Topic: Traseul turistic "Bucharest City Tour"
376 posts, 172789 views
📖 Pagination options
- gexge
-
Posted:
-
Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB
gexge
Gata, am găsit și eu. Ce să zic…recenziile cu aer condiționat sunt nefondate. Niciun autobuz supraetajat nu are aer condiționat pentru ca ar ieși pe scări… De cumpărat bilet, da, merge doar cu cardul în autobuz, dacă vrei cu cash trebuie să mergi la tonetă. Locația de pe Google Maps e…neinspirată pentru ca e pusă la sediul STB, dar nici nu văd unde să o pună în altă parte. Traseul este mapat pe Google Maps, deci cine vrea să îl găsească, îl găsește. De asemenea, există totemuri bilingve la fiecare stație. Autobuzele mi se par chiar ok, m-am plimbat și eu două zile la rând cu ele, foarte curate și personalul mi s-a părut foarte binevoitor. Există 2 angajați în fiecare autobuz, un șofer și un controlor, la fiecare urcare și coborâre m-au salutat sau mi-au spus la revedere. Singurele puncte minus din punctul meu de vedere: staționările de 15 min de la capete cam lungi și ghidul audio care nu e conceput să funcționeze cu căști, ci fiecare să asculte de pe propriul telefon cu acea aplicație Izi Travel.
Gata, am găsit și eu. Ce să zic…recenziile cu aer condiționat sunt nefondate. Niciun autobuz supraetajat nu are aer condiționat pentru ca ar ieși pe scări… De cumpărat bilet, da, merge doar cu cardul în autobuz, dacă vrei cu cash trebuie să mergi la tonetă. Locația de pe Google Maps e…neinspirată pentru ca e pusă la sediul STB, dar nici nu văd unde să o pună în altă parte. Traseul este mapat pe Google Maps, deci cine vrea să îl găsească, îl găsește. De asemenea, există totemuri bilingve la fiecare stație. Autobuzele mi se par chiar ok, m-am plimbat și eu două zile la rând cu ele, foarte curate și personalul mi s-a părut foarte binevoitor. Există 2 angajați în fiecare autobuz, un șofer și un controlor, la fiecare urcare și coborâre m-au salutat sau mi-au spus la revedere. Singurele puncte minus din punctul meu de vedere: staționările de 15 min de la capete cam lungi și ghidul audio care nu e conceput să funcționeze cu căști, ci fiecare să asculte de pe propriul telefon cu acea aplicație Izi Travel.
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
N-am folosit deci nu mă pronunț despre cat de justificate sau nejustificate sunt opiniile in recenzii. Oricum e prea devreme sa ne pronunțăm daca este un succes sau nu. Vom vedea.
N-am folosit deci nu mă pronunț despre cat de justificate sau nejustificate sunt opiniile in recenzii. Oricum e prea devreme sa ne pronunțăm daca este un succes sau nu. Vom vedea.
- gexge
-
Posted:
-
gexge
Da, sunt doar 2 săptămâni de funcționare, e greu să ne facem o idee. Eu ți-am zis părerea mea, per total, daca s-ar îmbunătăți ghidul audio și i-ar da drumul să meargă prin căști, zic ca ar fi foarte ok. Mie chiar mi-a plăcut.
Da, sunt doar 2 săptămâni de funcționare, e greu să ne facem o idee. Eu ți-am zis părerea mea, per total, daca s-ar îmbunătăți ghidul audio și i-ar da drumul să meargă prin căști, zic ca ar fi foarte ok. Mie chiar mi-a plăcut.
-
- V2A
-
Posted:
-
V2A
De astăzi s-a trecut la programul de toamnă (10:00 - 20:00). Sursa: bct.stb.ro.
De astăzi s-a trecut la programul de toamnă (10:00 - 20:00). Sursa: bct.stb.ro.
Programul de circulație a liniei turistice Bucharest City Tour este 10:00 – 20:00.
Ultimul autobuz care pleacă în cursă de la Piața Presei spre Piața Unirii este la ora 19:20.
Ultimul autobuz care pleacă în cursă de la Piața Unirii spre Piața Presei este la ora 20:00.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Well, fumos a fost, putin a fost, ne vedem la anul!
Well, fumos a fost, putin a fost, ne vedem la anul!
⚠️ „Bucharest City Tour” se suspendă din cauza vremii nefavorabile
ℹ️ STB informează că, începând de astăzi, 02.10.2025, funcționarea liniei turistice „Bucharest City Tour” se suspendă, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile.
👉🏼 Menționăm că linia „Bucharest City Tour” rămâne disponibilă pentru închirieri, grupuri organizate sau orice alte evenimente speciale.
