Topic: Proiect "Citaro Euro 3 București" - jurnal și discuții
7 posts, 1147 views-
- WT_fan06
-
Posted:
-
Proiect "Citaro Euro 3 București" - jurnal și discuții
WT_fan06
Pe 10 februarie 2024, RW a lansat un repaint-pack RATB / STB pentru Citaro-ul Kajosoft.
[DOWNLOAD]: https://reboot.omsi-webdisk.de/file/1172 ... ajosoft/
https://www.facebook.com/share/p/1EMKPYvhSb/
Pe 10 februarie 2024, RW a lansat un repaint-pack RATB / STB pentru Citaro-ul Kajosoft.
[DOWNLOAD]: https://reboot.omsi-webdisk.de/file/1172 ... ajosoft/
RomanianWorks wrote:
🚌 Repaint-pack de București pentru Citaro o530 (Kajosoft)
Între 2006 și 2007, RATB a primit 500 de autobuze Citaro Euro 3 (12m, 3 uși), echipate cu motorul OM906LA și cutia de viteze Voith D854.3E. A fost cea mai mare comandă pentru un singur client plasată la Mercedes-Benz la acea vreme, pentru modelul Citaro. Peste 300 dintre aceste autobuze sunt încă în serviciu în București, operate de STB (ex. RATB).
🖌️ Scheme incluse:
- RATB cap de serie 4100 (2006-2018)
- RATB serie (2006-2018)
- Al 100-lea, al 200-lea, al 300-lea, al 400-lea și al 500-lea Citaro livrat, fiecare reprezentat de câte o vopsire (2006-2012)
- RATB „1000 de stele” (2006-2012)
- STB (2018-prezent)
➡️ Pachetul poate fi descărcat de aici: https://reboot.omsi-webdisk.de/file/1172 ... ajosoft/
⚠️ IMPORTANT: este necesară instalarea addonului payware Citybus o530 al Kajosoft: https://store.steampowered.com/app/27254 ... us_o530/
De asemenea, recomandăm instalarea logo-urilor Mercedes ale lui Tabley-kun: https://reboot.omsi-webdisk.de/file/1158 ... ajosoft/
🚌💨 Distracție plăcută!
https://www.facebook.com/share/p/1EMKPYvhSb/
FB_IMG_1736957350642.jpg (47.2 KB; downloaded 1206 times)
FB_IMG_1736957352872.jpg (38.28 KB; downloaded 1206 times)
FB_IMG_1736957000890.jpg (43.56 KB; downloaded 1207 times)
FB_IMG_1736957006985.jpg (46.68 KB; downloaded 1206 times)
FB_IMG_1736957004719.jpg (51.24 KB; downloaded 1208 times)
- STB4101
-
Posted:
-
Re: Omsi - The Bus Simulator - discutii diverse
STB4101
O reclamă răspândită la Citaro este, spre exemplu, cea cu Pepsi live for now, care au avut-o spre exemplu, 4267, 4280, și multe altele. Nu sunt sigur dacă această reclamă v-ar putea servi, dar a fost destul de răspândită, și dacă aveți nevoie de o reclamă destul de răspândită, aici o aveți.
O întrebare: aveți de gând să faceți citaro E3/4 așa cu cabină, validatoare, Thoreb, interior, etc., real?
Că îmi amintesc că așa ați zis o dată, nu-mi amintesc când, dar îmi amintesc că ați zis.
PaulIP wrote here:
Problema se pune mai complex de atât...
Înainte de a face orice repaint (cu sau fără reclame) este nevoie de poze sugestive (minim-minimorum câte una pentru fiecare latură a autobuzului; pozele stil stfp.net, "din colțuri" față-dreapta, față-stânga etc., sunt demne de considerat doar dacă nu există alternative). Doar așa se pot asigura condițiile pentru reproducerea realistă a unor reclame.
La Rocar De Simon nu prea se pune problema de astfel de condiții, așa că eu și restul echipei am făcut eforturi uriașe pentru a reproduce cât mai bine reclamele definitorii pentru versiunea 2 a addonului (un caz particular de repaint a durat 2 săptămâni doar să-l documentez ca lumea). Nu mereu am reușit cu acuratețe 100%, așa că am improvizat acolo unde nu am avut de ales. Hai să zic că asta e ceva ce a doua oară în viață n-aș mai vrea să fac.![]()
Apoi trebuie adus în discuție ce reclame reprezentative au existat în această perioadă - ceva care să te facă să te gândești "da, domne, asta înseamnă Citaro de București". Exemple din trecut există: Ikarus 260 (Camel și Tuborg), DAF (Panasonic și Cielo), Rocar De Simon (Ardaf, Far Est, Spor), până și V3A/V2A (Ceresit, Moment, Exalco). La Citaro nu-mi vine în minte nicio reclamă suficient de răspândită încât să fie asociată cu autobuzul în sine. Nici nu țin minte să fi văzut mai mult de un aurobuz colantat cu o reclamă anume. Probabil sunt subiectiv sau probabil a trecut prea puțin timp de atunci și nu e momentul să privim dintr-o perspectivă de "istorici".
