Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)

Topic: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu

707 posts, 169584 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 51

📖 Pagination options
Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu zapacitu

Gardurile sunt facute prost cu spume. In loc sa faca un peron generos si sa puna stalpii gardului pe margine, in continuarea bordurii, ei au montat gradurile la ~10cm de marginea peronului. Se pierd astfel vreo 25cm din peron. Ceea ce ar fi diferenta intre comod si inghesuit. Curat mestesug de tampenie...

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu survola

A dispărut micuța organizare de șantier (2-3 containere) de la capătul lucrărilor dinspre Pasajul Băneasa.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu Adrian Rosca

^^Cei 25cm sunt, more or less, exact cat s-a muscat din trotuar. Adica pomii s-au taiat cam degeaba.

Cam asta am constatat si eu; deci nu eram eu nebun, pur si simplu e gandit cu funduletul proiectul. Sincer niste borduri marca Negoita, din alea cu o forma atipica, partial scobita, ar fi fost adecvate intrucat ar fi lasat impresia de spatiu si ar fi ajutat cu inghesuiala. Oricum solutia reala era ca gardurile sa fie ancorate intre borduri, nu langa ele (pe oricare parte) insa asta ar fi insemnat ca trebuie garduri dedicate statiilor, nu se puteau refolosi din astea luate la kil.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu randunel

Noul termen privind suspendarea AC si a avizului de defrisare este 5 septembrie. La termenul de astazi, PMB au furnizat continutul AC. De asemenea, casa de avocatura a PMB a recunoscut lipsa avizului APM Bucuresti pentru taierea arborilor sanatosi.

20874/3/2025 la Tribunalul Bucuresti. Urmeaza sa updateze cu noul termen.

Dca defrisarile sunt deja efectuate, cred ca cererea nu mai are obiect pe fond...

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu ByOnu

Cred ca este foarte bine sa existe un precedent legal care sa nu mai permita astfel de abuzuri.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu neoman

Din păcate în sistemul de drept de la noi precedentul nu este izvor de drept. Poate cel mult să existe o presiune la nivelul opiniei publice care să determine factorii de decizie să acționeze altfel pe viitor. Oricum Barbu Văcărescu/ Alexandru Șerbănescu arată jalnic la nivel de trotuar. Au asfaltat strada dar trotuarele arată ca după bombardament. Zero respect pentru pietoni.

Scuze si afirmatia publica probabil va fi: "am fost somati sa oprim lucrarile chiar inainte sa asfaltam trotuarele".

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu BGP2597

Nicidecum. Trotuarele pur și simplu nu fac parte din proiect. Proiectul include strict ampriza tramvaiului, la fel cum s-a întâmplat și pe Bd. ex-Vasile Milea. Nici măcar benzile auto nu vor fi reasfaltate.

Re: DISCUȚII: Lucrările de pe Str. B. Văcărescu și A. Șerbănescu shoppy

Cat timp romanul vrea sa le dea peste nas vecinilor cu o masina mai aratoasa parcata gratis pe trotuar / spatiu verde / colt de intersectie si nu solidar cu vecinii lui ca sa isi apere impreuna drepturile comune, va continua sa fie expus la aceste mizerii.

Suspendarea sper sa se judece pe fond, momentan casa de avocatura a PMB a scris vreo 4 sau 5 pagini despre exceptia lipsa de interes ca reclamantul nu locuieste fix in fata arborilor defrisati, si jumatate de pagina pe fond in care a recunoscut lipsa avizului APM care a fost clasat si ca ar fi urmat toate procedurile legale, chiar daca am enumerat mai multe lipsuri in avizul de defrisare, pe care nu le-au contestat deloc.

Momentan, PMB nu sustin ca s-ar fi terminat defrisarile. In fapt, defrisarea este definita legal drept schimbarea destinatiei terenului spatiu verde, iar alveolele in care se aflau arborii nu au fost, inca, astupate, deci defrisarea nu s-a terminat. De asemenea, mai multe lucrari care ar putea duce la dificultati la refacerea situatiei initiale sunt in desfasurare, precum lucrul la peroane. Daca ar trebui, spre exemplu, mutat un peron pentru a pastra spatiul verde, atunci si lucrul la peroane trebuie suspendat.

CD-ul pe care l-au furnizat cu autorizatia de construire urmeaza sa fie si el analizat, dar nu cred ca va schimba multe, deoarece legea prevede nulitatea tuturor actelor administrative care au dus la defrisari ilegale, indiferent de natura acestora, fara exceptie.

Daca trec de exceptiile invocate privind lipsa de interes a reclamantului (sanse mici), pe fond nu prea exista aparare (sanse mari). Indiferent de rezultatul suspendarii, avem si o procedura separata de anulare care, conform traditiei, dureaza mai multi ani de zile.

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare sistem rutier și linii de tramvai pe traseul liniei 5 (Aerogării - Sf. Gheorghe) (2009 - 2026)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”