De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Probleme / incidente întâmpinate în timpul fotografierii / filmării mijloacelor de transport

25 posts, 4926 views

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ADK

Nu spui ceva nou, cine se știe cu "ceva" (chiar și în viața personală) o să creeze mereu scandal, iar asta dă de gol respectiva persoană că undeva ascunde ceva mai necurat. Cine e cu sufletul ușurat își vede de treabă, e simplu ca bună ziua.

Nu știu câtă legătură are, dar când eram elev, aveam obiceiul adesea împreună cu colegul de bancă să venim îmbrăcați cât mai eleganți. Prin 2014 ori 2015, un ziarist vine la școală cu scopul de a fotografia (probabil pentru o arhivă) elevii, respectivul intră și la noi, face o poză întregii clase, apoi fix la mine și colegul vine și ne face o a doua fotografie (cei drept fără să fim întrebați) deoarece afirma că eram singurii îmbrăcați decenți și "dădeam cei mai bine". Cum era să... îi fi făcut scandal? Nu m-a deranjat (pe colegul nici atât), dar nici nu mai știu de la ce presă era, în speranța că în articole legate de învățământ poate m-oi vedea pe acolo...

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ANDREI_TB_CFR_413

În decursul celor 7 ani de când fotografiez/filmez mijloacele de transport în comun din București (obiceiul acesta îl am încă de când eram copil, adică din 2017), nu am avut parte de conflicte cu șoferii sau vatmanii. În cazuri rare, mai primeam un flash, un claxon în semn de cinste, mulți fiind atenți la drum. Singura excepție a fost în ziua de 4 februarie 2019, când filmam diverse autobuze și troleibuze pe liniile 313, respectiv 73 la stația Aliorului (spre Metalurgiei) și la un moment dat vine autobuzul Mercedes-Benz Citaro Facelift Euro 4 4949 (la vremea aceea aparținea autobazei Obregia) și șoferul văzând că filmam cu telefonul, a început să-și scoată și el telefonul său și mi-a făcut poză. M-am simțit atât de prost, încât am devenit sceptic în privința reacției șoferilor/vatmanilor, fotografiind mai mult din spate vehiculului, fiindcă în cel mai rău caz putea să deschidă ușa șoferului/vatmanului și să fiu înjurat sau agresat.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor Luca M.

Si eu am avut o intamplare similara anul trecut, am vrut sa pozez in fuga un autobuz pe la Aeroport Baneasa pentru ca era un peisaj destul de frumos dupa ploaie. Soferul mi a facut un semn, a scos telefonul si mi a facut o poza. Nu ca m-ar interesa prea tare ce a facut cu acea poza, dar a fost un gest urat si inutil.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor ANDREI_TB_CFR_413

Dacă stăm și ne gândim bine, în primul rând, subiectul principal este vehiculul pe care dorim să-l fotografiem, nu șoferul și, în al doilea rând, fotografiile sunt făcute numai pe domeniul public. Dacă era pe domeniul privat, spre exemplu, în depouri/autobaze sau chiar în URAC, atunci dădea de înțeles și de aceea, era necesară aprobarea din partea șefului de depou.

Cu toate acestea, se vede că, cel puțin la noi, fotografierea și filmarea încă e prost văzută.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor cris_m

Data viitoare zambiti si voi la poza, eu asa as face :)

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor moonteanu

Voua vi s-a intamplat vreodata sa se ia un copil sau adult de etnie de voi? Eu am patit asta recent, il filmam pe 136, iar doi copii s-au luat de mine ca de ce ii filmam pe ei, desi era evident ca eu eram atent la tramvaiul care iesea din statie. Ma mira faptul ca inca mai exista astfel de specimene la nivelul anului 2025.

Tin sa mentionez ca erau in statie, nu cu vatmanul.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor Luca M.

Este de asteptat ca se poate lua oricine de noi: copil, adult, batran, de orice fel. De aceea este mai bine sa se evite filmari in locuri aglomerate. De asemenea, cu cat inaintam cu varsta, probabilitatea ca vom intampina momente de genul va creste. Cu cat e mai adult cel care filmeaza asa lung in public, cu cat pare mai “dubios”, aparent.

moonteanu wrote here:
Voua vi s-a intamplat vreodata sa se ia un copil sau adult de etnie de voi? Eu am patit asta recent, il filmam pe 136, iar doi copii s-au luat de mine ca de ce ii filmam pe ei, desi era evident ca eu eram atent la tramvaiul care iesea din statie. Ma mira faptul ca inca mai exista astfel de specimene la nivelul anului 2025.

Tin sa mentionez ca erau in statie, nu cu vatmanul.

Da, mi s-a întâmplat să se ia nu unul, ci mai mulți copii când m-au văzut filmând tramvaiul Bucur LF-CA 417 la Piața Sf. Gheorghe când era în prima zi de circulație cu călători. Au crezut că îi filmam pe ei, nu tramvaiul.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor shoppy

La mine au venit unii cand pozam o locomotiva ca sa nu le fac poze la casa, ca ei sunt bogati si eu vreau sa le sparg casa.

Re: Probleme/Incidente întâmpinate în timpul fotografiilor/filmărilor WT_fan06

Și eu am avut o întâmplare asemănătoare în București...

• ADK
  • Posted:
  •  

Re: Probleme / incidente întâmpinate în timpul fotografierii / filmării mijloacelor de transport ADK

Nu ești pasionat dacă n-ai pățit măcar odata asta...

Ultima interogare fără rost am avut-o chiar în anul curent, când prin primăvară am revenit vreo 2 zile prin orașul natal. În ziua plecării până la tren, având încă destul timp am zis să văd de la poartă actualul parc rece al autobazei Alexandria, ultima dată mergând în iulie 2014, deci "lipsisem" peste un deceniu. Pe drum spre tramvai văd o ocazie bună de a poza autobuzele de la capăt plăcându-mi că erau aproape doar E3-uri, după ce plec spre stație apare ca prin magie un balaur de la o mașină (aparent nu-l văzusem, era cred că prin salon) începând să strige că de ce le pozez și că mă va poza și el, nici nu i-am dat importanță că nu-mi mai stric starea pentru nimeni.

Șoferii de la Alexandria și Titan se simt aparent și astăzi cu musca pe căciulă, nu mai zic cum erau mai demult. Și tata îmi zicea că dpdv colegial cei de la Titan erau să "fugi de ei" (o întâmplare chiar live văzusem și eu acum vreun deceniu când eram într-un 216 venind dinspre Tudor Gociu, acesta tot stătea de ceva timp să intre pe șos. Giurgiului și când s-a apropiat un 202 s-a băgat ușor în ideea să-i acorde prioritate "colegială", da de unde că cel de la Titan a început să-l mahalagească cum a vrut pe cel de la Ferentari), deci ce "respect" să aibă pentru un pasionat dacă n-au nici între ei ca colegi, dacă vorbeau și cu șeful de garaj ca cu ultimul prost...

Go to page:  1 2

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”