Topic: Discuții generale despre rețeaua de tramvaie a STB
817 posts, 344255 views
📖 Pagination options
- deprodio
-
Posted:
-
Re: Discuții generale despre rețeaua de tramvaie a STB
deprodio
Da,a zis primarul interimar la o emisiune acum cate zile la o discuție despre revitalizarea zonei din fața gării.
Da,a zis primarul interimar la o emisiune acum cate zile la o discuție despre revitalizarea zonei din fața gării.
- tramlovr
-
Posted:
-
tramlovr
Da. Conform postarii primarului interimar referitor la regenerarea zonei Garii de Nord, apare si mentiunea tramvaiului prin piata.
Deocamdată sunt doar randări și fiecare arată diferit. Nu e clar ce urmărește această extindere, care, după părerea mea, este complet inutilă. Dacă scopul ar fi prelungirea tramvaiului până la Basarab, se poate face mai simplu prin racordul de la Piața Virgiliu. Probabil este o promisiune mai degrabă electorală decât un proiect concret, dar o dăm in altele.
Da. Conform postarii primarului interimar referitor la regenerarea zonei Garii de Nord, apare si mentiunea tramvaiului prin piata.
Regenerăm zona Gării de Nord – un loc emblematic al Capitalei
Alături de Ministerul Transporturilor și Primăria Sectorului 1, demarăm un amplu proiect de regenerare urbană în zona Gării de Nord – un nod de transport esențial pentru București, dar aflat de prea mult timp într-o stare avansată de degradare.
🟨 În linii mari, vrem să:
➖ transformăm zona într-un nod intermodal care să conecteze eficient metroul, tramvaiul, autobuzul, troleibuzul, taxiurile și trenurile;
➖construim o parcare subterană de tip park & ride;
➖ realizăm o zonă de agrement suspendată, între clădirea Gării de Nord și Pasajul Basarab – un parc urban verde, cu alei pietonale, spații de joacă;
➖ modernizăm toate arterele importante și spațiile publice adiacente: Calea Griviței, Bd. Dinicu Golescu, Bd. Gheorghe Duca, Str. Gării de Nord.
📌 Proiectul va fi lansat prin concurs internațional de soluții.
🤝Mulțumesc Ministrului Transporturilor, Ciprian Serban, primarului Sectorului 1, George Cristian Tuță, secretarului de stat, Bogdan Mîndrescu, și directorului Direcției Investiții, Cătălin Aflat, alături de care am stabilit detaliile acestui parteneriat
Gara1.jpg (222.1 KB; downloaded 2298 times)
Gara2.jpg (128.12 KB; downloaded 2298 times)
Gara3.jpg (286.4 KB; downloaded 2298 times)
Deocamdată sunt doar randări și fiecare arată diferit. Nu e clar ce urmărește această extindere, care, după părerea mea, este complet inutilă. Dacă scopul ar fi prelungirea tramvaiului până la Basarab, se poate face mai simplu prin racordul de la Piața Virgiliu. Probabil este o promisiune mai degrabă electorală decât un proiect concret, dar o dăm in altele.
- nokia2110
-
Posted:
-
nokia2110
Legătura e mai facilă prin P-ţa Gării de Nord... eu nu înţeleg de ce nu au fost conectate deja cele 2 reţele de tramvai şi de troleibuz pe acolo. Singura problemă ar fi virajul spre/dinspre Basarab.
Că eu mă întreb, dacă tramvaiele de pe inelul 1 ar fi să ajungă din nou la P-ţa Gării de Nord, că acolo sunt casele de bilete şi capetele de linii din Gara de Nord, ce soluţie ar fi:
1) Refacerea liniei de pe Sevastopol - însă ai cam tăia mult trafic la viraj şi la traversarea Bd. Lascăr Catargiu;
sau 2) o linie prin Maltopol? Problema e că ar trebui să aştepte tramvaiele ce merg înainte.
Legătura e mai facilă prin P-ţa Gării de Nord... eu nu înţeleg de ce nu au fost conectate deja cele 2 reţele de tramvai şi de troleibuz pe acolo. Singura problemă ar fi virajul spre/dinspre Basarab.
Că eu mă întreb, dacă tramvaiele de pe inelul 1 ar fi să ajungă din nou la P-ţa Gării de Nord, că acolo sunt casele de bilete şi capetele de linii din Gara de Nord, ce soluţie ar fi:
1) Refacerea liniei de pe Sevastopol - însă ai cam tăia mult trafic la viraj şi la traversarea Bd. Lascăr Catargiu;
sau 2) o linie prin Maltopol? Problema e că ar trebui să aştepte tramvaiele ce merg înainte.
- nokia2110
-
Posted:
-
nokia2110
Dar e încă în stare bună. Nu ştiu dacă acum 22 de ani, eu ştiu de acum 26 de ani (1999).
Cea de pe Str. Traian e înlocuită acum 29 de ani şi e încă în stare bună.
deprodio wrote here:
Eu nu înțeleg de ce se reabilitează linia de pe Dinicu Golescu. Linia aia pare modernizată...
Costin wrote here:
Da, e modernizata...acum 22 de ani...
Dar e încă în stare bună. Nu ştiu dacă acum 22 de ani, eu ştiu de acum 26 de ani (1999).
Cea de pe Str. Traian e înlocuită acum 29 de ani şi e încă în stare bună.
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Mai bine ar repara Mihalache.
Rostul tramvaiului prin piața Garii de Nord nu îl văd.
Mai bine ar repara Mihalache.
Rostul tramvaiului prin piața Garii de Nord nu îl văd.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Poate tu nu-l vezi, dar Gara de Nord e un pol de schimb intermodal...
