Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 648378 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee cris_m

sorin.niculescu_ wrote here:
Salut! Propun modificarea liniei 103 și introducerea unei noi linii de autobuz în zona complexelor rezidențiale din Pallady, astfel:

[...]

DEZAVANTAJE:
• suprasaturarea terminalului de la Nicolae Teclu
• probabilitatea unor intervale relativ mai mari pe linia 103

Ai verificat pe Google Maps cu StreetView sau ai fost pe teren inainte de a face aceste propuneri? Nu de alta, dar exista un impediment major pentru ambele propuneri: limita de tonaj (3,5 tone echivalentul unui autoturism mai mare), respectiv razele de viraj foarte reduse...

Re: Propuneri de noi trasee Gabi23

S-a verificat în teren, nu se poate circula în condițiile actuale sunt multe impedimente.

Re: Propuneri de noi trasee sorin.niculescu_

@cris_m într-adevăr, nu am verificat restricțiile de tonaj, însă orice propunere pe care am făcut-o în ultima vreme, am făcut-o verificând înainte Google Street View, ca să nu îmi bat gura degeaba.

De asemenea, vin cu 3 propuneri noi de modificare a 3 trasee metropolitane existente, respectiv:

1. Modificare linia 419
De la intersecția Șoseaua Giurgiului/Centura București, autobuzele vor face dreapta pe breteaua de acces către Centura București, apoi dreapta pe Centura București, dreapta pe Str. Ciulini, stânga pe Str. Ungureni, apoi traseul actual. La fel și pe sensul către București.

LEGENDĂ:
• MOV - traseul actual
• ROȘU - propunere sens București
• ALBASTRU DESCHIS - propunere sens Bumbăcăria Jilava

AVANTAJE:
• în acest fel, locuitorii comunei Jilava vor beneficia de transport public și pe Str. Ciulini, ei fiind nevoiți să parcurgă între 10-15 min. (de pe străzile adiacente) până la cea mai apropiată stație de autobuz

DEZAVANTAJE:
• linia nu va mai circula pe Șoseaua Giurgiului, între intersecția cu bretelele de acces către Centura București și intersecția cu Str. Ungureni

2. Modificare linia 465
PE SENSUL CĂTRE 1 DECEMBRIE: De la intersecția Șoseaua Giurgiului/Str. Artiștilor, autobuzele o vor lua pe Str. Artiștilor, DJ401D, Str. Crișana, „1 Decembrie”.

PE SENSUL CĂTRE BUCUREȘTI:
„1 Decembrie”, Str. Crișana, DJ401D, Str. Independenței, Str. Artiștilor, Șoseaua Giurgiului, apoi traseul actual.

LEGENDĂ:
• MOV - traseul actual către 1 Decembrie
• BLEUMARIN - traseul actual către București
• ROȘU - traseul modificat către 1 Decembrie
• ALBASTRU DESCHIS - traseul modificat către București

AVANTAJE:
• în acest fel, locuitorii comunei 1 Decembrie vor beneficia de transport public și pe alte artere, în prezent, cei care locuiesc pe străzile adiacente, fiind nevoiți să meargă între 11-16 min. până la cea mai apropiată stație de autobuz

DEZAVANTAJE:
• pe Șoseaua Giurgiului, între intersecția cu DJ401D și intersecția cu Str. Artiștilor va rămâne o singură linie de autobuz, respectiv 418

3. Modificarea liniei 479
De la capătul „Agropol”, autobuzele să continue pe DN4, apoi stânga pe Str. Sf. Petru, terminal „Sf. Petru”. La fel și pe sensul către București.

LEGENDĂ:
• MOV - traseul actual
• ALBASTRU DESCHIS - extindere către Euroland

AVANTAJE:
• în acest mod, linia 479 va deservi și cartierul Alegria, respectiv zona rezidențială Euroland, care este la limita județului Ilfov
• linia 479 nu se va mai diferenția de linia 439 cu doar o singură stație în plus și o distanță de 1,7 km, devenind o linie mai relevantă

DEZAVANTAJE:
• timpi de așteptare mai mari în stații, modificarea aceasta aducând un plus de 3,4 km traseului actual
PROPUNERE LINIA 419
IMG_5591.jpeg (1.27 MB; downloaded 2018 times)
PROPUNERE LINIA 479
IMG_5592.jpeg (939.61 KB; downloaded 2018 times)
PROPUNERE LINIA 465
IMG_5590.jpeg (1.65 MB; downloaded 2018 times)

Re: Propuneri de noi trasee Andrei98

Nu inteleg de ce te bagi sa propui modificarea unor trasee cu care nu ai tangente si pe care nu le cunosti. 419 nu merge pe Sos. Giurgiului ci pe strada Odai de la intersectia cu DNCB, lasi o strada fara autobuz ca sa il muti pe alta?

Re: Propuneri de noi trasee Bogdan Ciorascu

Dreapta pe Baboi!  :mrgreen:

Re: Propuneri de noi trasee alexandru_gr

E cam greu ptr un autobuz să facă stânga din DN4 in cartierul Allegria.

Re: Propuneri de noi trasee Mihai2005

Am văzut că s-a discutat în trecut despre o linie de autobuz pe str. Petre Ispirescu din sectorul 5. Acum mă întreb dacă ar fi eficientă devierea liniei 226 pe toată strada Petre Ispirescu și Calea Rahovei, Piața Rahova rămânând în continuare deservită, iar în compensație să fie duse liniile 421 și 424 pe strada Mărgeanului, asemenea liniei 484, pentru a oferi oamenilor din Bragadiru legătură cu linia 139 și pentru a acoperi lipsa liniei 226 acolo?

