Am 200 de cereri de angajare pe birou”

Daca ar fi asa atunci soferii ar fi atenti ca ar putea fi dati afara foarte usor, defapt este fix invers, soferii sunt convinsi ca au mana libera ca "nu se mai angajeaza nimeni si intra in colaps fara noi".

• ofost
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente ofost

De fapt este deficit de atentie din oboseala cronica din supraturare, ca e personal insuficient si atunci tragi pe cei care mai sunt pana lesina sau crapa si pe urma aia ie ghiiniioon. Hai cu strainii pe autobuze, dar cu salariul (aproximativ) minim la incadrare nu vin nici aia, prefera sa sprijine mopeda si sa-i ciuguleasca din punga altuia. Mai sunt revoltatii de serviciu din internet si media, va bagati? Vreo 10000 lei si sunteti 'apti'.  :twisted:

Re: Accidente / incidente essco

cosminduru wrote here:
... Dar șoferii și vatmanii STB s-au învățat cu păcănele la volan, fumat în cabină, ...

Si la metrou se mai fumeaza in cabina...

De fiecare data cand pasioantii au venit cu solutii soferii au sarit ca nu vor sa auda ca nu le plac si sa-i lasam in pace ca le stiu ei pe toate, deci mai usor cu plangaceala mironosita, soferii au locul de munca pe care si-l doresc si pentru care se lupta sa ramana fix asa.

Reparatul la nesfarsit a masinilor STB trebuie sa fie cea mai profitabila afacere din capitala republicii bananiere, si ca firmele de casa sa poata ciugulii la nesfarsit este nevoie si de soferii care sa le distruga la nesfarsit, deci toata lumea castiga.

• ofost
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente ofost

Ce solutii? Sa angajezi suficient personal, sa dai concediile cum trebuie, ca sclavia moderna merge unde ai surplus de personal, nu deficit. Multi inca stau la STB din inertie. Dar inertia nu tine la nesfarsit.

Re: Accidente / incidente cosminduru

Cu srilankezi și nepalezi ar fi mult mai bine, vor circula civilizat și vor respecta regulile la sânge, fiindcă nu riscă sancțiuni.
Șoferii existenți știu că nu pățesc nimic dacă își bat joc de muncă. Maxim sunt sancționați cu avertisment

Re: Accidente / incidente Nenea_titi

Mi se pare că în ultimul timp sunt extrem de multe accidente cu vehiculele de transport public din București.  Probabil pe Tik tok mulți zic " ce bine i-a făcut" majoritatea puștime fără permis și creier.
Dar deja numai de la începutul anului, au fost foarte multe accidente cu vehicule STB și mai grav, între vehicule stb.
Cel cu 349, ar trebui să aibă  PE VIAȚĂ interzis la a mai conduce orice (includ aici trotinete sau biciclete).
Altele iau foc, altele mai știu eu ce. Nu este ok, iar stb mi se pare că o ia în jos pe oră ce trece. Ca și omenirea.

Re: Accidente / incidente cosminduru

Știrea aceasta a trecut neobservată? O consider incident, și o explicație pentru care șoferii STB merg la consum, ca melcii, lift&coast, sau nu dau drumul la aer condiționat sau la încălzire. Pentru că FURĂ combustibil!

https://hotnews.ro/un-sofer-stb-a-sustra ... -2104722

„Societatea de Transport București STB SA anunță că, în urma unor posibile nereguli privind consumul de carburant, a dispus verificări și a sesizat Brigada de Poliție pentru Transport Public – DGPMB. Ca urmare a intervenției efectuate de Poliție, în colaborare cu reprezentanții STB, un angajat al societății, șofer de autocisternă, a fost surprins în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din vehiculul pe care își desfășura activitatea”, a transmis STB, într-un comunicat de presă.

Sigur, nu știm dacă nenea cu cisterna împărțea sau fura doar pentru el. Este greu de crezut că fura de unul singur, pentru că avea nevoie de complicitatea celorlalți din autobază să evapore sute de litri.
Revin la ideea să angajăm srilankezi, nepalezi, orice. Ăia nu fură pentru că sunt obișnuiți cu biciul dacă sunt prinși. Și pentru viză de muncă în EU, nu riscă să fure nici un pix.

Evident ca cisterna nu livreaza carburant cu nemiluita ci dupa o planificare, ca in acelasi timp si sa se livreze mai putin si autobuzele sa nu ramana in drum este nevoie de complicitatea soferilor.
Deci ce spuneau pe aici diferiti cunoscatori ca trebuie sa intelegem ca nu se fura ca stiu ei ca nu se fura, nu este asa.

