Topic: Bucharest Transport Network
12 posts, 1437 views-
- ghiocthespotter
-
Posted:
-
Bucharest Transport Network
ghiocthespotter
Bucharest Transport Network este un proiect ce doreste sa readuca publicului reteaua de troleibuz din cartierul Berceni al capitalei, din perioada 2008-2009. Initial, jocul este planuit pentru un format cu shift-uri, cu posibilitatea de a deveni free to drive. Harta este foarte detaliata, la fel si vehiculele. Troleibuzele de baza sunt Ikarus 415T (ambele serii), dorind sa se adauge si vehicule istorice precum TV2E/20E, DAC 117/217E, AC-ITB, Saurer, MTB 82-B, Ikarus 280T DAC. Aceste vehicule vor putea fi vazute la diferite evenimente (sarbatori nationale, zile importante, etc.), daca jocul va fi bazat pe shift-uri. Daca nu, acestea vor fi valabile pentru publicul larg.
Bucharest Transport Network este un proiect ce doreste sa readuca publicului reteaua de troleibuz din cartierul Berceni al capitalei, din perioada 2008-2009. Initial, jocul este planuit pentru un format cu shift-uri, cu posibilitatea de a deveni free to drive. Harta este foarte detaliata, la fel si vehiculele. Troleibuzele de baza sunt Ikarus 415T (ambele serii), dorind sa se adauge si vehicule istorice precum TV2E/20E, DAC 117/217E, AC-ITB, Saurer, MTB 82-B, Ikarus 280T DAC. Aceste vehicule vor putea fi vazute la diferite evenimente (sarbatori nationale, zile importante, etc.), daca jocul va fi bazat pe shift-uri. Daca nu, acestea vor fi valabile pentru publicul larg.
image_2025-08-19_035947774.png (916.93 KB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040003530.png (1.33 MB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040030796.png (878.65 KB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040100153.png (745.92 KB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040111097.png (561.17 KB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040137345.png (583.34 KB; downloaded 1499 times)
image_2025-08-19_040145709.png (684.28 KB; downloaded 1499 times)
-
- moonteanu
-
Posted:
-
Re: Bucharest Transport Network
moonteanu
Jocul e gata? Daca e pe shift-uri, ai putea sa le anunti aici? Pana acum, mi se pare cel mai reusit joc de genul de pe Roblox.
LE: daca vreti sa aveti minimul succes, recomandat ar fi sa il faceti macar free to drive. Eu nu m-as juca daca as stii ca e doar un muzeu de troleibuze.
Jocul e gata? Daca e pe shift-uri, ai putea sa le anunti aici? Pana acum, mi se pare cel mai reusit joc de genul de pe Roblox.
LE: daca vreti sa aveti minimul succes, recomandat ar fi sa il faceti macar free to drive. Eu nu m-as juca daca as stii ca e doar un muzeu de troleibuze.
-
- Luca M.
-
Posted:
-
Luca M.
La shifturi intra doar cine de dimineata pana seara sta toata ziua acasa. Nu uitati ca este un joc pe Roblox. Deja cand auzi de shifturi intelegi ca n-o sa poti sa joci niciodata, il citez pe colegul de mai sus “muzeu de troleibuze”, condus de prieteni nu de jucatorii de pe Roblox.
Shift-urile in joculetele de pe Roblox se introduc pentru ca adminul sa-i controleze pe toti jucatorii din joc si sa dea kick si ban in veselie. Este ceva incredibil cu platforma asta Roblox, cand eram eu mic si ma jucam nu era asa.
La shifturi intra doar cine de dimineata pana seara sta toata ziua acasa. Nu uitati ca este un joc pe Roblox. Deja cand auzi de shifturi intelegi ca n-o sa poti sa joci niciodata, il citez pe colegul de mai sus “muzeu de troleibuze”, condus de prieteni nu de jucatorii de pe Roblox.
