Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport

1127 posts, 417751 views

Go to page:  1  ... 75 76 77 78 79 80 81

📖 Pagination options
Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport deprodio

Da,pe info.stb. Știu că pe aplicație nu apare. Ideea e că apăs degeaba pe pictograme și nu se întâmplă nimic(mă refer pe telefon).

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport GPS

Sunt două site-uri: info.stb.ro și info.stbsa.ro.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport alexandru_gr

Pentru ambele site-uri atunci când sunt accesate de pe telefon trebuie să rotești ecranul ptr a vedea toate informațiile.
Site-urile sunt gândite pentru versiunea de desktop nu pentru mobil.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport WT_fan06

#6568 (123) nu apare pe aplicație.

Re: Propuneri de noi trasee BGP2597

WT_fan06 wrote here:
Adică planificare haotică, 478 staționează în autobază, 431/2/3 staționează după inspirația de moment, în timp ce pe aplicație în stația Valea Cascadelor (sens periferie) apare constant că autobuzul vine în 0 minute, el fiind înainte de semafor dar de fapt staționează.
Screenshot_2026-01-12-19-08-01-981_ro.stbsa-edit.jpg (318.04 KB; downloaded 1692 times)

Să apreciem și cum aplicația nu este capabilă să coreleze autobuzul din teren cu plecarea programată, astfel că vedem următoarele opriri ca fiind în 0 minute (autobuzul din teren) și 2 minute (plecarea din orar).

Asta este și pentru că dezvoltatorii aplicației insistă pe tâmpenia de a arăta la capetele de linie atât stația de urcare, cât și pe cea de coborâre ca făcând parte dintr-una din semicurse. În mod normal ultima stație care ar trebui să apară pe hartă este cea de pe Str. Valea Cascadelor, fără să fie desenat și traseul de întoarcere în rond care nu face parte din traseul comercial. Traseul comercial se termină în stația de coborâre și reîncepe în cea de urcare de pe Bd. Iuliu Maniu. Nu înțeleg de ce dezvoltatorii aplicației țin neaapărat să afișeze acest non-sens pe absolut toate liniile (inclusiv în aplicațiile dezvoltate pentru alte orașe).

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport cris_m

Probabil ca vehiculele sa poata fi vazute in timp real intre cele 2 statii. Imagineaza-ti sa stai la statia de imbarcare spre Ilfov si sa nu vezi cand a plecat de la capat... Asta ca functionalitate, ca poate mai sunt si alte chichite in codul lor.

Re: Dispecerizarea și ritmicitatea transportului public Isaac

Ceva foarte ciudat mi s-a întâmplat azi. Aștept la universitate 69 să ajung acasă. Mă uit pe aplicație văd ca vine în 2 minute. Îl văd în timp real pe gps. Trec pe lângă mine un 90 și un 85 apoi îmi apare pe hartă ca a trecut de mine acel 69 invizibil. Îl văd în timp real cum se îndepărtează.

Aștept încă 15 minute văd pe gps alt 69 ca se apropie. Las să treacă pe lângă mine un 66 și un 70. Din nou pe gps apare ca am pierdut un 69 care se îndepărtează. Am luat în cele din urmă 61 pana la eroilor apoi metroul. Pe gps îl afișa de fapt pe 66 ca fiind 69.

E ceva usual asta ? Scuze pentru povestea prea lungă. Ideea e ca am pierdut vreo 20 de minute dacă nu chiar mai mult fiind păcălit de aplicație cu troleibuze care nu erau ce scria ca sunt.
IMG_7768.jpeg (1.97 MB; downloaded 1354 times)
IMG_7769.jpeg (1.85 MB; downloaded 1354 times)

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport FabiM

Răspunsul meu nu e o soluție la problema, dar:

- din păcate Google Maps nu este o variantă bună dacă vrei să vezi în cât timp ajung vehiculele în stație sau unde sunt localizate;
- pentru asta recomand oricând InfoTB, maps doar pentru variante de traseu, rute, etc.

Într-o perioadă Maps mergea ceas cu InfoTB, dar de ceva vreme nada.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport BodoMinea

@FabiM  și @Isaac  vă îndemn ca dacă aveți timp să scrieți sesizări către TPBI folosind funcția "Trimite o petiție" de la adresa https://tpbi.ro/contact/ și să prezentați exact această problemă a vehiculelor care apar pe linia greșită pe Google Maps.
Situația datelor în timp real neverosimile și care s-au degradat în timp pe tot ce înseamnă aplicații terțe care folosesc open-data este cunoscută de TPBI de cel puțin două luni.
Nu s-a făcut vreo modificare de natură tehnică sau logică sistemului, ci datele sursă s-au degradat. Informațiile privind alocarea (ce vehicule sunt pe ce linii) care vin de la STB sunt greșite și diferite de ce au în InfoTB.
Șansele ca problema să se rezolve cresc cu cât o raportează mai multă lume.
Între timp recomandarea mea este să folosiți Google Maps pentru a găsi punctul de interes la care doriți să ajungeți și cel mai eficient traseu spre acesta, dar pentru timpul efectiv de așteptare să consultați InfoTB.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport Isaac

Din păcate nu am apucat să văd ce număr aveau cele două vehicule care înregistrau în mod eronat linia 69. Probabil pentru sesizare trebuie să precizez exact număr de parc.

Am și infoTB dar de-obicei îmi prioritizează transportul de suprafață și omite legăturile cu metroul. Cel puțin asta a fost experiența mea până acum. Altă problemă ar fi ca în mod surprinzător pe infoTB îmi apar foarte rar în timp real pe hartă vehiculele.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport BodoMinea

Trimite te rog oricum sesizare la TPBI completând data, ora, linia și sumarul problemei. Poți pune liniuță în dreptul numărului de parc, nu e o problemă.
Pe InfoTB când te uiți ai grijă să selectezi explicit o linie și una din direcții (tur/retur), dacă te uiți doar în rezultatele căutării sau vezi toată linia întreagă, nu îți va afișa vehiculele.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport gexge

@BodoMinea , m-am jucat și eu cu MOBI TPBI (bănuiesc ca de aici își iau datele și celelalte aplicații gen Google Maps/Moovit, etc). Una din probleme pe care am observat-o și care face ca aplicațiile să aloce greșit vehiculele pe linie, este faptul ca la retragere (sau acces), vehiculele apar în API ca fiind tot pe o anumită linie. Ar trebui corectat asta și să există codificări distincte pentru acces și retragere.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport Chev Celios

S-a mai spus pe aici. Toate aceste aplicatii inclusiv Info tb isi iau datele despre vehicule de la sistemul de taxare(SAT), care chiar daca e setat pe modul "acces" la acces pe traseu/retragere autobuzul tot va fi afisat pe portiunea comuna dintre acces/retragere si traseu.

Go to page:  1  ... 75 76 77 78 79 80 81

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464103 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”