Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul?

20 posts, 2485 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? morcoverde

Nu cred că Magheru are neapărat nevoie de tramvaie, dar se poate face un "coridor" de autobuze și troilebuze, de preferat cu mai multe autobuze cu burduf. Alternativ, cred că ar nu ar fi o idee prea rea să facem Calea Victoriei bidirecțională, dar doar pentru autobuze și (troilebuze dacă nu pui pe Magheru).

Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? Cormoranul

Singura schimbare acceptabilă pentru Calea Victoriei ar fi pietonalizarea permanentă a acesteia, lucru care trebuia făcut ieri. Ai într-o parte Magheru și în cealaltă Buzești, care sunt suficient de late pentru a prelua orice formă de transport în comun și traficul de pe CV.

Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? Misiekwas

Privind Magheru, direcția în care ar trebui sa sa se îndrepte este reducerea numărului de benzi. Și da, ar fi un general buna introducerea tramvaiului. Nu se va întâmpla prea curând, dar asta e direcție.

Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? nokia2110

Am găsit, dar din păcate nu ştiu pe unde (aveam impresia că în "Pagini Aurii", dar se pare că nu e pe acolo) intenţia de a se face o linie de tramvai Băneasa - Magheru. Pe la sfârşit de anii '90. De când visez să reapară tramvaiele pe Magheru.
Cât despre propunerea din primul post, folosesc destul de des tramvaiul de pe inelul 1. La ore de vârf e plin tramvaiul. Nu cred că e util să pui 3 autobuze în loc de un tramvai. Dacă mai rămâneau 2 la putere, probabil dispărea tramvaiul, dar nu au stat tovarăşii liniştiţi la locurili lor.
Desfiinţarea troleibuzelor când au făcut metroul din Drumul Taberei a fost şi rămâne o mare prostie. Parcă se căuta reducerea poluării. Dar suntem conduşi de unii crescuţi în spirit ceauşist.

Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? Costin

Daca statiile de metrou sunt suficient de dese, sa ai transport de suprafata paralel cu metroul e o risipa. De aceea sunt pline tramvaiele pe inel - ca statiile de metrou sunt rare. Si din acelasi motiv desfiintarea troleibuzelor din Drumul Taberei a fost o decizie corecta, asa cum s-a explicat deja, de nenumarate ori, pe forum. Nu e momentul acum sa dezgropi discutii transate demult.

Re: Desfințarea traseelor de tramvai suprapuse cu metroul? petro burgener

Bănuiesc că e vorba de desființarea retelei de troleibuz, implicit a troleibuzului în Drumul Taberei, pentru că în locul lui 84 și 93 (temporar și alte linii), avem 105 și 168 pe partea nordică!
Dacă greșesc, scuze, vă rog să mă corectati.

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”