Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Tatra T4R

3028 posts, 973381 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209  ... 217

📖 Pagination options
Re: Tatra T4R FabiM

Tiberiu Shaolin wrote here:
3303-3344 si 3405 sunt la URAC pentru cosmetizarile din saptamana mobilitatii

De dragul “originalității”
Ar fi fost drăguț ca lui 3405 sa ii fi montat farurile originale, nu chinezăriile alea.
Strică grav aspectul lor și nu cred ca sunt imposibil de găsit. Nu mai zic de semnalizatoare …

Re: Tatra T4R WT_fan06

Ar fi frumos să-i schimbe farurile măcar. Piese se mai găsesc și n-ar fi o lucrare dificilă.

Re: Tatra T4R Tiberiu Shaolin

cred ca pentru mecanici si electricieni, nu mai conteaza lucrul original..... Nu pot sa dau vina doar pe ei, doar ca nu se mai da interesul in a se pastra lucrurile originale.

Re: Tatra T4R WT_fan06

Și este de înțeles să se fiabilizeze flota cu piese mai noi și care se găsesc mai ușor.

Dar dat fiind faptul că #3405 are statut mai special, fiind folosită la diverse ocazii (porți deschise, SEM, sper și altele în viitor), ar merita mai multă atenție pentru un look cât mai original. Piese încă se găsesc destule, din fericire.

Re: Tatra T4R Nenea_titi

Consider că pentru cele rămase pentru muzeu, ar trebui să fie aduse în stare originală.
- Faruri PAL MAGNETON cu rama cromată
- Bord cât mai original.
- Lămpile interioare originale cu becuri.
- Stopuri originale. (Nu de ITB, DAC sau modulare)
- Vopsea roșie.

STB uită treptat ce a avut în ogradă.

Re: Tatra T4R 1689

Daca, intr-adevar, s-ar vrea, am increderea ca Societatea de transport din Praga ar fi deschisa sa sprijine cu informatii (si probabil si piese mici) o restaurare cit de cit fidela a unui vagon Tatra T4R.

Am insa indoieli ca cineva din STB vrea/poate sa gindeasca atit de departe.

Un prim pas (relativ minor) ar fi - macar - sa revopseasca aceste trei vagoane in schema originala rosu-crem (daca tot le duc la URAC pentru “cosmetizare”).

Blocuri de lumini spate originale nu mai exista de foarte multi ani (nu cred ca au mai apucat mijlocul anilor ‘80), farurile pe care le vedem azi chiar si pe vagoanele care n-au fost “modernizate” nu cred ca mai sint cele originale, poate doar semnalizatoare laterale sa se mai gaseasca  pe vagoane propuse spre casare.

Cine stie, si corpuri de iluminat interior in stare buna (desi aici o problema ar fi sa se mai gaseasca tuburi fluorescente compatibile…)?

Re: Tatra T4R shoppy

Daca becurile pentru farurile din fata nu sunt halogenuri nici nu imi dau seama ce becuri ar fi acelea, poate vorbit cu pasionatii de Dacia 1310 ca altceva nu-mi pot imagina sa nu foloseasca halogenuri.
Pentru salon se pot folosi becuri cu incandescenta pentru frana varianta un singur filament de 10W dar nu cred sa mai produca Philips asa ca vei gasi doar chinezarii care se vor arde foarte repede, mai ales ca vor fi folosite incontinuu.

Re: Tatra T4R Nenea_titi

Becurile de Dacia erau BILUX R2, Existau și R2 Halogen. Aceleași se foloseau în toate farurile românești. Excepție cele de Oltcit care foloseau H4, și unele modele Dacia de export (cu farurile Cibie). În rest R2 BILUX era norma (40/45w).

Ideea este să se păstreze cât mai original, pentru a avea acel "farmec".

Re: Tatra T4R ikarusbus

3304 + 3344😳
att.9uAFs14yxfl8zKPiMyGPr5eH46YN8ZtBowD-jGlQz_A.jpeg (77.4 KB; downloaded 1634 times)
att.eiTZ3BM6idQbxKCuY23ZgLJyL4GIgG8gUfWHY3CXNCU.jpeg (157.4 KB; downloaded 1633 times)
att.1Udix3Ttgrzf1oAvqxnk1UjfyLSMmzA0qg_LuP24pPM.jpeg (173.42 KB; downloaded 1634 times)

• edy
  • Posted:
  •  

Re: Tatra T4R edy

Cu ce ocazie? Că din câte știu 3304 este retras.

Re: Tatra T4R moonteanu

3303 si 3344 au fost revopsite cu ocazia SEM, pentru parada anuala. Sa speram ca fac si ei un tramvai galben, in schema anilor 90.

Re: Tatra T4R FabiM

Arată superb. Se vede ca s-a oferit o atenție mare la detalii, dar…

Farurile cu ramă neagră arata exact ca nuca în perete, nu se găsește nicăieri o ramă cromata?
Idem și semnalizatoarele, nimic nimic în depou?
Poza de referință:
Sursa: TramClub România.
IMG_7934.jpeg (126.33 KB; downloaded 1520 times)

În rest, felicitări. STB nu ar fi avut măcar gând de păstrare, dar aminte revopsire în vechea schemă.  :applause:

Re: Tatra T4R MIHAI_TB_10

Chiar arată bine, bună treabă stb, sunt impresionat.

Re: Tatra T4R Stefan_79

Când e de lăudat, e de lăudat. Nu mă așteptam (și nici cred că voi) la o asemenea surpriză din partea lor, acum principala grijă e să fie conservate într-un mod corespunzător pentru viitoarele expoziții.

Go to page:  1  ... 203 204 205 206 207 208 209  ... 217

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”