Re: Accidente / incidente ikarus13

Eu lucrez de mai bine de 3 ani la STB. In acesti 3 ani nu mi-am vazut vreun coleg care sa fure motorina. Ce treaba are cel de pe cisterna cu soferii de autobuz ca nu vad legatura.
Srilankez? Nepalez? Au adus la firma de curatenie. Lucreaza exact ca si romanii, de mantuiala.
AC? Incalzire? Mers la consum? Hai sa fim seriosi...
Am mai explicat pe aici dar incep sa constat ca nu am cu cine sa ma inteleg. Vehiculele sunt monitorizate. Sunt camere de filmat peste tot prin autobaze. Rezervoarele au site verificate constant de personalul de intretinere.
Cum adica sa se livreze mai putin si autobuzele sa nu ramana fara combustibil. Autobuzul este alimentat direct de la pompă. Nu se alimenteaza din cisterna.
Mersul la consum nu mai exista de cativa ani. In fiecare seara toate vehiculele sunt alimentate "la plin". Cand circuli cu un vehicul care merge cu viteza injuri soferul ca se grabeste sa stea la capat. Cand merge incet, zici ca fură. Cum o dai nu e bine. Nu zic ca nu exista padure fara uscaturi ca peste tot dar hai sa ne gandim putin ca suntem pasionati de transport public.
Iar in legatura cu AC-ul si sistemul de incalzire sunt n motive. Poate soferul considera ca temperatura este ok in interior. Poate sistemele sunt defecte, filtre neschimbate, lipsa freon, aeroterme defecte etc etc.
Ooo si stai ca o sa apara cate unul care o sa zica "normal ca nu le repara ca titularii nu isi lasa masina in autobaza cu defect". Pai ii spun eu ca exista defecte la vehicule declarate in fiecare seara dar nu se repara din n motive? In general lipsa piese. Nu cunosc titular care sa fie multumit ca iese cu vehiculul defect pe traseu. Prefer sa circul cu alte vehicule cateva zile dar sa stiu ca sigur se repara cel in care imi petrec aproape 200 de ore lunar. In plus nu "titularul" alege cand se repara vehiculul. Exista sef de atelier, inginer responsabil, maistru de serviciu. Nu se tine cont de turatia "titularilor". Este vorba de programul mecanicilor, de piese, de asigurarea parcului circulant, daca vehiculul are reclama sau nu etc. Abia apoi, soferul.
Zi frumoasa tuturor. Sper ca m- am facut inteles.

Re: Accidente / incidente ByOnu

Stire de pe 6 noiembrie.

Inteleg de la B1 ca femeia a decedat la spital.

La ProTV (https://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... upt.html), reporterul a incercat sa ia un interviu echipei de interventii STB de la fata locului, iar raspunsul acestora este de o ghiolbăneală maximă avand in vedere accidentul tragic - lipsa de empatie si intelegerii a gravitatii momentului. Inteleg sa spui ca nu poti comenta, dar nu sa te rastesti la reporteri. Bine ca STB si-a pastrat departamentul de comunicare pentru a rescrie anunturile TPBI, dar nu pot asigura o comunicare eficienta cu mass-media in timp real.

Horror tot accidentul in sine. Se lucreaza intr-o doreleală si o subfinantare incredibilă.

Re: Accidente / incidente FabiM

Și cel mai trist e ca, pentru ca STB întotdeauna ascunde sub preș orice, așa va rămâne situatia.
În mod normal, STB prin echipele de intervenții trebuia să răspundă legal pentru nesemnalizarea lucrării, respectiv prin lipsa punerii în siguranță a cablului afectat.

Știm, și nu e nevoie să intrăm în detalii ca echipele de intervenții nu au cel mai … ridicat nivel de educație, dar asta e strict problema STB, nu trebuie să răspundă nimeni cu viața pentru o echipă de oameni lipsiți de… cultura.

În orice caz, până nu va intra cineva în corupția din STB, așa va rămâne.

Re: Accidente / incidente chrisu

Azi dimineata in jurul orei 7:35, 5249 fumega destul de intens in statia Vatra Luminoasa (sens spre centru). Cand am trecut eu pe acolo pompierii inca nu ajunsesera dar era un echipaj al politiei locale care incerca sa-l ajute pe sofer cu exctintoare.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente V2A

259 (linia 11) a intrat în spatele unui Imperio de pe linia 10...
https://b365.ro/foto-doua-tramvaie-s-au- ... -587658/

Go to page:  1  ... 396 397 398 399 400 401 402  ... 408

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”