Un alt aspect important de menționat este că acest Citaro payware are niște probleme cu randarea texturilor pe geamuri. Opacitatea texturii se schimbă în funcție de cum bate lumina pe geam și cum rotești camera cu rotița mouseului. Poți vedea și tu asta la stickerele de pe uși din setul de repainturi RATB. Din păcate autorul nu a venit cu bugfixuri semnificative în mai bine de un an de la lansare, deci nu se știe cât va dura până când această problemă va fi rezolvată.
Nu în ultimul rând, mai trebuie luată în calcul și disponibilitatea echipei pentru acest potențial proiect: din păcate cel puțin în prima jumătate a acestui an nu se pune problema să facem nimic pentru Citaro. Avem mult de lucru la Rocar De Simon și la Rathgeber, și mai avem și alte surprize mai mari sau mai mici în pregătire. Să nu mai vorbim că toată munca asta o facem în timpul liber, care și-așa în 2024 a fost destul de limitat (din varii motive independente de voința noastră, altfel Rocarul era deja publicat la ora asta).
O reclamă răspândită la Citaro este, spre exemplu, cea cu Pepsi live for now, care au avut-o spre exemplu, 4267, 4280, și multe altele. Nu sunt sigur dacă această reclamă v-ar putea servi, dar a fost destul de răspândită, și dacă aveți nevoie de o reclamă destul de răspândită, aici o aveți.
O întrebare: aveți de gând să faceți citaro E3/4 așa cu cabină, validatoare, Thoreb, interior, etc., real?
Că îmi amintesc că așa ați zis o dată, nu-mi amintesc când, dar îmi amintesc că ați zis.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
Re: Proiect "Citaro Euro 3 București" - jurnal și discuții
WT_fan06
Ne-ar ajuta poze bune cu reclama pe toate laturile autobuzului, asta ca regulă generală atunci când există propuneri de repaint-uri. Va trece, însă, mult timp până când vom reveni la subiectul E3.
Legat de proiectul E3 (momentan nu este în plan E4), acesta nu este în development în acest moment. Este adevărat că am spus că vrem să continuăm dezvoltarea proiectului cu cabină separată și toate cele, dar momentan ne axăm doar pe RDS V2 unde avansăm extrem de greu din cauza lipsei de timp...
Ne-ar ajuta poze bune cu reclama pe toate laturile autobuzului, asta ca regulă generală atunci când există propuneri de repaint-uri. Va trece, însă, mult timp până când vom reveni la subiectul E3.
Legat de proiectul E3 (momentan nu este în plan E4), acesta nu este în development în acest moment. Este adevărat că am spus că vrem să continuăm dezvoltarea proiectului cu cabină separată și toate cele, dar momentan ne axăm doar pe RDS V2 unde avansăm extrem de greu din cauza lipsei de timp...
-
- valy
-
Posted:
-
valy
Pe termen scurt (aproximativ 3 săptămâni) am putea vedea măcar un skinpack pentru E4?
Pe termen scurt (aproximativ 3 săptămâni) am putea vedea măcar un skinpack pentru E4?
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Nu cred că există vreo șansă. Toată atenția se axează pe RDS V2 pentru că și așa este mult întârziat acest proiect. E4 nu pleacă nicăieri, ba chiar e bine că altcineva din comunitate a intervenit deja și a lansat un prim repaint-pack. O singură echipă nu le poate face pe toate...
Nu cred că există vreo șansă. Toată atenția se axează pe RDS V2 pentru că și așa este mult întârziat acest proiect. E4 nu pleacă nicăieri, ba chiar e bine că altcineva din comunitate a intervenit deja și a lansat un prim repaint-pack. O singură echipă nu le poate face pe toate...
- STB4101
-
Posted:
-
STB4101
Daca in viitor incepeti cu E3-ul nou, va fi un model de la 0 sau unul public modificat?
Stiu ca nu exista o data fixa, dar cand terminati Rocar V2, veti incepe cu E3-ul?
Acesta va avea THOREB/Hanover?
Cat despre Rocar, o mica sugestie - ar fi bine sa avem un setvar pentru hanover, fiindca au existat si RdS-uri cu Hanover.
Daca in viitor incepeti cu E3-ul nou, va fi un model de la 0 sau unul public modificat?
Stiu ca nu exista o data fixa, dar cand terminati Rocar V2, veti incepe cu E3-ul?
Acesta va avea THOREB/Hanover?
Cat despre Rocar, o mica sugestie - ar fi bine sa avem un setvar pentru hanover, fiindca au existat si RdS-uri cu Hanover.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
De ce să facem noi un E3 de la zero când avem modelul Kajosoft atât de bine realizat? Dacă vom continua, o vom face pe modelul Kajosoft.
Despre RDS ți-am răspuns în subiectul dedicat.
De ce să facem noi un E3 de la zero când avem modelul Kajosoft atât de bine realizat? Dacă vom continua, o vom face pe modelul Kajosoft.
Despre RDS ți-am răspuns în subiectul dedicat.