Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 6

1138 posts, 371366 views

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82

📖 Pagination options
Re: Sectorul 6 Aron

Efectiv toate "parcarile" sunt in fata portilor de garaj. Deci practic acelela nu sunt parcari sunt intrari/iesiri garaj. Dar romanul isi tine cote...pardon....masina in fata portii :popa:

Re: Sectorul 6 shoppy

Eu nu vad ce rost are sa ai trotuar alternativ 1m / 3m latime, mai bine din acei 3m se lua inca 1m pentru spatiul verde.
Da, locul din fata portii trebuie sa aiba 3m lungime ca sa ai loc sa treci dar sa nu parchezi, altfel este automat locul rezervat al celui cu poarta.

Re: Sectorul 6 Misiekwas

@shoppy  și eu am fost sceptic în privința de această soluție, dar acum mi se pare destul de interesanta. In opinia mea a ieșit mai bine decât de exemplu în cazul Noului Centru Vechi unde s-au făcut concesii uriașe fata de șoferii, ceea ce a compromis ideea originala.
Aici chiar simți lărgirea semnificativă a trotuarului, chiar daca pe alocuri ai mașinii staționate (as spune cam in 40-50% din alveole); daca nu staționează nimeni, nici nu sesizezi și ai efectiv trotuarul de 3 m, foarte aerisit. La alveole de parcare n-au putut să renunțe de tot, pentru că sunt și case efectiv fara frontul stradal, cu acces prin intrare pietonala.
Ceea ce e îmbucurător este faptul că oamenii chiar se țin de impartirea între alveola și trotuar. M-am plimbat destul de mult prin zona și am remarcat că niciunul n-a intrat pe zona pavata, ceea ce sugerează că se respectă și culoarul de trecere este păstrat.
Și mi se pare că au rezolvat cu succes cea mai mare problema a cartierului, anume cei care veneau să lase masina moca.

Re: Sectorul 6 shoppy

Stai linistit, alveolele se vor umple imediat, nici un proprietar de curte nu va tine masina in curte cand o poate tine afara, si chiar daca vreunul nu are masina, sigur se intelege cu el un vecin care are sa o parcheze in fata lui.

Re: Sectorul 6 ByOnu

Misiekwas wrote here:
daca nu staționează nimeni, nici nu sesizezi și ai efectiv trotuarul de 3 m, foarte aerisit.

Dar o simti, pentru ca alveola nu e la nivel cu trotuarul. Concret, ... mergi printr-o alveola auto, nu printr-o portiune de trotuar pe care pot parca ocazional autoturismele.

Pe principiul asta orice alveole sunt ok pentru pietoni daca nu se parcheaza in ele.

Vorbesc din user experience, mi se părea ok. Datorita lărgirii trotuarului poți să obții o panta mai lina si abia sesizabila. Culoarul de 1,5 m de trotuar este oricum liber de obstacole chiar daca alveola e ocupata. Nu se pune problema de a merge in sir indian. Experiența de pieton este in mod surprinzător mai bună decât la Noul Centru Vechi.
Nu zic că e ideal, dar până la urmă consider că soluții bune sunt cele care funcționează și sunt respectate. Din câte știu au făcut multiple consultări cu riverani (unde bănuiesc că și tema parcărilor a fost deseori ridicata, că de obicei) și totuși au ajuns la un rezultat care deocamdată pare încurajator. Mașinii nu intră pe partea pavata, nu blochează culoarul pietonal, in general se respecta.
Screenshot_20250730-101758.png (1.24 MB; downloaded 1653 times)
image-2024-04-19-27068923-0-strada-negustori.jpg (583.37 KB; downloaded 1653 times)

Între timp ASB și-a amintit că are în administrație strada Sibiu și s-au apucat să facă trecerea de pietoni. Ar fi foarte de folos pentru că nu există o trecere între 1 mai și Drumul Taberei, dar... e bătaie de joc ce au făcut.
PXL_20250729_151102507.jpg (1.58 MB; downloaded 1641 times)

Re: Sectorul 6 cosminduru

shoppy wrote here:
Stai linistit, alveolele se vor umple imediat, nici un proprietar de curte nu va tine masina in curte cand o poate tine afara, si chiar daca vreunul nu are masina, sigur se intelege cu el un vecin care are sa o parcheze in fata lui.

Alveolele nu se vor taxa? Adică locuri cu plată?

Iar pentru parcat în fața porților există poliție locală și amenzi. Parcarea mașinii pe o cale de acces este ilegală, chiar dacă este în fața propriei tale curți.

Nu știu dacă se vor taxa, ești liber să întrebi pe 544 Primăria sau Administrația Comercială. :) eu sunt pentru taxare, dar nu știu cum e rezolvat.
Cu amenzi și locala in teorie sună frumos, practica ne ucide. E zona periferica, de case mai vechi, mulți chiar nu au unde să bage mașină (da, să facă, dar costul administrativ pe acolo mi se pare că nu renteaza).

