Topic: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
1659 posts, 375494 views
📖 Pagination options
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
Re: Discuții despre transportul local din București (partea a II a)
WT_fan06
De ce ai vrea și mai multe trenulețe, în loc să folosim subvenția eficient? Cât de mult s-a aglomerat 381 de când nu mai circulă tramvaiul? 381 oricum era mijlocul de transport preferat de călători pe relația Clăbucet - Victoriei.
De ce ai vrea și mai multe trenulețe, în loc să folosim subvenția eficient? Cât de mult s-a aglomerat 381 de când nu mai circulă tramvaiul? 381 oricum era mijlocul de transport preferat de călători pe relația Clăbucet - Victoriei.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
Dacă ești dispus să zaci în stație 10 minute la orele 16.00 e treaba ta, noroc că mă descurc să ajung la Clăbucet pe alt itinerar!
Urmărești programul liniei? N-aș crede că altfel vedeai lucrurile!
Cum îți închipui că graficul programat din jurul orelor 16.00 e mai redus ca cel de la 21-23? Nu-i bătaie de joc?
381 e SINGURUL mijloc de transport dintre cele două destinații menționate de tine!
Dacă ești dispus să zaci în stație 10 minute la orele 16.00 e treaba ta, noroc că mă descurc să ajung la Clăbucet pe alt itinerar!

Urmărești programul liniei? N-aș crede că altfel vedeai lucrurile!
Cum îți închipui că graficul programat din jurul orelor 16.00 e mai redus ca cel de la 21-23? Nu-i bătaie de joc?
381 e SINGURUL mijloc de transport dintre cele două destinații menționate de tine!
-
- V2A
-
Posted:
-
V2A
Dacă s-au tot tăiat ture din 381... În 2021, după comasarea cu 300, avea 38 de ture L-V și 18 S-D. Înainte de 1 august mai avea 26 L-V și 13 S-D, acum are 24-25 L-V și 13 S-D.
Bonus, tot din 1 august și 642 a mai pierdut un tur, rămânând cu 4.
Dacă s-au tot tăiat ture din 381... În 2021, după comasarea cu 300, avea 38 de ture L-V și 18 S-D. Înainte de 1 august mai avea 26 L-V și 13 S-D, acum are 24-25 L-V și 13 S-D.
Bonus, tot din 1 august și 642 a mai pierdut un tur, rămânând cu 4.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
@orex, nu ai înțeles ce am zis. Între tramvai și 381, călătorii preferau 381. Tramvaiele NU circulau cu grad mare de ocupare, din propriile observații. Autobuzele și tramvaiele aveau stații diferite, ofereau condiții diferite = concurau pentru pasageri în loc să fie complementare.
Întrebările mele rămân în picioare și așteaptă un răspuns: cât de mult s-a aglomerat 381 pe relația Clăbucet - Victoriei și merită ranforsarea?
@orex, nu ai înțeles ce am zis. Între tramvai și 381, călătorii preferau 381. Tramvaiele NU circulau cu grad mare de ocupare, din propriile observații. Autobuzele și tramvaiele aveau stații diferite, ofereau condiții diferite = concurau pentru pasageri în loc să fie complementare.
Întrebările mele rămân în picioare și așteaptă un răspuns: cât de mult s-a aglomerat 381 pe relația Clăbucet - Victoriei și merită ranforsarea?
- sorin.niculescu_
-
Posted:
-
sorin.niculescu_
Din punctul meu de vedere, odată cu modernizarea liniilor de tramvai de pe Bd. Ion Mihalache ar trebui reconfigurate stațiile de autobuz/tramvai, ca să fie cât de cât la fel.
Din punctul meu de vedere, odată cu modernizarea liniilor de tramvai de pe Bd. Ion Mihalache ar trebui reconfigurate stațiile de autobuz/tramvai, ca să fie cât de cât la fel.
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Putin gresit capatul lui 640 la Bd.Basarabia avand in vedere ca nu exista congestii de trafic pana la Faur dar probabil nu exista disponibilitate pentru un tur in plus!
Putin gresit capatul lui 640 la Bd.Basarabia avand in vedere ca nu exista congestii de trafic pana la Faur dar probabil nu exista disponibilitate pentru un tur in plus!
-
- Gabi23
-
Posted:
-
Gabi23
Capătul de la FAUR este deja prea aglomerat de autobuzele liniilor 335, 311 și 101. În plus, da nu există nici autobuze disponibile, nici șoferi...
Iar partea financiară e de asemenea un aspect ce trebuie avut în vedere.
Capătul de la FAUR este deja prea aglomerat de autobuzele liniilor 335, 311 și 101. În plus, da nu există nici autobuze disponibile, nici șoferi...
Iar partea financiară e de asemenea un aspect ce trebuie avut în vedere.
-
- WT_fan06
-
Posted:
-
WT_fan06
Nu vreau să mă gândesc la călătorii care ar avea de parcurs traseul Piața Muncii - FAUR (o legătură urbană total plauzibilă). Ei ce vină au de vor trebui să schimbe de 2 ori mijloacele de transport, când inițial aveau rută directă?
