Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor

5406 posts, 1748139 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 362 363 364 365 366 367 368  ... 387

📖 Pagination options
Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Gabi23

6543, 6546 și 6807 sunt descompletate de foarte multe piese și mai fi destul de muncă la ele, ca să fie refăcute funcționale.
6347 a fost tamponat frontal, destul de serios și s-a tergiversat mult reparația, fiind de foarte mult timp dus la baza de reparații a Otokar din Autobaza Titan.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Nenea_titi

Deci metehnele stb...și nu numai...canibalizare.
Și la Citaro E3 și E4 au aplicat mult timp această metodă, că aveau unele un kilometraj infim raportat la vârstă. Dar se pare că lui STB îi convine să stea cu mașini defecte cu anii...observ că se reactivează câte un autobuz care stă și 5 ani pe dreapta...apoi trece altul...și tot așa.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor cris_m

Curios e ce spune garantia care inca este valabila in cazul autobuzelor Otokar...

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Gabi23

6247 va lipsi o perioadă, datorită unui geam spart în acastă după-amiază pe linia 323.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Misiekwas

cris_m wrote here:
Curios e ce spune garantia care inca este valabila in cazul autobuzelor Otokar...

Ca să înțeleg corect: STB canibalizează autobuze care se află încă în garanție, pierzând astfel garanția menționată?
N-am cuvinte (cel puțin nu pe cele care pot să fie scrise pe forum).

Canibalizarea la STB nu e ceva nou.
După ce au ieșit din garanție (știu că doar 2 ani au avut), Citaro E3 și E4  au suferit la fel...la doar câțiva ani erau destule cu defecte.

Referitor la mașini în garanție, ce nu mă surprinde:
STB «se pare» că a canibalizat și tramvaiele Astra,  cazul 3829, și or mai fi fost și altele.

La Otokar, foarte probabil să se fi luat piese de pe mașini lovite sau cu avarie minoră (geam spart, etc).

Totuși, cât timp se află în garanție, nu ar trebui să auzim de mașini imobilizate  + 1 an. Ori nu mai e în garanție din cauza nerespectării contractului, adică au făcut ce nu trebuie, caz în care este normal să fie scoase din garanție, ori altceva. Interesant însă, că și Râmnicu Vâlcea are tot Otokar Kent, e drept, pe CNG, și acolo se pare că nu sunt probleme (să mă corecteze cineva dacă știe mai bine) cu ele. Ori sunt alt lot, nu știu.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor ikarus13

Cei de la Otokar nu asigura o mentanta rapida si corespunzatoare vehiculelor. Eu personal nu inteleg de ce STB nu ii sanctioneaza pe cei de la Otokar pentru ca nu respecta contractul.
Chiar si pentru defecte relativ minore se asteapta chiar si cateva luni.
Daca pentru ei este ceva normal ca un autobuz sa stea imobilizat pentru un radiator (de exemplu) chiar si 2 luni... Mie personal m-i se pare bataie de joc.
In acte se schimba anumite piese, dar in realitate nu sunt schimbate (capete de bara, bucsi, bara stabilizatoare etc) ...sunt multe de spus.
La Solaris este mai rau din ce am inteles. Sa vedem peste 2/3 ani situatia.
La Imperio nu cunosc.
Ca ne convine sau nu, vehiculele care circula sunt rezultatul experimentelor, noptilor nedormite, ambitia si chinul multor angajati din personalul de bord, mecanici si ingineri (nu toti evident, padure fara uscaturi nu exista).
Intr-o societate de acest fel nu este normal sa se cumpere piese, scule etc pentru reparatii de catre angajati...
D.p.m.d.v. este o greseala. In loc sa incerci sa faci imposibilul din nimic, mai bine renunti. Asa poate vad si cei din conducere si primarie adevarul dureros.
Nu asa se face transportul public.
Avem la STB firma de curatenie, vehicule cu garantie....vede cineva vreo diferenta?
Toate sunt murdare si nu se gasesc mai mult de 10% din toate de pe traseu cu 0 defecte...
Multe probleme "se trec la caiet" si acolo raman.
Sunt foarte multe de discutat si personal nu vad nimic bine: mentenanta, curatenie, statii, benzi speciale, programe de circulatie... Toate la pamant.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor FabiM

Aici se văd metehnele vechi, din păcate.

Au rămas la același nivel din urmă cu un deceniu, poate chiar mai rău, dar din păcate nici nu se fac investiții serioase in URAC, depouri, salarii personal unități de exploatare, piese de schimb.

Nu au nici digitalizare în favoarea lor, însă nu ai ce să schimbi dacă nu schimbi și personalul expirat de mai sus. :(

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor shoppy

Ca unii mecanici/ingineri muncesc peste program ca sa faca inginerie inversa la protectiile masinii ca sa le poata dezactiva ca sa iasa masina la traseu nu este normal, nu trebuie sa ii laudam, este gresit si nu trebuie sa se mai faca, mecanicul trebuie sa repare dupa procedurile producatorului ca munca lui sa fie conforma si masina lafel de sigura ca la momentul livrarii.

