Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

Topic: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024)

635 posts, 238521 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46

📖 Pagination options
Re: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024) Costin

Nu pot judeca premiile de arhitectura, si nu sunt arhitect la randu-mi, insa parerea mea (absolut subiectiva) este ca acest ansamblu isi ia foarte mult hate absolut nejustificat. Chiar nu cred ca este urat, absolut deloc. Si chiar cred ca Bucurestiul are nevoie de asemenea ansambluri mai indraznete.

De zeci de ani ne folosim de arhitectura paralelipipedului ca solutie pentru absolut orice constructie. Aici avem altceva si chiar cred ca e ce trebuie.

Ca nu e ergonomic sau functional s-ar putea eventual rezolva prin diverse adaugiri care sa fie coerente din punct de vedere arhitectonic.

Ca va fi demontat peste cativa ani cand se va inalta groapa statiei M6 acolo, da, aia e, de fapt, problema cea mare.

Re: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024) ByOnu

Cam asta este si parerea mea. Si n-ar fi singura astfel de constructie din Europa. Am vazut cu ochii mei ceva similar in Berna si inteleg ca exista si in Varsovia (parca?) - diferenta este ca acestea din urma au si utilitate: te protejeaza de soare si intemperii.

Mare pacat ca picioarele ocupa o amprenta atat de mare si sunt atat de apropiate de marginea peronului.

Re: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024) Andrei98

Nu are nimeni nimic împotriva a se face ceva frumos, problema este când nu este util și nici bine gândit. Pilonii care au fost puși prea aproape de linii limitand spațiul călătorilor si faptul ca nu te protejează de nimic trag mult în jos această construcție.

Re: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024) Adrian Rosca

Mi se pare aberant ca nu au pus macar o banca in cele doua statii de tramvai de sub uscator.

Re: Pasaj Eroii Revoluției (2007 - 2024) Misiekwas

Costin wrote here:
Nu pot judeca premiile de arhitectura, si nu sunt arhitect la randu-mi, insa parerea mea (absolut subiectiva) este ca acest ansamblu isi ia foarte mult hate absolut nejustificat. Chiar nu cred ca este urat, absolut deloc. Si chiar cred ca Bucurestiul are nevoie de asemenea ansambluri mai indraznete.

De zeci de ani ne folosim de arhitectura paralelipipedului ca solutie pentru absolut orice constructie. Aici avem altceva si chiar cred ca e ce trebuie.

Ca nu e ergonomic sau functional s-ar putea eventual rezolva prin diverse adaugiri care sa fie coerente din punct de vedere arhitectonic.

Ca va fi demontat peste cativa ani cand se va inalta groapa statiei M6 acolo, da, aia e, de fapt, problema cea mare.

Sunt de acord ca trebuie proiecte de mai mare calitate arhitectonica. Problema este ca in sine proiectul nu se potriveste de zona si pana la urma aduce multe probleme. Nefunctionalitatea provine din caracteristici structurale care nu pot fi usor modificate (aranjarea fluxurilor pietonale, amprenta la sol care ingusteaza enorm refugiul). Parerea mea, lucrul frumos in arhitectura este fix aceasta imbinare intre functionalitate si estetica. Aici chiar s-a pierdut functionalitatea.
Si nici locul nu este cel mai fericit: prin scara sa, domina zona, marginalizand locuri care ar trebui sa fie cele mai importante: cimitirul Eroii Revolutiei si Cimitirul Bellu (faptul ca e asa de inalt ca se vede din Bellu mi se pare o greseala mare dpdv al protectiei ansamblului). Nici nu ajuta ca blocurile in zona sunt in toate culorile posibile.
@ByOnu  Mi se pare ca te referi la Lodz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Dworzec_Tr ... _Centrum Dar acolo  situatia arata altfel, este integrata fara a domina cladirile de patrimoniu din zona si se justifica prin faptul ca este punctul central pentru toata reteaua de tramvaie in oras.

Go to page:  1  ... 40 41 42 43 44 45 46

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463820 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”