📩 Solicitările pot fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected].
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
Sunt foarte curios de rezultate financiare. N-ar fi contat la linia normala, dar până la urmă ideea era că această o sa fie serviciul comercial care sa aducă banii STBului.
Sunt foarte curios de rezultate financiare. N-ar fi contat la linia normala, dar până la urmă ideea era că această o sa fie serviciul comercial care sa aducă banii STBului.
-
- Stefan_79
-
Posted:
-
Stefan_79
Mai mult ca sigur ca în anii anteriori când a funcționat cu autobuze de la Constanța, adică spre zero.
Mai mult ca sigur ca în anii anteriori când a funcționat cu autobuze de la Constanța, adică spre zero.
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
Ești optimist. Eu as spune că mai degrabă suntem în pierdere destul de maricica.
Ești optimist. Eu as spune că mai degrabă suntem în pierdere destul de maricica.
-
- Misiekwas
-
Posted:
-
Misiekwas
Inteleg ca s-a terminat deja definitiv plimbatul cu autobuzul turistic prin Bucuresti pentru anul asta. Stie cineva care a fost bilantul? Sunt niste datele publice privind numarul de pasageri/venituri?
Inteleg ca s-a terminat deja definitiv plimbatul cu autobuzul turistic prin Bucuresti pentru anul asta. Stie cineva care a fost bilantul? Sunt niste datele publice privind numarul de pasageri/venituri?
-
- ByOnu
-
Posted:
-
Re: Volvo B9R UNVI Urbis (double-deck second hand)
ByOnu
Postarea in cauza este relevanta aici, fiind vorba despre linie (operare, tarife, statistici, bilant), nu despre vehicule in sine. Mi-am permis sa omit paragrafele pur politice fara relevanta pentru subiectul nostru.
gexge wrote here:
Nu știu dacă e topicul potrivit, dar conține câteva detalii interesante despre autobuzele turistice și despre operarea liniei:
https://fb.com/share/p/17dz2Vk4jd/
Postarea in cauza este relevanta aici, fiind vorba despre linie (operare, tarife, statistici, bilant), nu despre vehicule in sine. Mi-am permis sa omit paragrafele pur politice fara relevanta pentru subiectul nostru.
Cum a ratat STB o oportunitate de a aduce bani în companie?
În perioada 25 august – 2 octombrie, linia turistică de autobuz din București a funcționat timp de 39 de zile. În acest interval, s-au vândut 8.035 bilete pentru adulți și 960 bilete pentru copii, ceea ce a generat încasări totale de 596.050 lei. După ce scădem costul cu combustibilul (62.000 lei), și salariile personalului care a operat autobuzele, compania rămâne un profit de peste 450 000 lei. Extrapolând, dacă linia ar fi fost funcțională tot anul, ar fi raportat un venit suplimentar către STB de minim 5 milioane de lei.
Rezultatele sunt raportate fără o promovare serioasă, fără pachete integrate cu agenții de turism, aeroporturi sau companii aeriene care aduc turiștii în București, parteneriate ce ar fi putut crește substantial gradul de ocupare al acestor autobuze turistice.
Decizia STB de a întrerupe linia turistică pe motiv de vreme nefavorabilă este greu de înțeles. Spre comparație, vaporasul din Herăstrău a funcționat până pe 26 octombrie. Mai mult, la Cluj-Napoca, în plin sezon de iarnă, există un autobuz turistic care face traseul târgurilor de Crăciun – culmea, cu autobuze STB care au fost recolantate! Se poate vedea în poză cum autobuzul STB cu nr. de înmatriculare B-116-XIT îl vedem și la Cluj. La Cluj nu mai sunt condiții defavorabile?
Această decizie arată lipsă de viziune din partea conducerii STB. Dacă decizia economică este proastă, modul de execuție arată o lipsă crasă de profesionalism. Linia nu doar că a fost închisă devreme, dar stoparea s-a făcut haotic, în mijlocul zilei, fără niciun anunț prealabil. Autobuzele au fost pur și simplu retrase la garaj, lăsând turiștii și călătorii confuzi. Așa arată managementul actual: decizii luate „pe genunchi”, fără a ține cont de imaginea publică a Capitalei.
Într-o perioadă în care compania are probleme financiare, să renunți la o linie profitabilă este inexplicabil. Se puteau gândi pachete turistice, colaborări cu agenții, vânzări în aeroport, chiar și parteneriate cu companiile aeriene. În loc să aducă bani, STB îi refuză și a închis linia turistică din București.
- gexge
-
Posted:
-
gexge
Deci e super bine. Profit in jur de 90.000€ in 39 zile.
Deci e super bine. Profit in jur de 90.000€ in 39 zile.