In mod normal cand o masina in garantie are cea mai mica problema sau martor aprins in bord ea ar trebui sa nu mai iasa la strada si raportat la producator(cu garantia extinsa pana cand se rezolva problema) si soferul care era ieri pe ea sa primeasca alta masina conforma, doar ca daca soferulului i s-a permis se fie titular deci sa umple cabina de obiecte personale si modificari sa nu se mai aprinda becuri si sa nu mai sune sonerii atunci el va face presiuni sa se treaca cu vederea si sa se faca vreo carpeala/imporvizatie ca sa iasa tot cu masina lui; si asa cand masina ajunge in sfarsit la producator pentru o problema de azi si aia vad in ECU erori aparute acum 30.000km si neraportate sau log-uri sterse asta le da putere sa spuna ca s-a incalcat contractul, si asa incep toate negocierile si mizeriile.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Andrei98

Aici este foarte corect, când autobuzul si oricare alt vehicul este exploatat total greșit și mai ales fără a se lua în seamă apariția defectelor la timp furnizorului îi este foarte ușor chiar și să anuleze garanția, de acolo mai departe este imposibil să te mai gandesti la penalități.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor ikarus13

Adica tu ai senzatia ca titularul vrea ca masina lui sa aiba defecte? 😂 OMULE... Titularul este cel care trage ca masina sa nu aiba defecte si sa circule. Este interesul lui.
Faza este ca degeaba iti explic, esti blocat pe un singur subiect de cand te stiu 😂.
Sa o luam logic si atat mai spun ca nu vreau sa ma cert cu nimeni. Titularul sta 8/9/10 ore zilnic in acel vehicul. Tu daca ti-ai petrece aproape tot timpul tau acolo, ai lasa vehiculul defect? Care este scopul tau? Sa beneficiezi de confortul tau sau sa tragi de ea asa defecta ca apoi sa ramama defecta cu lunile?
Iti spun eu, incerci sa repari cat mai repede posibil.
Seara de seara sunt raportate defecte noi si chiar vechi (se noteaza si zilnic acelasi defect de luni intregi).
Ia sa ne gandim noi asa putin cine este vinovatul, titularii si mecanicii STB care nu au piese si scule? Eu cred ca problema este in alta parte. Poate in al 12 lea ceas ne dam si noi seama cine sunt adevaratii vinovati.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor Costin

Bunele intentii nu pot inlocui o mentenanta corecta. Degeaba titularul vrea sa fie totul reparat repede. Daca reparatia asta e neconforma, improvizatie sau experiment, atunci Otokar si Solaris au tot dreptul din lume sa stea deoparte.

Re: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor shoppy

Sigur ca inteleg ca titularul vrea o masina buna dar cand titularul a umplut cabina cu aptibilde, stegulete, stemulete, presulete, si-a pus incarcator de telefon la care i-a legat frumos cablul cu soricei pe acolo, a cinstit mecanicii ca sa-i dezactiveze becurile de la usa 1, butoanele de STOP din salon, lumina din salon de langa cabina, piuieli si lumini din bord, si alte chestii, si apoi ii da masina o eroare, ce crezi ca se intampla?
Crezi ca zice "da sigur, in 5 minute imi demontez toate obiectele personale care se mai pot demonta si ma mut 3 saptamani cat se rezolva pe alte masini care nu au toate modificarile pentru care i-am cinstit pe mecanici si care poate sunt murdare si cu alte probleme" sau spune "defapt masina mea merge si asa iar poate aia defapt nu justifica atata deranj, ia sa nu raportez si sa il cinstesc pe mecanic sa o dezactiveze si asa raman cu masina mea"?
Este natura omeneasca ca omul sa isi protejeze ce este al lui deci se va incerca mereu carpeala in loc de reparatia corecta.

Prin instituirea titularizarii si permiterea tunarelilor, modificarilor si dezactivarilor STB s-a blocat intr-un colt in care degeaba plateste garantie ca titularii invalideaza garantia prin lupta de a ramane titulari pe masina lor.
La mecanici nu le trebuie scule cand masina este in garantie, de asta s-a luat cu garantie ca sa o repare Otokar si nu mecanicii, cand masina nu mai este in garantie aia este alta treaba, dar si pentru masinile care nu sunt in garantie exista manual de intretinere, nu se apuca mecanicii sa faca inginerie inversa ca sa vada cum se repara si cum se dezactiveaza protectiile.

Faptul că acele Otokar au luat foc, mie îmi denotă o mentenanță proastă. Neconformă. Dacă era o Mașină în halul ăla de proastă, atunci lua foc de nou. Așa, toți sareau cu poze când scotea fum fie de la regenerarea dpf fie de la preîncălzitor. Sunt mașini cu dpf, și trebuie menținută curățenie în spațiul motor (ca la orice mașină). În plus erau necesare niște verificări. Cel mai probabil, acel autobuz avea 400.000 km și mai bine. La acest parcurs se fac multe verificări. Care probabil , românește, nu s-au efectuat.

Mai mult, sunt sigur că românașii au mai tras câte o legătură cu sârmă, nu au strâns un bușon sau colier cum trebuie, nu au inspectat furtunele, instalații electrice, starea preîncălzitorului. Numai o pompa de circulație preincalzitor la 24 v trage cam 8 A. Nu știu la Mercedes Citaro Hybrid cum este mentenanță, dar văd și acolo stationate cu anul.

Zicea cineva că și la Solaris este la fel...trist! Că Solaris au aproape toată piața de troleibuze din România, plus destule flote de electrice. Știu că la Solaris se ocupă Misola.

Go to page:  1  ... 362 363 364 365 366 367 368  ... 387

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463920 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”