Cum ar fi trebuit, în opinia mea, organizat transportul public:
656: Sf. Vineri - Republica
637 out
640 out
Stațiile de pe Bd. Chișinău sunt deservite fără probleme de 101, 243, 335.
Nu vreau să mă gândesc la călătorii care ar avea de parcurs traseul Piața Muncii - FAUR (o legătură urbană total plauzibilă). Ei ce vină au de vor trebui să schimbe de 2 ori mijloacele de transport, când inițial aveau rută directă?
Cum ar fi trebuit, în opinia mea, organizat transportul public:
656: Sf. Vineri - Republica
637 out
640 out
Stațiile de pe Bd. Chișinău sunt deservite fără probleme de 101, 243, 335.
- Bogdan Ciorascu
-
Posted:
-
Bogdan Ciorascu
Si mai buna varianta ta!
Si mai buna varianta ta!
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Intreb, desigur, sa ma aflu in treaba: cum de acum 3-4 ani incapeau fara probleme majore 5 linii (cele mentionate plus 253 si 330) care aveau si mai multe autobuze repartizate?
Gabi23 wrote here:
Capătul de la FAUR este deja prea aglomerat de autobuzele liniilor 335, 311 și 101.
Intreb, desigur, sa ma aflu in treaba: cum de acum 3-4 ani incapeau fara probleme majore 5 linii (cele mentionate plus 253 si 330) care aveau si mai multe autobuze repartizate?
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Dar se justifică existența a două linii navetă pentru numai două stații în plus pe Bd. Chișinău (arteră care este deja deservită de alte trei linii de autobuz), în loc să fie prelungită 640 la Republica și repartizate tururile din 637 pe aceasta, unde ar fi mai mare cerere? Nu au de unde să scoată autobuze la infinit până să se ajungă la scăderea tururilor din alte linii, plus că mai suntem momentan și în situația cu suspendarea liniei 41 și se anunță alte închideri de linii.
Dar se justifică existența a două linii navetă pentru numai două stații în plus pe Bd. Chișinău (arteră care este deja deservită de alte trei linii de autobuz), în loc să fie prelungită 640 la Republica și repartizate tururile din 637 pe aceasta, unde ar fi mai mare cerere? Nu au de unde să scoată autobuze la infinit până să se ajungă la scăderea tururilor din alte linii, plus că mai suntem momentan și în situația cu suspendarea liniei 41 și se anunță alte închideri de linii.
-
- punmeister
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
punmeister
Care e logica cu 320? Ok 737 are sens ca au destule Boeing-uri 737 in flota, dar TAROM n-are niciun Airbus A320 in flota lor, inafara de micutul A318.
Mihai2005 wrote here:
*Nu știu dacă este subiectul potrivit pentru astfel de știre, fiind vorba despre un eveniment aviatic separat de anunțurile obișnuite despre liniile urbane din București, însă rog mutarea mesajului în subiectul potrivit, dacă este cazul. Scopul nu este de a face reclamă acestui eveniment, ci strict de a anunța noile linii de autobuz care vor apărea în cadrul acestuia.
🚍 Vii la #BIAS2025?
Pentru a ajunge mai ușor la spectacolul aerian din 29, 30 și 31 august 2025,
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București–Ilfov alaturi de Compania Națională Aeroporturi București pun la dispoziția publicului 2 linii speciale în regim expres:
🔹 Linia 320 BIAS – leagă 📍 Metrou Străulești de 📍 Romaero
🔹 Linia 737 BIAS – leagă 📍 Piața Charles de Gaulle de 📍 Aeroportul Băneasa
🚌 În plus, programul liniei 605 (legătura cu centrul Capitalei) va fi suplimentat pentru aceste zile.
Autobuzele sunt personalizate cu insemnele BIAS!
🙏 Mulțumim TPBI, STB și Compania Națională Aeroporturi București pentru sprijin!
📅 Ne vedem la #BIAS2025 – 29-31 august!
📍 Aeroportul Băneasa & Romaero
🎟️ Intrarea este liberă!
Nu se asigura parcare!
https://www.facebook.com/share/p/1BoU47CMvP/
Care e logica cu 320? Ok 737 are sens ca au destule Boeing-uri 737 in flota, dar TAROM n-are niciun Airbus A320 in flota lor, inafara de micutul A318.
- Mihai2005
-
Posted:
-
Mihai2005
Am descoperit ieri acest afiș la stația Bd. Uverturii. Era necesar? Au procedat corect?
Am descoperit ieri acest afiș la stația Bd. Uverturii. Era necesar? Au procedat corect?
20250808_131022.jpg (1.62 MB; downloaded 1255 times)
- idk_vlad
-
Posted:
-
Re: Știri despre transportul local din București
idk_vlad
Nici A318 nu mai are, au fost casate toate.
punmeister wrote here:
Nici A318 nu mai are, au fost casate toate.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination