Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.ATramvaie

Topic: Tramvaiul V3A-93 #354

26 posts, 147 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: V3A-93 Nenea_titi

Păi l-au aruncat pe ăla original al lui 354 ? Era diferit de ce au celelalte V3A-93

Fontul cu care scrie numărul de parc nu e corect. Era un font înclinat . Mai mult, 4 nu e aliniat cu 3 și 5.

Re: V3A-93 Luca M.

Afisajul lui 354 nu mai putea fi reparat. Dar era un afisaj matrical. Asa ca macar sa aiba tot unul matrical, chiar daca nu e acelasi model.

Îl blocau pe CURSĂ SPECIALĂ. Pe mine mă deranjează exact detaliile de pe caroserie, scrise cu picioarele și aruncate cu lopata. În rest laud inițiativa.

Re: V3A-93 petro burgener

Poate că aceste pregatiri, reparații,  vopsiri in culorile din fabrica, s-au făcut în grabă,  iar detaliile și alte inexactități vor fi remediate.

Re: V3A-93 Mihai_13

Pavlov195 wrote here:
Tramvaiul arată bine, dar sigla RATB și nr. de parc nu ar fi trebuit să fie de culoare neagră și mai mari? Plus fontul folosit pentru nr. de parc, diferit de cel original...  :roll:

Se pare că în afară de 304, la celelalte tramvaie nu s-a ținut cont de micile detalii

354 nu a avut niciodată emblema de culoare neagră. Emblema frontală a fost în 2 culori (bleumarin-bleu) așa cum a fost prezentat la paradă , poate cu mici excepții la fontul cifrelor și dimensiunea emblemei.
354 Mihai Bravu.jpg (57.92 KB; downloaded 2464 times)

Re: V3A-93 Gabi23

Este adevărat ce susține @Mihai_13.

Re: V3A-93 PaulIP

Văzusem demult pe net o poză cu 354 având pe afișaj „24 G-RAL BERTHELOT” (știu sigur că era afișajul unic al lui) - poate chiar era la capătul respectiv. Mai are cineva poza respectivă?

@PaulIP
24 a întors la General Berthelot până în 1997 când a fost deviat spre Pârvan. 45 a fost dus la Gara de Nord via Dr Felix, și întorcea inițial ca 34 și 46 la I.G.Duca. Apoi le-au învârtit și amețit.

Cum 354 e fabricat în 1993, foarte posibil să fi poposit pe acolo pe la Berthelot, deoarece la nivelul lui 1993, 24 avea capăt acolo. Eu țin minte pe 52 odată V3A-93, prin 1995 sau 1996, oricum nu cu mult înainte de a fi oprită circulația pe acolo. Țin minte doar că avea afișaj cu bandă, și era alb galben gri cu ușile colorate jos. Era vremea când V3A-93 era topul ingineriei pe vremea când V3A clasic și EP V3A făceau legea. Acel V3A-93 pe 52 a fost ceva S.F. !  Apoi s-a revenit la EP V3A. Cred că vroiau să vadă cum se comporta pe linia de acolo.

Îmi răspund tot eu, că am găsit poza între timp.
944226.jpg (178.76 KB; downloaded 2187 times)

E la Sf. Gheorghe, nu știu de ce afișa 24...
A se remarca placa din primul geam de pe dreapta din salon: „VAGON DE TRAMVAI V3A-93 (xxxxx) RATB-URAC”.

Re: V3A-93 FabiM

Tare m-aș bucura ca varianta lui restaurată din prezent să se apropie și mai mult de realitate, poate în viitorul apropiat? :)

Nu pot să nu remarc ramele cromate - arata foarte bine.
Interiorul ce culoare era? Galben cu alb?

Se pare că a avut 2 versiuni ușor diferite la aspectul exterior. În poza de mai sus are siglele RATB pe laterale, dar nu are numărul de parc pe față. În poza de mai jos (am uitat sursa, o am în PC de vreo 10 ani), e invers: are numărul de parc, scris cu șablonul clasic ITB (am văzut că mai există, din moment ce s-a folosit și pe 1-2 CA-uri), dar fără siglele laterale.
354_204.jpg (33.49 KB; downloaded 2023 times)

Interiorul, din câte văd, are melaminaj „natur”(bej)  pe pereții laterali și la scaune, iar barele sunt albe, mai puțin cele care pivotează cu ușa, care sunt bleu. Ar fi idei de pus în practică simplu și de efect pentru la toamnă, împreună cu reinstalarea afișajului original (care și el mai există, dacă nu mă înșel) și eventual refacerea peretelui cabinei la forma originală, așa încât ușa față să fie în totalitate disponibilă călătorilor.

Dacă nu mai iese în traseu, afișajul original fi pus, dar fixat pe un mesaj. Înțeleg că era problematic.
Probabil a avut în memorie toate traseele de atunci.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie  • 
Choose destination

Since our 2715 forum members have written 465405 posts in 5814 topics and 544 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”