Re: Propuneri de noi trasee moonteanu

Strada Petre Ispirescu e destul de scurta, distanta dintre 32 si 139/226 fiind parcursa in 10-15 minute. Plus ca eu cred ca mulți călători s-ar plange de zgomotul creat de autobuze.

Re: Propuneri de noi trasee sorin.niculescu_

@Mihai2005 eu am propus destul de recent treaba asta. Mi s-ar părea benefic.

Re: Propuneri de noi trasee STB738

moonteanu wrote here:
Strada Petre Ispirescu e destul de scurta, distanta dintre 32 si 139/226 fiind parcursa in 10-15 minute. Plus ca eu cred ca mulți călători s-ar plange de zgomotul creat de autobuze.

Da, este o distanta scurta de aproximativ 10 minute de mers pe jos, dar daca stam sa ne gândim mai bine, o persoana cu dizabilități sau un om în vârstă nu ar putea merge atât pe jos.

Re: Propuneri de noi trasee moonteanu

Ideea e ca multi locatari s-ar plange legat de zgomotul infernal de E3 stationat in trafic. Sa ne reamintim faptul ca in DIMRI si Cart. Latin nu mai circula autobuze din cauza locatarilor.
Dar este, totusi o idee buna si ar fi interesant ca aceasta artera sa aiba transport regulat dupa ≈30 de ani.

Re: Propuneri de noi trasee Just a User

Transportul public din Dimri si Cartierul Latin a fost scos din cauza autobuzelor care stationau la capat si poluau mult. Nu e mare deranj ca trece un E3 pe langa blocurile/balcoanele de pe Petre Ispirescu...

Re: Propuneri de noi trasee STB738

Salut! Am tot ,,supravegheat" linia 96 timp de câteva zile și am observat că unii șoferi nu respecta plecarile, adică ori pleacă mai devreme de ora stabilită ori mai târziu. La aceasta oră, sunt doar 5 troleibuze pe linie față de 10, cate trebuie sa fie în mod normal, ceea ce este foarte rău, deoarece călătorii stau și așteaptă o grămadă până vine troleibuzul. M-am gândit la doua soluții pentru aceasta problema.

I. Linia 96 sa revină pe vechiul traseu, pe la Apaca, cu parcul maxim alocat (10 troleibuze)

II. Reînființarea liniei 91 de la Depoul Alexandria la Piata Rosetti

Voi aduce argumente cu privire la reînființarea liniei 91.

Date tehnice:

Traseu dus:

Depoul Alexandria - Soseaua Alexandriei - Strada Antiaeriană - Drumul Sarii - Strada Locotenent Nicolae Găină - Drumul Taberei - Bulevardul General Paul Teodorescu - Bulevardul Iuliu Maniu - Soseaua Cotroceni - Pod Cotroceni - Strada Constantin Noica - Calea Plevnei - Strada Vasile Pârvan - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Bulevardul Regina Elisabeta - Universitate - Piata Rosetti

Traseu întors:

Piata Rosetti - Bulevardul Regina Elisabeta - Universitate - Bulevardul Mihail Kogălniceanu - Splaiul Independenței - Pod Cotroceni - Soseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul General Paul Teodorescu - Drumul Taberei - Drumul Sării - Strada Antiaeriană - Șoseaua Alexandriei - Depoul Alexandria

Aproximativ 20 km dus-întors

Turație:

4 troleibuze zi de lucru
4 troleibuze zi de sărbătoare sau weekend

Depouri:

Vatra Luminoasă: 2/2
Depoul Bujoreni: 2/2

Justificarea propunerii:

Propunerea mea urmărește refacerea conexiunii dintre cartierele Rahova și 13 Septembrie către centru.

Reînființarea liniei 91 este necesara din mai multe motive, de pildă:

• Pentru o alternativa nepoluantă între Rahova și centru
• Reducerea presiunii liniei 32 (daca cineva vrea sa ajungă la Universitate cu 32 apoi sa meargă pe jos)
• Preluarea călătorilor liniei 96 când aceasta nu vine
• Creșterea calității de transport de suprafață între Rahova și centru
• Fiind o linie de troleibuz, funcționează cu energie electrică, contribuind la scăderea poluării fonice și chimice, deoarece Bucureștiul are nevoie urgenta de extinderea transportului electric și ecologic.
• Traseul propus se intersectează cu mai multe magistrale de metrou (M5 la Nicolae Găină, M1 și M3 la Eroilor), oferind scăderea riscului de supraaglomerare a magistralelor și oferind alternative eco.

Dezavantaje:

•Traficul de pe dealul Cotroceni, Drumul Sării, Bulevardul Regina Elisabeta pod da peste cap frecventa și viteza liniei, troleibuzele fiind blocate în trafic
•Din lipsa benzilor speciale dedicate troleibuzelor și semaforizării inteligente, linia va fi afectată, scăzând numărul de călători
• Supraaglomerarea terminalului ,,Depoul Alexandria"

Dupa cum am mai spus, linia poate avea 4 ture  (două de la Vatra și două de la Bujoreni).

Vatra Luminoasă: irisbus
Bujoreni: Ikarus

Voi atașa mai jos harta liniei împreună cu legenda. Aștept părerile voastre și voi trimite propunerea către TPBI. Voi atașa aici răspunsul.
Rosu - Tur
Verde - Retur
Screenshot_2025-07-28-17-37-47-44_49d97a479ebf3840e0cfc869f264883d.jpg (317.44 KB; downloaded 932 times)

Re: Propuneri de noi trasee WT_fan06

Dacă linia 96 nu merge bine, atunci soluția este să se facă să meargă bine, nu să se mai bage o nouă linie (care la rândul ei nu va merge bine din cauza acelorași probleme care afectează linia 96).

Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”