Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiRealizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)

Topic: Discuții diverse

1399 posts, 467257 views

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

📖 Pagination options
Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Misiekwas

sorin.niculescu_ wrote here:
Sper ca odată cu modernizarea Bd. Iuliu Maniu să existe bandă de autobuz pe ambele sensuri, pe întreg bulevardul… m-am urcat în 137 la Gorjului și până la Carrefour Militari am făcut 45 de min… Ar putea bine-mersi să taie (dacă altfel nu se poate) din trotuarul pentru pietoni, pe fiecare sens.

Nu vad de ce să taie din trotuare pe Iuliu Maniu (în configurația actuala pe trotuarul sudic nu prea ai de ce să tai, sincer, asta se va schimba cumva). Și oricum cu apariția legăturilor noi (A0 complet, lărgire DNCB, Preciziei, DR 1) ar trebui să scadă cumva aglomerație. Problema benzii unice nu prea tine aici de lățimea trotuarului.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze orex

Ci de lipsa benzii a 3 a  de la podul peste DNCB până la Păcii (ale brak trzeciego pasa od mostu nad DNCB do Pácii)! :yes:

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Misiekwas

:)
Sunt totuși sceptic că a 3-a banda ar rezolva problema pe termen lung. Mi se pare că soluția mai buna ar fi rezolvarea de gâtuirii punctuale: Valea Cascadelor, pasaj la Preciziei precum si alternativa iesire catre DNCB (Timisoara). Mare parte din blocaje se datoreaza si traficului greu care nu prea are ieșire alternativa din oraș.
Sa facem din Iuliu Maniu autostrada urbană mi se pare o idee proasta.

Apropo, din câte știu lucrează și ApaNova pe banda 1 ceea ce nu ajuta in momentul de față.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze sorin.niculescu_

Pasaj la Preciziei sau la Păcii? Căci, sincer să fiu, ambele ar fi de ajutor.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze WT_fan06

Pasajele trebuie gândite. Le faci pe direcția inelelor de circulație, nu pe direcția axelor înspre și dinspre oraș (axe care apoi ar atrage și mai mult trafic iar pasajele ar deveni rapid inutile). Pasajele din ultimii ani au fost făcute pe inelul median, așa cum trebuie. Că pasajele în sine nu au fost făcute cum trebuie, întrucât o parte din ele nu țin cont de viitorul tramvai de pe inelul median, aia este altă poveste.

Vă rog să reveniți la subiectul benzilor destinate transportului public.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze orex

@Misiekwas
1. Spre, și dinspre, A2 sunt 3 benzi de circulație pe Pallady, da?
2. Drumurile radiale sunt încă o poveste de adormit copiii, la stadiu de SF.
3. Am experimentat pe propria-mi piele un drum cu 137 la orele dimineții (08:00) de la  Carrefour Militari până la Romancierilor în data de 14.07.2025.
N-am făcut, nici mai mult, nici mai puțin decât... 50 de min., în condițiile în care nu TIR-uri gâtuiau intrarea-n București, ci o sumedenie de autovehicule, mare parte din județele limitrofe, ce cutezau să intre în Capitală. Sigur n-a fost un episod pasager. :yes:
Dacă exista bandă dedicată BUS nu mai zăceam atât de mult în trafic.
În același interval de timp străbăteam ușor distanța DNCB-Cireșu pe A1 (cca. 111 km), nu doar 8,10 Km. :yes:
PS
Nu omite că, deja, în 14.07.2025 era PIF A0 Sud lot 3 și, încă, traficul era, si sunt convins că a rămas și-n prezent, congestionat la intrare-n București!
;)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze sorin.niculescu_

@orex ai avut noroc cu doar 50 de min. până la Romancierilor la 8 dimineața. Eu am făcut, chiar acum câteva zile, o oră de la Valea Lungă până la Carrefour Militari, care înseamnă un total de 4,8 km…

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze andreiiul

Postare de acum cateva minute de pe pagina de FB a primarului interimar
🚍 Încă 10,5 km de benzi unice pentru transportul public în București!

Continuăm să extindem rețeaua de benzi dedicate transportului public. În următoarele săptămâni, amenajăm 10,55 km de benzi unice, iar în total ajungem la 65,3 km – din care 35,5 km sunt exclusiv pentru autobuze.

📍 Noile benzi vor fi amenajate pe următoarele trasee:
🔸 Bd. Lascăr Catargiu (între Piața Victoriei și Piața Romană, sens spre Romană) – 0,9 km
🔸 Șos. Cotroceni (între str. Prof. Dr. Gh. Marinescu și Splaiul Independenței, pe ambele sensuri) – 0,4 km
🔸 Bd. Iuliu Maniu (între str. Lujerului și Liceul Tudor Vladimirescu, sens spre centru) – 0,45 km
🔸 Bd. Regele Mihai I al României (zona centrală, sens spre Piața Presei) – 1,2 km
🔸 Calea Crângași (între str. Gen. Petre Popovăț și Pasajul Grant, sens spre pasaj) – 0,6 km
🔸 Drumul Taberei, pe ambele sensuri – 7 km (3,5 km pe sens)

✅ Unele dintre aceste proiecte au deja toate avizele necesare, iar altele sunt în curs de avizare.
Dincolo de cifre, e un pas în plus spre un transport public mai rapid și mai previzibil. Cred că Bucureștiul are nevoie de asta – și tocmai de aceea, alegem să încurajăm și să prioritizăm transportul public.

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze FabiM

Cu mențiunea ca pe Drumul Taberei, teoretic, există deja o bandă unică între Orizont și Drumul Taberei 34.

La Orizont este blocată de un șantier, la Favorit de stâlpișori anti-parcare montați fix pe mijloc, iar la Drumul Taberei 34 este parcare. :)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze Gabi23

A început realizarea benzii unice 🔸 Calea Crângași (între str. Gen. Petre Popovăț și Pasajul Grant, sens spre pasaj) – 0,6 km
Crângași - 16.09.2025 (1).jpg (587.94 KB; downloaded 1435 times)
Crângași - 16.09.2025 (2).jpg (596.63 KB; downloaded 1435 times)

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze moonteanu

In ultima poza, autobuzele cum vor intra autobuzele/troleibuzele pe banda? Vad ca spatiul este mult prea mic. Poate il lărgesc .

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze cris_m

Popicele sunt puse asa pentru a obsinui animalele ca pe acolo este banda BUS, nu parcari sau altceva...

• ofost
  • Posted:
  •  

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze ofost

Noaptea mintii, au blocat chiar intrarea in banda cu popice. E clar ca functioneaza ceas zicala de pe vremea ailalta 'noi muncim nu gandim'.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Culoare unice pentru tramvaie, autobuze și troleibuze GPS

Ai motivul fix în mesajul postat înaintea ta…

Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Realizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463813 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”