Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Traseul turistic "Bucharest City Tour"

376 posts, 172885 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27

📖 Pagination options
Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB alexandru_gr

Pe aplicația InfoTB a apărut linia "Bucharest City Tour"

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB MIHAI_TB_10

Pe lângă asta, văd că deja apare intervale de sosire în stațiile liniei, îi posibil ca asta să fie vreo eroare sau poate au intrat în circulație autobuzele etajate.
Screenshot_2025-07-12-17-05-41-279_ro.stbsa.jpg (601.28 KB; downloaded 1922 times)

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB moonteanu

La acest moment nu mai apare…

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB Misiekwas

Intra in circulație pe 15 iulie.
Trebuie sa zic că rămân foarte sceptic privind această linie operata de STB și deocamdată mi se pare nu prea bine pregătit. Vom vedea.

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB Stefan_79

În cele câteva ore în care a existat traseul pe site-ul InfoTB (sau cum se numește) am aruncat un ochi peste el, și a rămas gândit la fel de prost. Dacă era gândit într-un traseu circular, care să cuprindă mult mai multe puncte de atracție, chiar și zone industriale istorice (dacă există și se pot acoperi) cu siguranță ar fi avut mai mult succes, așa uităndu-ne înapoi în timp pe topic observăm că autobuzele cărau mai mult aer decât călători, când traseul era deservit de autobuzele RATC (ulterior CT BUS).
Informații legate de tarif au apărut? Sper totuși să fie umpic micșorat, 25 de lei totuși e destul de mult, pentru un traseu pe care cu puțină voință și exercițiu fizic îl poți parcurge pe jos.
Comparând cele 3 City Tour-uri care au funcționat/funcționează în România, Bucharest City Tour, CiTy Tour (Constanța) și linia 20 (Brașov), BCT are și cel mai neatractiv preț, și cel mai neatractiv traseu, după părerea mea.

Tariful o sa fie... 70 lei. Deci nici vorba despre micșorarea tarifului. Și sincer, este unul dintre motive scepticismului meu, pentru că linia in mod care este gândită (frecventa 30 de minute, ruta -total de acord că ar trebui circulara, pe Magheru aproape lipsesc opririi), ghidul de pe site etc. mi se pare o oferta destul de piperata la preț și deficitara la oferta ținând cont că în majoritatea de locuri unde oprește poți să ajungi la preț de 5 lei călătorie cu metrou.
A propos: aici este site-ul oficialz din păcate n-au acordat atenție poziționării, deci chiar daca pui Bucharest City Tour nu apare la primele paginii pe Google.
https://bct.stb.ro/en/

Din experiența mea privind turism in București (am lucrat mai mult timp că ghid pentru turiști străini), n-aș recomanda sa ia acest tur, sincer

Există vreun anunț oficial privind tariful?

Este pe site-ul lor oficial.
Screenshot_20250713-234059.png (293.85 KB; downloaded 1683 times)

De aproape 7 ori mai scump față de un bilet de 24h al CiTy Tour (Constanța). Bravo STB! :headbash:

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB MIHAI_TB_10

75 de lei pentru a face un tur al Bucureștiului cu niște autobuze etajate, mai bine faci turul Bucureștiului cu trotineta sau bicicleta pe traseul acestei linii și nu plătești nimic :popa: și vorba colegului este de 7 ori mai scump față de Constanța unde acolo cu 10 lei faci tur al municipiului bine mersi.

Re: Traseul turistic cu autobuze Volvo etajate al STB BGP2597

Foarte probabil kilometrii prestați pe această linie nu vor fi eligibili pentru compensație din partea TPBI, fiind o linie cu caracter comercial. Astfel, încasările trebuie să acopere costurile de operare și să asigure și un profit rezonabil.

Într-adevăr, 70 de lei pare exagerat (și este pentru buzunarele românilor), dar dacă comparăm cu prețuri ale unor servicii similare din alte capitale sau mari orașe din Europa, vedem că noi cu 14€ / 24h stăm decent. La o scurtă căutare avem:
- Budapesta: 39€ ( https://www.bigbustours.com/en/budapest/ ... d-passes)
- Paris: 45€ (https://www.bigbustours.com/en/paris/par ... d-passes)
- Barcelona: 33€ (https://www.hoponhopoffbarcelona.org/prices/)
- Viena: 39€ (https://shop.viennasightseeing.at/?offer ... ocale=en)

Totodată, să nu uitam că majoritatea turiștilor din București sunt străini, nu cred că românii se înghesuie prea tare să facă turism în capitală.

Diferența majoră între BCT și serviciile similare din alte orașe europene e că nicăieri altundeva aceste linii nu sunt operate de primărie / operator local / autoritate de transport public, ci de operatori privați a căror activitate principală o reprezintă serviciile pentru turiști.

Cred că e un pic mai complicat: întrebarea este ce iți oferă în schimb pentru 70 de lei. Și aici mi se pare că e cam dezamagitor: linia turistica e comoda pentru că te duce prin toate locuri de interes, fără să-ți bați capul cu transbordări etc.
Traseul în București practic dublează o singură linie de metrou (+scurta plimbare prin Herăstrău). Distantele sunt mici și din experiența mea (am lucrat ca ghid pentru turiști timp de 8 ani) este preferabil pentru ruta asta sa o iei pe jos. Ar fi altă situație daca ar lua-o și prin alte zone (de exemplu Cotroceni, Dorobanți) etc.
Compara traseul cu alte orașe.
In plus, Magheru este tratat cam cursiv și pare că singur motiv pe care l-au inclus este "Calea Victoriei este cu sens unic."
images (1) (28).jpeg (15.72 KB; downloaded 1451 times)
images (1) (26).jpeg (13.74 KB; downloaded 1451 times)
499248154.jpg (100.11 KB; downloaded 1451 times)
images (1) (27).jpeg (11.65 KB; downloaded 1451 times)
big-bus-route-map.jpg (66.96 KB; downloaded 1451 times)

Păi aia e și ideea, că pentru 70 de lei nu îmi oferă nimic. Mă repet, dacă exista un traseu circular care să acopere mult mai bine Bucureștiul, eventual și puncte de atracție din afara Bucureștiului, da, se merita. Așa, mă duc să iau un autobuz pentru 5-6 stații pe care pot să le merg și pe jos, pot observa și mai bine punctele de atracție pe care vor ei să le acopere și ies și mai ieftin (practic nu plătesc nimic).
Puncte de atracție se pot găsi foarte ușor, mai ales că vorbeam mai sus de zone industriale istorice. Mă putea duce la URAC sau la Depoul Victoria, să văd clădiri istorice, să văd cum se fabricau tramvaie în anii 70, eventual aveau și expoziția aia de tramvaie într-o hală ori la URAC ori la Victoria, sau putea să mă ducă și la Turnul TVR, și la Casa Ceaușescu, și oriunde există astfel de puncte de interes pentru străini, mai ales că fac parte dintr-o perioadă istorică interesantă pentru majoritatea oamenilor indiferent de vârstă. În cazul ăsta cu mai mare dragul dădeam 70 de lei.

Da, mi se pare că ideea ar fi mai buna. In Varșovia vara circula mai multe linii de autobuz și tramvai cu mașini reconditionate, inclusiv din anii 40-50.

https://www.wtp.waw.pl/en/warsaw-tourist ... -line-t/

Asta mi se pare că ar fi o atracție mai mare.
wlt_t-734-1.jpg (586.27 KB; downloaded 1354 times)

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463884 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”