Shift-urile in joculetele de pe Roblox se introduc pentru ca adminul sa-i controleze pe toti jucatorii din joc si sa dea kick si ban in veselie. Este ceva incredibil cu platforma asta Roblox, cand eram eu mic si ma jucam nu era asa.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Dacă scopul e să se joace toți cu ele, îmi e greu să cred că rentează volumul de muncă pentru implementarea unor vehicule accesibile doar de câteva ori pe an. Dacă vrei să muncești ca să se bucure și ceilalți de munca ta, atunci le lansezi pentru publicul larg payware sau freeware și disponibile tot anul.
ghiocthespotter wrote here:
TV2E/20E, DAC 117/217E, AC-ITB, Saurer, MTB 82-B, Ikarus 280T DAC. Aceste vehicule vor putea fi vazute la diferite evenimente (sarbatori nationale, zile importante, etc.), daca jocul va fi bazat pe shift-uri. Daca nu, acestea vor fi valabile pentru publicul larg.
Dacă scopul e să se joace toți cu ele, îmi e greu să cred că rentează volumul de muncă pentru implementarea unor vehicule accesibile doar de câteva ori pe an. Dacă vrei să muncești ca să se bucure și ceilalți de munca ta, atunci le lansezi pentru publicul larg payware sau freeware și disponibile tot anul.
-
- ghiocthespotter
-
Posted:
-
ghiocthespotter
Jocul nu ramane fixat pe shift-uri, cand harta va fi gata, va fi reluata discutia interna referitoare la modul de joc. Personal preferun free-drive de tip TrP.
Luca M. wrote here:
Jocul nu ramane fixat pe shift-uri, cand harta va fi gata, va fi reluata discutia interna referitoare la modul de joc. Personal preferun free-drive de tip TrP.
-
- ghiocthespotter
-
Posted:
-
ghiocthespotter
Revin cu niste poze din zona Depoului Berceni si Piata Sudului
Revin cu niste poze din zona Depoului Berceni si Piata Sudului
image_2025-08-19_154319012.png (861.89 KB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154342634.png (1.06 MB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154415022.png (928.95 KB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154444174.png (979.25 KB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154521332.png (839.75 KB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154558518.png (954.33 KB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154637606.png (1.03 MB; downloaded 1366 times)
image_2025-08-19_154729182.png (1.09 MB; downloaded 1366 times)
-
- PaulIP
-
Posted:
-
PaulIP
Ambiții, ambiții și iar ambiții... Hai să ne gândim la:
1. Posibilitatea reproducerii lor cu geometrii și sunete cât de cât decente. Dacă vrei să faci niște „cutii” care să aducă vag a AC-ITB/MTB/TV și să pui sunete de Ikarus, mai bine pas. De unde iei poze, de unde iei măsurători detaliate etc.? Crede-mă, e incredibil de laborios să reconstitui virtual un vehicul așa cum trebuie. Zi mersi dacă faci DAC și Saurer cu brio; astea 2 sunt „în temă” cu Berceniul și au prins epoca digitală, deci există resurse tehnice pentru ele. Restul... MTB și AC-ITB n-au călcat vreodată în Berceni iar Ikarus 280T.2 a fost un prototip care a circulat în București doar cu titlu experimental. Chiar nu văd rostul unor asemenea reproduceri, dacă settingul vostru e rețeaua din Berceni.
2. Fezabilitate. Să zicem că reușești să faci tot ce-ți propui, la un nivel rezonabil. Dacă faci gatekeeping temporal („de câteva ori pe an”) sau „meritocratic” (pe bază de „shifturi”), 75% din munca ta e anulată.
Ca să nu mai zic că însăși ideea de a petrece în fața calculatorului jucând Roblox tot atâta timp cât petrece un adult la jobul plătit mi se pare de-a dreptul debilă. E o risipă enormă de timp și resurse pentru niște copii/early-mid-teens (că ăsta înțeleg că e publicul-țintă al Roblox) ale căror creiere sunt în formare și care au nevoie de alte metode de stimulare și dezvoltare în afara școlii.
ghiocthespotter wrote here:
TV2E/20E, DAC 117/217E, AC-ITB, Saurer, MTB 82-B, Ikarus 280T DAC.
Ambiții, ambiții și iar ambiții... Hai să ne gândim la:
1. Posibilitatea reproducerii lor cu geometrii și sunete cât de cât decente. Dacă vrei să faci niște „cutii” care să aducă vag a AC-ITB/MTB/TV și să pui sunete de Ikarus, mai bine pas. De unde iei poze, de unde iei măsurători detaliate etc.? Crede-mă, e incredibil de laborios să reconstitui virtual un vehicul așa cum trebuie. Zi mersi dacă faci DAC și Saurer cu brio; astea 2 sunt „în temă” cu Berceniul și au prins epoca digitală, deci există resurse tehnice pentru ele. Restul... MTB și AC-ITB n-au călcat vreodată în Berceni iar Ikarus 280T.2 a fost un prototip care a circulat în București doar cu titlu experimental. Chiar nu văd rostul unor asemenea reproduceri, dacă settingul vostru e rețeaua din Berceni.
2. Fezabilitate. Să zicem că reușești să faci tot ce-ți propui, la un nivel rezonabil. Dacă faci gatekeeping temporal („de câteva ori pe an”) sau „meritocratic” (pe bază de „shifturi”), 75% din munca ta e anulată.
Ca să nu mai zic că însăși ideea de a petrece în fața calculatorului jucând Roblox tot atâta timp cât petrece un adult la jobul plătit mi se pare de-a dreptul debilă. E o risipă enormă de timp și resurse pentru niște copii/early-mid-teens (că ăsta înțeleg că e publicul-țintă al Roblox) ale căror creiere sunt în formare și care au nevoie de alte metode de stimulare și dezvoltare în afara școlii.
-
- moonteanu
-
Posted:
-
moonteanu
Pana la urma jocul este gata? Parea intr-o stare destul de avansata acum 1 luna, cand ai facut prezentarile.
Pana la urma jocul este gata? Parea intr-o stare destul de avansata acum 1 luna, cand ai facut prezentarile.
- STB4101
-
Posted:
-
STB4101
Ce este mai probabil: Free drive tip TRP sau shifturi?
Care va fi primul traseu din joc?
Care vor fi liniile?
Vă doresc succes la dezvoltarea jocului!
Ce este mai probabil: Free drive tip TRP sau shifturi?
Care va fi primul traseu din joc?
Care vor fi liniile?
Vă doresc succes la dezvoltarea jocului!
-
- ghiocthespotter
-
Posted:
-
ghiocthespotter
Dupa o perioada destul de incarcata, dezvoltarea jocului a fost reluata in luna decembrie. Deschiderea primului traseul este foarte aproape, ramanand doar de montat reteaua.
Pentru a raspunde la cateva intrebari:
- La deschidere va avea loc un eveniment de tip Shift, dupa jocul va deveni free-drive
- Primul traseu din joc va fi linia 74 (Bd. Alexandru Obregia - Piata Sudului)
- Liniile se vor deschide in urmatoarea ordine:
- 73 (Bd. Alexandru Obregia - Piata Sudului) *sfarsit de martie*
- 77 (Piata Resita - Piata Sudului) *sfarsit de mai*
- 76 (Piata Resita - Pod Mihai Bravu *bucla provizorie*) *sfarsit de iulie*
- 76 (Piata Resita - Piata Unirii) *sfarsit de octombrie*
Harta cuprinde reteaua din Berceni (plus o artera ce merge spre centru) in starea din anul 2009.
Las si cateva poze.
Dupa o perioada destul de incarcata, dezvoltarea jocului a fost reluata in luna decembrie. Deschiderea primului traseul este foarte aproape, ramanand doar de montat reteaua.
Pentru a raspunde la cateva intrebari:
- La deschidere va avea loc un eveniment de tip Shift, dupa jocul va deveni free-drive
- Primul traseu din joc va fi linia 74 (Bd. Alexandru Obregia - Piata Sudului)
- Liniile se vor deschide in urmatoarea ordine:
- 73 (Bd. Alexandru Obregia - Piata Sudului) *sfarsit de martie*
- 77 (Piata Resita - Piata Sudului) *sfarsit de mai*
- 76 (Piata Resita - Pod Mihai Bravu *bucla provizorie*) *sfarsit de iulie*
- 76 (Piata Resita - Piata Unirii) *sfarsit de octombrie*
Harta cuprinde reteaua din Berceni (plus o artera ce merge spre centru) in starea din anul 2009.
Las si cateva poze.
Design fără titlu (3).png (1.77 MB; downloaded 825 times)
image_2026-01-20_003644720.png (427.49 KB; downloaded 825 times)
image_2026-01-20_003728262.png (945.38 KB; downloaded 825 times)
-
- ghiocthespotter
-
Posted:
-
ghiocthespotter
Jocul a fost lansat in data de 16.03.2026. Desi inca exista mici probleme care sunt in curs de rezolvare, jocul se bucura de succes.
Las mai jos link-ul si cateva materiale.
https://www.roblox.com/games/17058369788 ... ork-BETA - Link catre joc
https://www.youtube.com/watch?v=yx4iGEv3Fs4 - Videoclip de prezentare
Jocul a fost lansat in data de 16.03.2026. Desi inca exista mici probleme care sunt in curs de rezolvare, jocul se bucura de succes.
Las mai jos link-ul si cateva materiale.
https://www.roblox.com/games/17058369788 ... ork-BETA - Link catre joc
https://www.youtube.com/watch?v=yx4iGEv3Fs4 - Videoclip de prezentare
image_2026-03-22_012357047.png (888.58 KB; downloaded 498 times)
image_2026-03-22_012420287.png (1.16 MB; downloaded 498 times)
image_2026-03-22_012443959.png (1.95 MB; downloaded 498 times)
image_2026-03-22_012505491.png (964.61 KB; downloaded 498 times)
-
- PaulIP
-
Posted:
-
PaulIP
Felicitări pentru munca depusă!
Saurerul e puțin disproporționat pe înălțime și are și alte mici nereguli. Nu știu dacă și ce materiale ai avut la dispoziție pentru a-l modela, dar îți pot recomanda niște resurse disponibile public:
http://transport-in-comun.ro/bucuresti/t ... urer.htm - o colecție de poze cu ele încă în serviciu. Atenție că sunt 3 variante de uși, 2 variante de geamuri laterale (glisante și batante) și cel puțin 3 amenajări interioare (deși astea nu știu sigur dacă sunt toate originale sau modificate în urma reconstruirii în troleibuze).
https://tramclub.org/viewtopic.php?p=83070#83070 - profil color al caroseriei.
Cote îți dau eu din arhiva RATB (nu am dreptul să trimit materialul complet):
Lungime - 11900 mm
Lățime - 2500 mm
Înălțime - 3500 mm (nu e specificat dacă include captatorii coborâți sau e doar cota caroseriei la priza de aer)
Ampatament - 5800 mm
Ecartament - 2092 mm (față), 1805 mm (spate)
Spor!
Felicitări pentru munca depusă!
Saurerul e puțin disproporționat pe înălțime și are și alte mici nereguli. Nu știu dacă și ce materiale ai avut la dispoziție pentru a-l modela, dar îți pot recomanda niște resurse disponibile public:
http://transport-in-comun.ro/bucuresti/t ... urer.htm - o colecție de poze cu ele încă în serviciu. Atenție că sunt 3 variante de uși, 2 variante de geamuri laterale (glisante și batante) și cel puțin 3 amenajări interioare (deși astea nu știu sigur dacă sunt toate originale sau modificate în urma reconstruirii în troleibuze).
https://tramclub.org/viewtopic.php?p=83070#83070 - profil color al caroseriei.
Cote îți dau eu din arhiva RATB (nu am dreptul să trimit materialul complet):
Lungime - 11900 mm
Lățime - 2500 mm
Înălțime - 3500 mm (nu e specificat dacă include captatorii coborâți sau e doar cota caroseriei la priza de aer)
Ampatament - 5800 mm
Ecartament - 2092 mm (față), 1805 mm (spate)
Spor!