Re: Sectorul 6 Florinds

Misiekwas wrote here:
Unde a fost cazul? Nu zic că sigur nu, dar la Favorit așa erau proiectate de la început, că sa se potrivească cu forma pasajului.

Uite aici...
Capcana tip Ciucu
IMG_20250731_171931.jpg (1.6 MB; downloaded 1305 times)

Re: Sectorul 6 cris_m

I-am zis lui @Misiekwas acum ceva timp ca o sa analizez indeaproape lucrarile executate pe strada Economu Cezarescu. Azi mi-am facut timp, profitand ca au cam trasat in linii mari noua geometrie a strazii.

Lasand la o parte faptul ca stratul de uzura nu a fost asternut, ca sofer fiind nevoit sa faci un slalom printre capace de canal sau de la gaze, in multe locuri bordurile nu sunt perfect coborate (sau deloc) facand dificila deplasarea persoanelor cu dizabilitati, lipsesc treceri de pietoni (intersectie cu strada Alex Borneanu), s-au folosit pavele excesiv in anumite locuri (in loc sa faca spatii verzi mai generoase), parcarile sunt prost optimizate etc. Pe principiul "ziceti mersi ca s-a facut"... :bleah:

Trecere de pietoni lipsa + borduri inalte de ambele parti (da, inclusiv aia 2-3 cm sunt o problema MAJORA pentru unii dintre semenii nostri)
20250903_134048.jpg (1.6 MB; downloaded 1056 times)
Aici puteau pune copaci in dreptul parcarii, nu e nevoie de trotuar asa de lat
20250903_134059.jpg (1.99 MB; downloaded 1056 times)
Toata zona asta curbata putea fi spatiu verde de exemplu
20250903_134219.jpg (1.93 MB; downloaded 1056 times)
Aici spatiul verde putea fi mult mai lat...
20250903_134244.jpg (1.6 MB; downloaded 1056 times)
Aici puteau sa mai puna macar 2-3 pomi pe mijloc, aliniati cu pomul mare...
20250903_134253.jpg (1.6 MB; downloaded 1056 times)
Intrarea asta in parcarea subterana nu e (inca) la nivel (au pus pavele sa "rezolve" problema)
20250903_134319.jpg (1.59 MB; downloaded 1056 times)
Si aici la fel se putea face spatiul verde cat latimea alveolei pentru parcare
20250903_134330.jpg (1.62 MB; downloaded 1056 times)
Intre cele 2 intrari in curte (cuprinse de stalpi) puteau face spatiu verde si planta inca 2-3 pomi
20250903_134533.jpg (1.99 MB; downloaded 1056 times)
O mare de pavele si de trotinete in loc de spatiu verde cu 2-3 pomi
20250903_134614.jpg (1.57 MB; downloaded 1056 times)

Deci înțeleg că principalele reproșuri sunt următoarele:
Lipsa stratului de uzură și diferența de nivel cu bordura. Însă nu prea înțeleg argumentul, că fix in această privință contează faptul că lucrarea nu e inca gata. Chiar as zice mai mult: daca bordura ar fi la nivel cu binder, ar fi fost o problema serioasa de proiect ;) pe alte strazi stratul de uzura a fost printre ultimele etape, nu am niciun motiv să nu cred că așa o să fie și aici.
Privind coborârea trecerilor, in proiect este destul de clar prevăzută supraînălțarea trecerilor, deci fix precum pe Stoicescu Economu. Deci urmează.
Privind verdeața: personal consider că spatiul acordat vegetației este in mare suficient. Nu contează numai lățimea dar și selecția de plante și modul de amenajare. Spatiul este suficient pentru copaci si arbusti, vor compensa lățimea destul de mica prin volumul lor.
In schimb apreciez accentul pus pe trotuare. In momentul de față traficul pietonal este mic pentru că zona a fost mereu ostilă cu pietonii și nu prea a fost nimic interesant prin zona. Dar pe scara mai larga sunt motive ca acest trafic va creste în viitor. Și pentru mine argumentul că e prea lat trotuarul este unul slab și când e făcut în favoarea parcărilor și spațiului verde.

Re: Sectorul 6 cris_m

Daca te uiti atent, nici stratul de uzura nu va elimina diferenta de nivel dintre bordura si carosabil. Estimez ca raman vreo 2-3 centrimetri, sper sa ma insel, dar la cate santiere am vazut, lucrurile cam asa par... Traficul pietonal de pe acele stradute este redus pentru ca nu sunt prea multe atractii in zona. Singurele atractii care atrag fluxurile pietonale sunt Mancave, Sweet Concept si Carrefour dinspre Politehnica, in rest cam bate vantul...

Re: Sectorul 6 mirceade

Pe mine mă calcă pe nervi curbele ălea largi gândite pentru viteză și foarte periculoase pentru pietoni.

Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464043 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”