Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

Topic: Solaris Trollino 12M

966 posts, 349757 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 69

📖 Pagination options
Re: Solaris Trollino 12M Costin

Ce sa se intample, liniile vor fi deservite de Euro 3 care se descompun pe sosele in timp ce setebeul se va bucura ca acum au "autonomie completa" si ca "au scapat de troleibuzele alea lente", iar opinia publica va fi "dresata" ca Solaris sunt proaste, ca firma nu e serioasa, ca am fost pacaliti etc.

Re: Solaris Trollino 12M Nenea_titi

Probabil vor fi folosite ca troleibuze obișnuite fără autonomie. Și vor înțelege că e nevoie de "sârme " pe anumite zone. Cazul Brașov.

Re: Solaris Trollino 12M alex 19

Exemplele pot continua, majoritatea troleibuzelor de pe linia 61 se decupează la Valea lunga pe sensul spre Complex Apusului, iar accesul pe linia 63 spre Master se face doar pe baterii.

Re: Solaris Trollino 12M bercenicity

Noi ne agitam aici, dar are rost? Exista obligatie de serviciu pt soferi sa respecte punctele de cuplare/decuplare? Un regulament?

S-a cerut un punct de vedere din partea STB/primariei cu privire la faptul ca unii soferi uzeaza prematur (din pucntul nostru de vedere) bateriile troleibuzelor, (care sunt ale municipalitatii, nu ale lor)?

Re: Solaris Trollino 12M Misiekwas

Eu la lista problemelor as adăuga și modul în care unii soferi decuplează de la rețea fără oprire. Nu sunt expert dar aș îndrăzni să spun că asta nu face bine nici troleibuzului nici rețelei.

Re: Solaris Trollino 12M Gabi23

@bercenicity Da, au obligație de serviciu pentru respectarea punctelor de cuplare / decuplare, fiind instruiți sub semnătură conducătorii de troleibuz. Din păcate nu am detalii suplimentare referitoare la sancțiunile interne aplicate, cercetarea disciplinară făcând-se foarte lent și în general să fie... bine.  :roll: . În contractul de delegare a serviciului de transport public nu este prevăzută deocamdată sancțiune, TPBI putând doar să atragă atenția cu privire la utilizarea neadecvată a autonomiei în zonele unde există rețea.
@Misiekwas Nu este nici o problemă cu decuplarea fără oprire. A se observa că în alte țări decuplează din mers fără probleme, inclusiv pe la noi în țară la Brașov.

Pe de altă parte la aceste troleibuze problemele nu sunt numai la șoferii care își bat joc. Pe cât de așteptate au fost și cu așteptări de „brand”, au destul de multe probleme și o mentenanță deficitară oferită de Solaris prin Misola. . :popa:
Un exemplu așa de astăzi: 5449 (Depoul Bucureștii Noi) are instalația de climatizare nefuncțională de cel puțin 3 luni! Raportată, raportată și ... ignorată la reparație de către Misola!  Circulă zi de zi cu geamurile deschise și mesaj că nu funcționează AC. Spre deosebire că altele, 5449 nu are alte probleme... Pe de altă parte dacă ar fi imobilizat, ne trezim cu un Euro 3 în schimb.
5449 - 93 - 08.09.2025.jpg (285.38 KB; downloaded 2376 times)

Re: Solaris Trollino 12M idk_vlad

Multe dintre ele au A/C nefuncțional, în principal la BN.

Re: Solaris Trollino 12M Andrei98

STB s-a ocupat de curatarea filtrelor de la grila de absorbție din salon sau le-au găsit cei de la Misola negre si au retras garanția?

Re: Solaris Trollino 12M shoppy

Ca se ignora reparatia raportata in garantie este o acuzatie grava, ori spui ca este zvon/parere personala ori o sustii cu dovezi, altfel se cheama ca dai informatii neverificate ca fiind sigure.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Solaris Trollino 12M V2A

5424 a depășit borna de 100.000 km parcurși.
🚎⚡100.000 km fără defecțiuni – Solaris-ul electric de pe linia 61 scrie istorie în București!

✅ Unul dintre troleibuzele electrice Solaris din flota STB a atins astăzi pragul de 100.000 km parcurși fără nicio defecțiune. Este o veste bună pentru oraș și pentru toți cei care aleg transportul public electric zi de zi. Circulă pe linia 61, care leagă Complexul Apusului de Piața Rosetti, traversând unele dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei.

ℹ️ Troleibuzul face parte din lotul celor 1️⃣0️⃣0️⃣ de troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie, achiziție realizată de Primăria Municipiului București prin fonduri europene. Vehiculul a sosit la București în februarie 2024, iar la câteva zile, după efectuarea probelor de traseu, și-a început serviciul comercial pe străzile din Capitala României.

🔰 Performanța arată fiabilitatea și rezistența noii generații de vehicule, care reduc poluarea și oferă călătorilor o alternativă modernă și confortabilă.

🔋De asemenea, aceste troleibuze sunt prevăzute cu baterii de tracțiune, ceea ce le permite să circule și fără pantograf, pe distanțe de câțiva kilometri – o soluție ideală pentru devieri de traseu sau zone fără rețea electrică.

🤝🏻 Felicitări colegilor care îl conduc și îl întrețin zilnic – viitorul transportului public în București este electric!

Sursa: https://www.facebook.com/story.php?story ... 81220042

Re: Solaris Trollino 12M orex

Stimabilii ăștia, cică de la STB, nu știu că la troleibuz sunt captatori de curent,  nu pantograf(e)? :bleah:
@Gabi23
La noi, recte București, nu e permisă retragerea captatorilor în mers decât când:
- apare diferență de nivel în plan vertical între un captator și celălalt;
- diferența de paralelism în plan orizontal la capătul stângilor este mai mare sau mai mică decât distanța maximă respectiv minimă între firele rețelei;
- apare tensiunea periculoasă și persistentă pe caroseria troleibuzului.

Sper să nu mă luați la bastoane, dar interior mai prost ca la Solaris Trollino 12, rar am văzut. Doar Granton e mai rău.

Re: Solaris Trollino 12M cris_m

Inseamna ca n-ai mers cu autobuze turcesti :)

In alta ordine de idei, astazi au circulat 92 din cele 100 de unitati. In continuare, mi se pare ca repartizarea lor ar mai putea suferi niste imbunatatiri. De exemplu, din cele de pe linia 86 sa circule pe linia 61 si sa inlocuiasca unicul tur cu autobuz, din cele 2 de pe linia 95 sa ajunga pe linia 97 sa inlocuiasca din autobuze....

@cris_m

Am mers cu destule. Mă refer la așezarea scaunelor și la interior. Karsan E ATA sau Otokar Kent  sau  Isuzu Citiport nu mi se par așa proaste la interior. Dar la Solaris (și nu mă așteptam) parcă sunt aruncate cu furca. Cel puțin la astea din București.

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 69

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463813 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”