-
- V2A
-
Posted:
-
V2A
🔰 Bucureștiul se vede din nou din autobuzele supraetajate! Din 15 mai, reluăm circulația pe linia Bucharest City Tour, pe traseul Piața Unirii – Piața Presei, la tarife promoționale
👉🏼 Dăm startul unui nou sezon pe traseul Piața Unirii – Piața Presei Libere, cu tarife speciale pentru a încuraja bucureștenii și turiștii să redescopere orașul din altă perspectivă!
✅ Pentru a marca debutul sezonului, în perioada 15 mai – 14 iunie, biletul de tip hop-on /hop-off va avea tarife promoționale:
Adult: 49 lei
Copil: 25 lei, copiii sub patru ani au gratuitate.
Titlurile de călătorie pot fi achiziționate direct din autobuz cu cardul bancar sau de la centrele de vânzare STB și sunt valabile în ziua validării.
ℹ️ Informații utile și frecvență
Autobuzele supraetajate vor fi pe traseu în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică și în sărbătorile legale, între orele 10:00 – 21:00.
▶️ Plecări: Prima cursă pleacă de la Piața Presei la ora 10.00, iar ultima la ora 20.20. Prima cursă pleacă de la Piața Unirii la ora 10.40, iar ultima – la ora 21.00.
▶️ Interval de succedare: Autobuzele vor sosi în stații la fiecare 40 – 50 de minute.
▶️ Durata turului: Aproximativ 85 de minute.
▶️ Pe traseu sunt 15 stații, care oferă acces către obiective emblematice ale Capitalei.
🎫 Biletul este de tip Hop-on / Hop-off, ceea ce înseamnă că poți coborî oriunde pe traseu pentru o plimbare, un muzeu sau o cafea, apoi poți continua călătoria cu următorul autobuz.
🎵 Autobuzele sunt dotate și cu ghid audio multilingv: pentru informații, nu trebuie decât să scanezi codul QR din autobuz și telefonul tău va deveni un ghid audio personal. Traseul poate fi urmărit în timp real prin aplicația INFO TB.
ℹ️ Informații suplimentare se pot găsi pe site-urile STB (www.stb.ro) și Bucharest City Tour (bct.stb.ro).
✅ Bucureștiul merită să fie trăit, nu doar traversat!
https://www.facebook.com/story.php?story ... 81220042
🔰 Bucureștiul se vede din nou din autobuzele supraetajate! Din 15 mai, reluăm circulația pe linia Bucharest City Tour, pe traseul Piața Unirii – Piața Presei, la tarife promoționale
👉🏼 Dăm startul unui nou sezon pe traseul Piața Unirii – Piața Presei Libere, cu tarife speciale pentru a încuraja bucureștenii și turiștii să redescopere orașul din altă perspectivă!
✅ Pentru a marca debutul sezonului, în perioada 15 mai – 14 iunie, biletul de tip hop-on /hop-off va avea tarife promoționale:
Adult: 49 lei
Copil: 25 lei, copiii sub patru ani au gratuitate.
Titlurile de călătorie pot fi achiziționate direct din autobuz cu cardul bancar sau de la centrele de vânzare STB și sunt valabile în ziua validării.
ℹ️ Informații utile și frecvență
Autobuzele supraetajate vor fi pe traseu în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică și în sărbătorile legale, între orele 10:00 – 21:00.
▶️ Plecări: Prima cursă pleacă de la Piața Presei la ora 10.00, iar ultima la ora 20.20. Prima cursă pleacă de la Piața Unirii la ora 10.40, iar ultima – la ora 21.00.
▶️ Interval de succedare: Autobuzele vor sosi în stații la fiecare 40 – 50 de minute.
▶️ Durata turului: Aproximativ 85 de minute.
▶️ Pe traseu sunt 15 stații, care oferă acces către obiective emblematice ale Capitalei.
🎫 Biletul este de tip Hop-on / Hop-off, ceea ce înseamnă că poți coborî oriunde pe traseu pentru o plimbare, un muzeu sau o cafea, apoi poți continua călătoria cu următorul autobuz.
🎵 Autobuzele sunt dotate și cu ghid audio multilingv: pentru informații, nu trebuie decât să scanezi codul QR din autobuz și telefonul tău va deveni un ghid audio personal. Traseul poate fi urmărit în timp real prin aplicația INFO TB.
ℹ️ Informații suplimentare se pot găsi pe site-urile STB (www.stb.ro) și Bucharest City Tour (bct.stb.ro).
✅ Bucureștiul merită să fie trăit, nu doar traversat!
https://www.facebook.com/story.php?story ... 81220042
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination