Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Discuții diverse

4191 posts, 1266670 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300

📖 Pagination options
Re: Discuții diverse Nenea_titi

@Andrei2.0

Ce este dus la Giulești e bun dus. Pe principiul "mortul de la groapă nu se mai întoarce". Ce ajunge acolo este pe ultimul drum. Majoritatea sunt completate cu piese defecte, unele sunt defecte grav, mai mult, mai servesc doar ca donatoare. Unele sunt în ultimul hal, probleme de sasiu. Unele sunt nemișcate de ani buni când încă erau în autobaze. Ca să le repui în funcționare, trebuiesc băgați bani în ele, iar șansa ca ele să meargă (asta nu înseamnă că merge motorul și se învârt roțile) sunt minime. Așa că mai bine rămân acolo, E3 se apropie de 20 ani, ne mai gândim și la poluarea pe care o produc, disconfort (fără A/C) , uzură.

Stb mai bine s-ar axa pe repararea Otokar și Hybrid precum și eficientizarea celor electrice, decât pe reabilitarea unor epave.

Re: Discuții diverse shoppy

Singurele informatii pe care le emite STB sunt cu ofertele de casare, deci pana atunci orice informatie de defect/rectras de pe site-uri sunt fara acoperire oficiala.

Re: Discuții diverse Gabi23

Am mai explicat, autobuzele respective sunt retrase definitiv din circulație, majoritatea au defecte grele și multe piese lipsă.
Nu se vor casa prea curând, fiind sub sechestru ANAF.
Cred că am fost destul de clar.

Re: Discuții diverse STB6228

Am o întrebare.
De ce sigla STB de pe luneta unor autobuze Mercedes Citaro E3 și E4 a ajuns să fie deteriorată?
Mai jos aveți o captură de ecran preluată de pe Google Maps Street View cu autobuzul 4759, cu zona încercuită.
noro.png (587.82 KB; downloaded 2319 times)

Re: Discuții diverse Stefan_79

Trece prin periile de la spălătorie, o coace și soarele, sunt mai mulți factori logici. Pare a fi mai mult o întrebare retorică decât utilă.

Re: Discuții diverse alex 19

Ajung asa și de la dezlipirea reclamelor.

Re: Discuții diverse STB4101

Stie cineva de ce E3-urile au polite RCA valabile o luna?
Cumva se schimba la 1.10.2025-31.09.2026?

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Discuții diverse V2A

Este în desfășurare o licitație pentru noul acord cadru privind RCA, asigurarea călătorilor și a bagajelor acestora, iar astăzi este termenul pentru depunerea ofertelor. De aceea a fost prelungită cu o lună valabilitatea polițelor RCA care expirau în această perioadă (pe baza acordului cadru actual). La fel s-a întâmplat și anul trecut.

Știe cineva de ce multe autobuze a autobazei Alexandria au stickerul ăsta cu din inimă pentru copii pe ușă?
Eu am văzut stickerul ăsta pe diverse mașini, chiar și pe cele din Giulești (Ex: 4217, 4497).
De asemenea, am prins și uneori, mașini care au pe ușile 1 și 2 (4335) sau chiar mașini care îl au la cele 3 uși (Nu mai știu ce mașină, dar era de la Alexandria).
Stickerul poate fi găsit exclusiv pe autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 3/ 4.
Iată o imagine cu acel sticker.
Mașina prezentă este 4299.
4299
IMG_20250616_221031.jpg (13.84 KB; downloaded 1608 times)

Re: Discuții diverse MIHAI_TB_10

Posibil că sunt de la ceva campanie din trecut, cum sunt și cu cele de la campania aia cu donarea de sânge.

Știu, e de la o campanie, dar de ce în mare parte la Alexandria?

Re: Discuții diverse citaro4775

Asemenea stickere le vedeam și în mai multe autobuze de la Titan, deci nu cred neapărat că exista o majoritate la Alexandria. Țin minte că puteau fi găsite și în troleibuze, mai ales în Irisbusuri.

Re: Discuții diverse STB6228

Am fost la Platforma Giulești, și am observat că multe autobuze Mercedes Citaro E3 și E4 încă  au montate suporții vechilor validatoare  :shock: . Părerea mea este că, după ce au adus autobuzele la Platforma Giulești, trebuiau să demonteze suporții vechilor validatoare, fiindcă pe suport se află placa cu circuite și  mufa de conectare a validatorului, toate acestea fiind utile, asta în timp ce unele validatoare vechi de pe autobuzele Mercedes Citaro E3 și E4 au carcasa din spate ruptă (ex. 4911, validatorul vechi de la ușa 2).
O întrebare: de ce au  lăsat montate  suporții vechilor validatoare de pe autobuzele Mercedes Citaro E3 și E4, după ce au ajuns la Platforma Giulești?
Mai jos aveți poza cu suportul validatorului vechi pozat într-un troleibuz Ikarus 415T în august 2009, preluat de pe forumul Tramclub, user Costache Mihail, secțiunea „Civilizația călătorilor și șoferilor bucureșteni”, cu zonele încercuite.
https://tramclub.org/viewtopic.php?t=729 ... tart=125
suportvalidator.jpg (217.91 KB; downloaded 1028 times)

Pentru că le-au luat validatorul în sine pentru a îl pune pe alt autobuz și au uitat de suport.
În opinia mea, trebuie scoase validatoarele noi Emyscon ABT3000 de pe vehiculele retrase definitiv (Nu știu dacă e vreun Ikarus 415T care să aibă și care să se afle acolo, dar e un E4, anume 6257, despre care v-am spus deja) și puse pe vehicule care nu au (Ex: 4623, 4911, majoritatea de la Giurgiului, E3-uri, etc.).
Off-topic: ai poze cu vehiculele stocate acolo?
Și încă o întrebare - De ce au scos E3-urile de pe regionale?

Go to page:  1  ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463894 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”