Poate tu nu-l vezi, dar Gara de Nord e un pol de schimb intermodal...
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Si e langa Pasajul Basarab, considerat unul din cele mai mari noduri intermodale din lume.
Si e langa Pasajul Basarab, considerat unul din cele mai mari noduri intermodale din lume.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Totuși să nu exagerăm cu Pasajul Basarab!
Nu e în top lângă Shinjuku, Gare du Nord, Amsterdam Centraal, Grand Central Terminal, etc... Poate te refereai ca pasaj hobanat să fie printre cele mai impunătoare din Europa, dar ca nod intermodal în mod cert nu.
Totuși, sunt de acord că este un nod intermodal foarte important din București și merită un transport public unificat.
Totuși să nu exagerăm cu Pasajul Basarab!
Nu e în top lângă Shinjuku, Gare du Nord, Amsterdam Centraal, Grand Central Terminal, etc... Poate te refereai ca pasaj hobanat să fie printre cele mai impunătoare din Europa, dar ca nod intermodal în mod cert nu.Totuși, sunt de acord că este un nod intermodal foarte important din București și merită un transport public unificat.
-
- moonteanu
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
moonteanu
Am o mică intrebare: s-a pus vreodata problema montarii unor macaze la intersectiile liniei 41 cu alte linii(bd Timisoara, Piata Presei, Ion Mihalache)?
Am o mică intrebare: s-a pus vreodata problema montarii unor macaze la intersectiile liniei 41 cu alte linii(bd Timisoara, Piata Presei, Ion Mihalache)?
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
Daca te referi la linia 41, acele macazuri au existat inainte de modernizarea din 2002, in diverse confirguratii, iar eliminarea lor a fost o decizie explicita a autoritatilor vremii cand au proiectat “metroul usor”. Greu de zis care a fost motivația, sau daca au regretat mai tarziu, dar situatia actuala nu este întâmplătoare.
Daca te referi la linia 41, acele macazuri au existat inainte de modernizarea din 2002, in diverse confirguratii, iar eliminarea lor a fost o decizie explicita a autoritatilor vremii cand au proiectat “metroul usor”. Greu de zis care a fost motivația, sau daca au regretat mai tarziu, dar situatia actuala nu este întâmplătoare.
-
- moonteanu
-
Posted:
-
moonteanu
Mie mi se pare o mare prostia lipsa unor macazuri pe linia 41. Pe langa multe oportunitati de trasee, am fi avut si o flexibilitate mai mare in caz de blocaje, care sunt la ordinea zilei. Mai bine s ar ocupa de problema asta cand vor prelungi linia 47 spre Pasaj Domnesti.
Motivatia a fost, cel mai probabil, imaginea. Omul trebuia sa stie ca numai 41 o ia pe acolo, nu si alte linii cu parc invechit, intervale mai proaste,etc.
Mie mi se pare o mare prostia lipsa unor macazuri pe linia 41. Pe langa multe oportunitati de trasee, am fi avut si o flexibilitate mai mare in caz de blocaje, care sunt la ordinea zilei. Mai bine s ar ocupa de problema asta cand vor prelungi linia 47 spre Pasaj Domnesti.
Motivatia a fost, cel mai probabil, imaginea. Omul trebuia sa stie ca numai 41 o ia pe acolo, nu si alte linii cu parc invechit, intervale mai proaste,etc.
- ANTENA
-
Posted:
-
Re: Bd. Gloriei - V. Parvan (linia 24)
ANTENA
Mai exista si alte intersectii unde ar merita sa se reconsidere conexiunile, odata cu modernizarea
De exemplu Mihai Bravu / Basarabia/Calea Calarasilor. Atunci cand 24 circula de la Damaroaia-Obor-Republica si vira stanga pe Basarabia.
Mai exista si alte intersectii unde ar merita sa se reconsidere conexiunile, odata cu modernizarea
De exemplu Mihai Bravu / Basarabia/Calea Calarasilor. Atunci cand 24 circula de la Damaroaia-Obor-Republica si vira stanga pe Basarabia.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
Este foarte greu sa ai un macaz intr-o intersectie aglomerata fara timp dedicat la semafor, tin minte cum era pe Mihalache inainte de modernizare, vagoanele de pe 41 de la Victoria foloseau macazul Victoriei - Averescu pentru acces, nu aveau timp dedicat la semafor si trebuiau sa intre pe rosu ca sa fie deja in mijloc cand se punea verde ca altfel ramaneau blocate pana se schimba iar; macazul Clabucet - Turda l-am vazut folosit o singura data de un EP tehnologic, desi watmanul si celelalte persoane din el au coborat cu ranga de la macaz si alte scule ca sa scoata pamantul din santul bandajului, tramvaiul tot a deraiat si in final au mers pe la Parvan si Piata Presei.
Este foarte greu sa ai un macaz intr-o intersectie aglomerata fara timp dedicat la semafor, tin minte cum era pe Mihalache inainte de modernizare, vagoanele de pe 41 de la Victoria foloseau macazul Victoriei - Averescu pentru acces, nu aveau timp dedicat la semafor si trebuiau sa intre pe rosu ca sa fie deja in mijloc cand se punea verde ca altfel ramaneau blocate pana se schimba iar; macazul Clabucet - Turda l-am vazut folosit o singura data de un EP tehnologic, desi watmanul si celelalte persoane din el au coborat cu ranga de la macaz si alte scule ca sa scoata pamantul din santul bandajului, tramvaiul tot a deraiat si in final au mers pe la Parvan si Piata Presei.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Dar la Turda a fost macaz? Stiam de cele de la Plaza doar...
Dar la Turda a fost macaz? Stiam de cele de la Plaza doar...
📖 Pagination options