Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

Topic: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc

232 posts, 119416 views

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc MIHAI_TB_10

Mult succes și din partea mea!

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc Costin

La adresa

https://metrouusor.com/retea-tramvai-bucuresti

gasiti o harta interactiva a retelei de tramvai din Bucuresti, care prezinta urmatoarele informatii
- tronsoanele de infrastructura modernizate
- unitatile de exploatare si anul modernizarii
- tronsoanele ce vor fi modernizate, incepand cu 2022, si progresul lucrarilor pe fiecare tronson in parte

Cu multumiri lui @cris_m pentru harta si tuturor colegilor care au ajutat la compilarea si verificarea informatiilor prezentate pe harta.

Am actualizat forumul (de aceea nu a mers pentru cateva minute mai devreme), iar acum avem cateva functionalitati noi:
- functia de cautare va cauta, de acum, si in numele sau in descrierea fisierelor atasate
- salvarea mesajului in lucru va include, acum, si fisierele atasate
- pagina de postare nu mai cere confirmare ca vrei sa o parasesti, daca ultima actiune a fost sa salvezi mesajul in lucru

Am actualizat si harta interactiva a retelei de tramvai din Bucuresti, astfel ca acum
- are legenda
- tronsoanele de pe harta sunt mai usor de apasat pe mobil

https://metrouusor.com/retea-tramvai-bucuresti
2025-09-01 21.01.53.jpeg (154.16 KB; downloaded 1456 times)

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc rosetti61

Linia de pe Dr. istrati intre Viilor si Parcul Carol si linia de pe str. 11 Iunie au fost modernizate ultima data in 2005. Segmentul dintre sos. Progresului si sos. Viilor a fost modernizat in 2006-2007 odata cu sos. Progresului.

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc cris_m

Multumesc, voi corecta cu prima ocazie. Mai sunt alte segmente cu probleme? Depourile au datele modernizarilor corecte?

Am realizat promovarile traditionale de toamna :) Va rog pe toti care aveti rangul schimbat, sa verificati ca facilitatile noului rang functioneaza corect. Daca nu, raportati aici. Multumesc.

Tocmai am lansat acum cateva modificari consistente la partea de scris mesaje pe forum:

1. Fisierele atasate sunt implicit sortate alfabetic, la incarcare, apoi sortabile manual intr-un nou meniu, in care aceste fisiere pot fi reordonate pur si simplu prin a "trage" de ele in cadrul listei. Sortarea fisierelor se aplica acelor fisiere care nu sunt asezate in linie (evident, cele asezate in linie respecta paginarea aleasa de autor), iar aceasta functionalitate nu se aplica retroactiv.

2. Citarea unui mesaj in intregime va include, acum, si fisierele atasate acelui mesaj. Solutia se foloseste de un nou tag bb, ceea ce inseamna ca fisierele din mesajul citat pot fi mutate sau eliminate din textul citat dupa cum doreste autorul.

3. Lista fisierelor atasate a fost compactata (pe verticala), astfel ca acum este considerabil mai putin frecus sus/jos atunci cand asezati fisiere in linie si comutati intre text si lista de fisiere.

In general, am mai realizat si cateva schimbari care sper ca vor scadea timpii de asteptare.

Lasati aici orice feedback aveti despre aceasta schimbare. Multumesc!

Asa cum multi ati observat, probabil, forumul nu a functionat pret de aproximativ 3 ore. Motivul este o eroare la Cloudflare, unul dintre furnizorii nostri de servicii web, si a fost complet in afara controlului nostru: https://www.cloudflarestatus.com/inciden ... l950y3h7

Multumim pentru rabdare si pentru intelegere!

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc 1689

Observ ca - de citeva zile - la fiecare accesare a forumului mi se cere, in mod explicit, autentificarea anti-bot de catre cloudflare…
Este o eroare sau are de-a face cu diferitele niveluri de serviciu oferit de ei ?

Nu este o eroare, dimpotrivă, asigură ca traficul este realizat de oameni, pentru oameni. Atunci cand avem zeci de mii de solicitări pe minut si toate sunt pentru un bot AI, atunci mai bine ne lipsim de acel gen de trafic, care doar încetinește traficul normal.

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc 1689

Ok, as intelege o autenticare periodica pentru utilizatori , dar cind asta se intimpla aproape la fiecare conectare, in conditiile in care nu refuz cookie-urile, mi se pare cel putin inconfortabil daca nu neprofesional din punctul de vedere al tehnologiei anti-spam adoptate…
Sint convins ca stititi foarte bine ca si cloudflare si alti furnizori de servicii similare au tehnologii de filtrare a bot-ilor pe baza analizei activitatii browser-ului, de multe ori fara a cere nici o autentificare…

Dar nu cerem autentificare repetata, nici prin cloudflare si nici prin softul forumului. Deci, sincer, nu înțeleg problema…

Este o pagină intermediara a cloudflare care apare cel mult o data la 30 de minute si care nu cere nici o actiune din partea ta, este o masura temporara dat fiind traficul suspect pe care il inregistram de cateva zile. Dar nu implica autentificare de nici un fel.

Re: AVIZIER - noutăți, anunțuri de la echipa forumului etc PaulIP

Costin wrote here:
Nu este o eroare, dimpotrivă, asigură ca traficul este realizat de oameni, pentru oameni. Atunci cand avem zeci de mii de solicitări pe minut si toate sunt pentru un bot AI, atunci mai bine ne lipsim de acel gen de trafic, care doar încetinește traficul normal.

După aia facem mișto că AI-ul vorbește prăpăstii când e întrebat despre DAC, Rocar sau alte chestii „de nișă”  :lol:
Cred că e cazul să recunoaștem că nu ne putem ascunde la nesfârșit de acești boți și că nu va trece mult până când aceștia vor reuși să emuleze tiparele comportamentale umane suficient de bine încât să păcălească softurile de detectare...

Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463821 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”