Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport

1124 posts, 416801 views

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80 81

📖 Pagination options
Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport cosminduru

Acum, să fim puțin raționali, este de așteptat ca în jurul orelor 23 să existe vehicule în retragere. Călătorii se pot informa din orarul de circulație pentru a ști când este ultima cursă spre destinația lor, respectiv care este retragerea (unii au noroc să fie depoul/autobaza aproape și să nu fie impactați, alții nu). Apoi, există cursele de noapte, care încep în jur de 23:00. Deci nu este chiar o tragedie.

Rezolvarea ar fi alocarea în aplicație a unui număr derivat, gen 61R în loc de 61, cu traseul de retragere spre... Bujoreni cred?  Firma luminoasă de pe vehicul oricum trebuie să afișeze corect "se retrage la... " , iar în sistemul informatic linia introdusă la semicursă să nu mai fie cea obișnuită, ci cea cu R. Atunci pe stațiile virtuale din aplicație ar apărea corect destinația "Bujoreni" și traseul de retragere. E așa complicat?

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport BGP2597

Ideea e că azi cursele de retragere nu apar deloc în programul de circulație, dar vehiculele încă sunt localizate și apar în aplicație, iar pe porțiunile pe care traseul de retragere se suprapune cu cel comercial, aplicația le vede ca vehicule în traseu. Din ce am văzut șoferii nu mai pun validatoarele pe retragere, ci le lasa pe comercial și când se retrag, am mers de atâtea ori cu troleibuze în retragere spre Drumul Taberei care aveau validatoarele rămase pe 62 sau 96.

Introducerea unor semicurse de retragere e bună doar în situația în care se bat în cuie traseele de retragere și obligativitatea opririi în stații, pentru că azi fiecare șofer sau vatman efectuează sau nu stații pe retragere după cum consideră.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport shoppy

Si mai este o problema ca vehiculele pe acces/retragere nu afiseaza nici un numar de traseu, degeaba vezi tu in aplicatie 1 sau 1R daca pe vehicol scrie doar "Circula limitat la Capatul Banu Manta".

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport WT_fan06

În opinia mea, problema accesului și retragerii se reduce la un singur lucru esențial: acest serviciu să fie predictibil și consecvent.

Da, este normal ca la anumite ore să înceapă să se retragă vehiculele. Ceea ce nu este normal e să nu știi pe care vehicul să te bazezi când îl vezi pe aplicație. Oare chiar este un 102? Sau este o retragere din Pantelimon spre Titan care va dispărea din aplicație imediat ce părăsește traseul pentru că șoferul nu a setat corect validatoarele?

Dacă toate retragerile iau călători atunci dpmdv ar trebui să existe traseele de retragere marcate corespunzător pe teren, în aplicații, cu orar aferent astfel încât călătorii să poată lua o decizie informată. Dacă nicio retragere nu ia călători, atunci să fie penalizate cursele de retragere care apar eronat pe aplicație, inducând în eroare publicul. În ambele cazuri ai nevoie de coordonarea eficientă între autoritatea în transporturi și operatorul de transport.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport ikarus13

Eu lucrez 90% din timp pe linia 381. Am setat validatoarele pe "retragere", pe "garaj". Degeaba. Tot apar pe aplicatie.
Singura varianta este sa schimbi linia cu una care nu exista (am incercat cu 610). Dispar de pe aplicatie dar nu ai voie sa modifici linia pana la intrarea in autobaza, adica incalci regulamentul.
Cred ca se poate remedia problema cu un "update" de soft nu stiu ce sa spun.
In plus, am retrageri de la Clabucet. Pe vehicul se afiseaza "Se retrage la autobaza Giurgiului". Cum le explic eu oamenilor la Piata Sudului ca trebuie sa ii dau jos din vehicul pentru ca eu ma duc la depoul Nitu Vasile? Am incercat de 2/3 ori si de fiecare data a fost suparare mare in statie.
Eu sustin ca retragerea trebuie sa fie retragere. Chestia asta cu statii pe acces si pe retragere nici nu este legală. Conducatorul auto nu primeste licenta de traseu pentru astfel de activitate.
Daca cumva s-ar rezolva problema cu actele, sa rezolve si problema informarii calatorilor pentru ca oamenii nu stiu pe unde o sa circuli si absolut toti iti pun intrebari aproape la fiecare statie. Dupa 8/9/10 ore de condus, sa ma ierte toata lumea, nu mai vrei asa ceva.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport gexge

Am văzut cum fac o bună parte din șoferi. Dacă ei de exemplu sunt șoferi pe autobuz, setează validatoarele pe o linia de tramvai care și îndepărtată geografic vorbind de linia pe care lucrează. De exemplu, am văzut multe autobuze de pe linia 301 cu validatoarele setate pe linia 25 de tramvai. Și așa nu apare nimic în aplicație, nici pe 301, nici pe 25.

Sau acum am văzut ca se folosește destul de mult linia turistică care nu mai e funcțională. N-ai idee câte tramvaie au validatoarele setate pe linia turistică.🤣

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport BGP2597

În situația asta, pare că cea mai simplă rezolvare este să se stabilească la nivelul TPBI un cod de linie de retragere pe care șoferii să o seteze când termină ultima semicursă, dacă nici trecerea validatoarelor pe mod garaj nu le face să nu mai apară în aplicație ca vehicule în traseu.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport ByOnu

ikarus13 wrote here:
Eu sustin ca retragerea trebuie sa fie retragere. Chestia asta cu statii pe acces si pe retragere nici nu este legală. Conducatorul auto nu primeste licenta de traseu pentru astfel de activitate.
Daca cumva s-ar rezolva problema cu actele, sa rezolve si problema informarii calatorilor pentru ca oamenii nu stiu pe unde o sa circuli si absolut toti iti pun intrebari aproape la fiecare statie. Dupa 8/9/10 ore de condus, sa ma ierte toata lumea, nu mai vrei asa ceva.

Nu neg ceea ce spui, iar perspectiva personalului este importanta in discutia asta.

Dar pana la urma transportul public exista si este subventionat MASIV pentru ...calatori.

Desigur ca nu este vina soferilor, dar retragere Clabucet -> Nitu Vasile / Giurgiului / Obregia reprezinta o terfelire nesimtita din partea STB a banului public. Sofer sau nesofer, 12km de plimbat autobuzul gol prin oras este o risipa enorma. Mai ales seara cand astepti bine bine dupa un 381 spre sud care vine arhiplin. Asta in timp ce traseul este parcurs in proportie de +80% de autobuze goale care se retrag. Strict in cazul lui 381 retragerile catre unitatile din sud ar trebui sa se faca exclusiv de la Resita.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport shoppy

Daca ar functiona anunturile vocale s-ar putea implementa anunturi suplimentare "circula limitat pana la statia x" ca sa nu se mai chinuie soferul sa explice la toata lumea.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport gexge

Apropo, voi vă dați seama câtă economie s-ar putea face doar din optimizarea traseelor de acces/retragere? Să nu mai se plimbe autobuzele 12km prin oraș aiurea.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport ikarus13

Oho daca vorbim de km pierduti pe acces/retragere avem foarte multe linii cu aceasta problema. Nu este singurul caz, e doar unul din exemple.
Evident, daca s-ar face panouri informative, anunturi vocale corecte etc problema s-ar rezolva in mare parte.
Totusi, noi vrem aceste informatii la retrageri/acces in timp ce nu le avem nici macar pe traseele de bază.
M-i se pare incredibil cum nu sunt informatii nici macar pentru linia 100 folosita des de turisti.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport deprodio

De câteva zile,am o problema cu site-ul info.stbsa și anume că,apăs pe pictograme degeaba că nu se întâmplă nimic. Am incercat pe site-ul maps.mo-bi și nu înțeleg un lucru. De ex.astazi pe 44 circula 3321 și pe maps.mo-bi apare Vehicle ID: 254 și License Plate B03378. Este o setare pe care nu o știu eu,sau de ce aici apar alte numere la același tramvai? Și în general,am observat că și celelalte vehicule au cu totul alte numere.

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport Gabyyyyyy9001

Pe info tb apare nr de parc, iar pe maps.mo-bi apare seria și ID vehiculului

Re: Localizarea în timp real a mijloacelor de transport orex

Pe info.stb.ro apare numărul de parc, nu pe Info TB.

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80 81

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”